Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Haldun Eroğlu

Haldun EroğluCuma Değirmeni yazarı
Yazar
9.7/10
6 Kişi
31
Okunma
14
Beğeni
1.784
Görüntülenme

Haldun Eroğlu Gönderileri

Haldun Eroğlu kitaplarını, Haldun Eroğlu sözleri ve alıntılarını, Haldun Eroğlu yazarlarını, Haldun Eroğlu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Beyazid'in İran şahına sığınması, onu sadece uluslararası bir rekabet dolayısıyla Tahmasb'ın oyuncağı yapmamış, aynı zamanda bundan istifade etmek isteyen herkesin iştahını kabartmıştı.
Sayfa 172Kitabı okudu
Şehzade Mustafa: İdama Giden Yol
Mustafa daha önce Venediklilere gönderdiği mektup gibi içeride de kendisine taraftar olabilecek devlet adamlarından -en azından babasının ölümünden sonra olmak üzere- yardım talep etmekten geri durmadı. Söz gelimi Erzurum Beylerbeyi Ayas Paşa'ya gönderdiği mektubunda yazdıkları babasının ölümünden sonra kardeşlerinden önce kendi hakkı olması hasebiyle tahta geçme planlarını göz önüne seriyor.
Sayfa 156Kitabı okudu
Reklam
Nitekim Selim'in Osmanlı tahtına oturduğunu duyan Ahmed ilk iş olarak tahtın kendi hakkı olduğuna, daha önce büyük olarak veliaht tayin edilmesine istinaden adına sikke kestirip hutbe okutarak babası II.Bayezid'den sonra şimdi de yeni hükümdar olan kardeşi Selim'e karşı muhalefetini başlatmış oldu.
Sayfa 141Kitabı okudu
II.Beyazid ve Saltanatı
Uzun ve meşakkatli bir mücadele sonunda Cem'in 1495 yılında bertaraf edilmesinden sonra ancak rahat bir nefes alan II.Beyazid'in hükümdarlığının son zamanlarında yaşına da bağlı olarak çocukları arasındaki rekabetin başlaması II.Mehmed'in kanunnamesinin yarattığı sorunların hala devam ettiğini göstermekteydi. Ancak II.Bayezid'in son yıllarında başlayan bu yeni mücadele sadece şehzadeler arasındaki bir rekabet değil aynı zamanda Osmanlı hükümdarı olan babalarına karşı da bir muhalefet girişimiydi. Bu bakımdan şanssız II.Bayezid, hem hükümdarlığının ilk senelerinde kardeşinin hem de son senelerinde çocuklarının muhalefetine maruz kalmış ilk ve tek Osmanlı hükümdarı olarak tarihe geçecekti.
Sayfa 121 - Bilge Kültür SanatKitabı okudu
Çocuklar hayatımıza üflenen bir nefes gibidir. Geldikleri gün gerçekten yaşadığımızın farkında olup, verdikleri nefesteki anlamla havayı soluruz.
Sayfa 165 - Bilge Kültür SanatKitabı okudu
Şehzâdenin gözleri yavaş yavaş kapandı. Nefes almıyordu. Ayağının seğirmesi de durmuştu. İsimsiz, mekânsız ve zamansız bir yoksuzluğun hâkim olduğu boşluktaydı.
Sayfa 263 - Post YayıneviKitabı okudu
Reklam
Bilinen tek şey yeniçerilere güvenilemeyeceğiydi.
Sayfa 144 - Post YayıneviKitabı okudu
"Çok kalleşlik ettin Cidalı Kenan!"
Bir oğul, babaya bu nefreti nasıl duymuştu. Anlam veremedi.
Sayfa 51 - Post YayıneviKitabı okudu
Ben de küçükken anlayamıyordum. Artık kabullendim.
Nasıl olurdu da bir baba kendi parçası olan oğluna böyle davranır, şefkat göstermezdi? Bunu o küçücük beyni bir türlü almıyor, algılayamıyordu.
Sayfa 35 - Post YayıneviKitabı okudu
İnsan
Insan! Gerçekten tuhaf ve acımasız bir varlık!
Sayfa 20 - Post Kitap
Reklam
Yok
İsimsiz, mekansız ve zamansız bir yoksuzluğun hâkim olduğu boşluktaydı.
Sayfa 263 - Post Kitap
Zor
Ne kadar anlamsız olsa da, ön kabulleri değiştirmek çok zordu.
Sayfa 256 - Post Kitap
İnsan
İnsan, değer bilmezmiş. En kıymetli varlıklarının önemini o hayattayken kavrayamazmış.
Sayfa 207 - Post Kitap
Umut
Nefes alıyorsak, umut tükenmemiştir. Umuda ulaşmak için mücadele etmek gerekir. Bu da çaba ister. Bitmek, tükenmek bilmez bir uğraş!"
Sayfa 186 - Post Kitap
Bilmezlik
Görmeyen gözler, düşünmeyen zihinler, kendilerine söylenenlere boyun eğmekten başka bir şey bilmezler
Sayfa 104 - Post Kitap
72 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.