Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbn-i Abdilberr

İbn-i AbdilberrCâmiu Beyâni'l-İlmi ve Fadlihi yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
6
Okunma
2
Beğeni
1.646
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar
Doğum:
Córdoba İspanya, 978
Ölüm:
Xàtiva İspanya, 2 Aralık 1071

Okurlar

2 okur beğendi.
6 okur okudu.
2 okur okuyor.
18 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
669- İbni Abbas (radıyallâhu anhumâ) dedi ki: Rasûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle diyordu: "Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, kabul edilmeyen duadan, huşû sahibi olmayan kalpten ve doymak bilmeyen nefisten Sana sığınırım. Allah'ım! İşte bu dört şeyden Sana sığınırım." 601 601- Taberâni, el-Kebir: 11020. Hasen bir hadistir.
Günün Sözü
"Değersizlikte zirvede olan köpek bile daha iyi geçimlidir, Daha riyaset vakti gelmeden riyasete maruz kalandan..."
Reklam
Süfyan b. Uyeyne'nin naklettiğine göre, Ca'fer b. Muhammed şöyle dedi: Biz, insanların bütün ilimlerinin dört şeyde toplandığını gördük: Birincisi: Rabbini tanıman, İkincisi: Rabbinin sana olan nimetlerini bilmen, Üçüncüsü: Rabbinin senden istediği şeyleri bilmen, Ve dördüncüsü: Günahlarından kurtulma ve temizlenme çarelerini bilmendir. Bazıları dediler ki: Bir de (sakınmak için) seni dininden çıkaracak sebepleri bilmendir.
Ebu'd-Derdâ (ra): "Sizi, yemeğe doymuş, ilimden soğumuş olarak görüyorum."
Sayfa 1225 - c.2
Abdullah İbn Mübarek (rahimehullah) şöyle demiştir: — İlmin öncesi niyyet, — Sonra dinlemek, — Sonra anlamak — Sonra ezberlemek, — Sonra öğrendiğine amel etmek, — Sonra (en sonda o ilimi) yaymaktır.
Deliler baya şöhret sahibi
İbn-i Mesud (radiyallahu anh) dedi ki: "İnsanların kendisine sordukları her soruya fetvâ veren kimse delidir."
Câmiu Beyâni'l-İlmi ve Fadlihi
Câmiu Beyâni'l-İlmi ve Fadlihi

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
528 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
44 günde okudu
İlimle Meşguliyetin Usûl ve Faydaları Tüm Boyutlarıyla Bu Eserde..
Müellif İbn Abdilberr (öl. 1071) Endülüs asıllı meşhur Malikî mezhebi ulemasından, hadis ilimlerinde yetkin, pek çok usûlü kendisinde toplamış saygın biri. Bu eseri ise İslâm ilimlerine dair (fazileti, kapsamı, usûlü ve edebiyle ilgili) müslüman ulema tarafından yazılmış tartışmasız en hacimli ve en ilmî eserdir. İçeriğinde ayet, hadis, sahabe ve tabiîn sözü olmak üzere 2000+ alıntı mevcuttur. Belki, tasnifleme hususunda tekrar eden rivayetler hıfzedilebilir, mevzuu ve zayıf rivayetler çıkartılarak hacmi biraz daha kısaltılabilirdi. Ancak ulemanın genel yolu böyle olduğundan, müellifimiz de böyle yapmıştır. Okunurluk anlamında hadis ilimlerine (kavramlar, usûl ve şerh bilgilerine) yabancı bir kimse için zor olacaktır kanaatimdeyim. Her ne kadar çevirmen dipnotta kısmî açıklamalarda bulunsa da haricen ek bilgi sahibi olmadan önerilemez. İlimde yükselmek, kütüphanesini İslam klasiklerine açmak ve bu yoldaki faziletleri, edebi tam şekilde öğrenmek isteyen talebeler içinse son derece elzem olduğunu düşünüyorum.
Câmiu Beyâni'l-İlmi ve Fadlihi
Câmiu Beyâni'l-İlmi ve Fadlihiİbn-i Abdilberr · Polen Yayınları · 20197 okunma
528 syf.
·
Puan vermedi
Bir çok Alimin, farklı konularda, görüşü ve sözleri bulanan, özelikle ilimi taşımak ve aktarmak konusunda, faydalı bilgiler ve delillerde istifade edilecek bir eserdir.
Câmiu Beyâni'l-İlmi ve Fadlihi
Câmiu Beyâni'l-İlmi ve Fadlihiİbn-i Abdilberr · Polen Yayınları · 20197 okunma