Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ian Reinecke

Ian ReineckeElektroniğin Büyüsü yazarı
Yazar
6.0/10
1 Kişi
4
Okunma
0
Beğeni
270
Görüntülenme

Ian Reinecke Gönderileri

Ian Reinecke kitaplarını, Ian Reinecke sözleri ve alıntılarını, Ian Reinecke yazarlarını, Ian Reinecke yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
311 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Elektroniğin Büyüsü
Cep telefonu ve bilgisayar artık günümüzün vazgeçilmez araçları haline geldi ve hatta çoğu zaman bunlarsız bir şey yapamıyoruz. Cep telefonunu evde unuttuğumuzda, elimizin ayağımızın birbirine karıştığı olmuştur. Özellikle cep telefonları vazgeçilmez bir parçamız oldu. Tabi bu kitapta cep telefonları yok ama gelişen teknolojinin son aşaması
Elektroniğin Büyüsü
Elektroniğin BüyüsüIan Reinecke · İnsan Yayınları · 19925 okunma
Son yıllarda, endüstrileşmiş birçok ülke bilgisayarlarla yaşıyor. Günlük yaşantımızdaki en büyük etkileri kişisel özgürlüğümüzü genişletmemiş tersine sıkmış, kısıtlamış olmalarıdır. Bilgisayarlar kişilerin yaşamlarındaki tafsilâtı toplayabilen çok etkili makinelerdir.
Sayfa 272Kitabı okudu
Reklam
Japonya'da, 1975 yılında 3,5 milyon insanın bir tür bilgisayar eğitimi aldığı saptanmıştır,
Sayfa 260Kitabı okudu
Ev temizleyen robotlar
Robot tasarımcılar için gelecekteki rekabetlerden biri, onları eve uygulamak. Tahminlerin çeşitliliğine karşın endüstriyel robotlardan 100 kat daha karmaşık ve on kat daha pahalı olabilirler. Ev robotu için getirilen önerilerden biri, ev temizliği yapmaya programlanabilen bir elektrik süpürgesi. Nesneleri algılama yetkisi kazandırılan bir robot elektrik süpürgesi, önceden düzenlenen bir modele göre mobilyaların çevresini ve altlarını temizleyebilir. Başlıca programlama zorluğu, robotun yolu üzerindeki umulmadık nesnelerden doğmaktadır.
Sayfa 251Kitabı okudu
Bilgi, ikili sistemle kodlanmışsa haber göndermenin birim fiyatını düşürerek paket halinde yollanabilir. Sıradan abone için bu fazla önemli bir gelişme değildir, ama fazla miktarda bilgi nakleden şirketler ve hükümetler için büyük bir tasarruftur.
Telefonun işyerlerinde ve evlerde kullanılmaya başlaması, insanların hayatında bir gecede oldukça büyük değişiklikler yaptı. Haberleşmede uzaklık engelini ortadan kaldırırken mikroçipin neden olduğu bazı sosyal sorunları yeniden harekete geçirdi. Telefonun ortaya çıkması ile önemlisi, mesajları taşıyan habercilerin işleri olmak üzere bazı meslekler yok oldu, ama yenileri bunlardan daha ağır bastı
Reklam
1950'lerde modern mikroçipin atası kabul edilen bir alet geliştirildi. Buna entegre devre adı verildi. Transistor, radyo, işitme cihazı ve bilgisayarda kullanılan elektrikli devrelerin sadece bir parçasıydı; gene de rezistör, kondansatör ve amplifikatör gibi bölümlerle bir devreye "entegre edilmesi" gerekiyordu. Entegre devre, onları bir silikon parçası üzerinde birleştiriyordu. Sonuç, elektrik devrelerinin daha da ufalması oldu ki bu, transistörün neden olduğu küçülmeden de fazlaydı.
Transistor, radyo gibi bilgisayarı da geliştirdi. Her ikisinin de küçülmesini ve güçlenmesini, bu arada da daha az enerji harcamalarını sağladı.
1943'te IBM tarafından Amerikan Donanması için yapılan çok büyük bir makine Harvard Üniversıtesi'nde çalıştırılmaya başlandı ve Harvard Mark I adı verildi. Yüksekliği iki metreden fazlaydı ve onbeş metreden daha genişti. Elektrik ve mekanik sistemlerin birleşimini, devreyi kapatmak ya da tamamlamak için kullanıyordu,
Çip teknolojisi' mevcut sistemleri değiştirme yeteneği ile heyecan yaratmıştır. Santrallerde, çip sayesinde konuşmalar, daha çabuk ve daha ucuza bağlanmıştır.
Reklam
Mikroçip birçok yönden özerkliğimizi tehdit ediyor
Mikroçip birçok yönden özerkliğimizi tehdit ediyor, îddia edilen birçok meziyetine rağmen mikroçipin kullanım alanlarının genişlemesi hayatımızı daha çok kontrol altına alacakları anlamına gelmektedir; hükümet ve diğer acentalar bizim hakkımızda daha çok bilgi sahibi olacaklar, kişisel dokunulmazlığın sınırları daha önce hiç görülmedik biçimde daraltılacaktır.
Bütün istilacılar gibi, mikroçipin en önemli amacı kontrolü eline geçirmektir.
1950'lerin başında Kurt Vonnegut'un hayalî romanı bilinmeyeni tahmin etmek için teknolojiyi kullanan ruhsuz teknokratik bir toplumu anlatır. Otuz yıl sonra modern endüstri ülkeleri Von-negut'un modeline yaklaşmaya başlamıştır.
ilk başarılı bilgisayar olan Eniac,
1940'larda Pennsylvania Üniversitesinde yaratılan ve ilk başarılı bilgisayar olan Eniac, bütün bir odayı dolduruyor ve 5000 sayıyı bir saniyede toplayabiliyordu. 1960’ların sonunda yine çok büyük bir bilgisayar olan Iliac IV, 200 milyon komutu bir saniyede yerine getirebiliyordu. O zamandan beri mikroçip geliştirilmiş ve kendi başına ya da diğer bilgisayarlarda kullanım alanı da genişletilmiştir.