Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbrahim Kavaz

İbrahim KavazSait Faik Abasıyanık yazarı
Yazar
8.0/10
2 Kişi
14
Okunma
1
Beğeni
709
Görüntülenme

İbrahim Kavaz Gönderileri

İbrahim Kavaz kitaplarını, İbrahim Kavaz sözleri ve alıntılarını, İbrahim Kavaz yazarlarını, İbrahim Kavaz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Beklenen
Ne hasta bekler sabahı, Ve ne genç ölüyü mezar; Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti, istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar?
Sayfa 190
Reklam
1953'te " Mark Twain Cemiyeti" Şeref üyeliğine seçilir. Böyle bir üyeliğin ilk defa bir Türk hikayecisine verilmiş olması, Sait Faik Abasıyanık için övünç meselesi olmaz.
176 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İbrahim Kavaz / Sait Faik Abasıyanık. İbrahim Kavaz, 1955 Erzurum doğumlu. İlk ve ortaöğretimini Erzurum'da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra, bir müddet öğretmenlik yaptı. 1984 yılında girdiği Elazığ Fırat Üniversitesi'nde 1990'da doktor, 1997'de doçent oldu. 2003 yılında profesör oldu. Bir dönem Milletvekilliği yaptı. Sait Faik Abasıyanık, 18 Kasım 1906 Adapazarı doğumludur. Cumhuriyet Döneminde birçok türde eserler vermiştir. Türk hikayeciliğine getirdiği yeniliklerle öncü olan yazar edebiyatımızda önemli bir yere sahip olmaktadır. Şair, romancı ve özellikle hikaye yazarlığı kimliği ile edebiyatımızda yer edinmiştir. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 1954'te vefat etmiştir. Kitap bir Sait Faik Abasıyanık biyografisidir. Büyük şehrin, küçük insanlarını anlatan bir hikayeci olarak görülen Sait Faik Abasıyanık ile ilgili kitapta giriş bölümünde, Türk hikayeciliği ve cumhuriyet dönemi hikayeciliği üzerinde durulmakta, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı, sanatı, eserleri, bibliyografyası, eserlerinden seçmelerle kitap tamamlanmaktadır. Yayınevinin, dünü bugüne, bugünü yarına ulaştıran ortak bir bağ olarak gördüğü Bizim Klasikler dizisinde, hazırlayan İbrahim Kavaz'ın başarısı, yayınevinin hedeflerine de ulaştığının bir göstergesidir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Sait Faik Abasıyanık
Sait Faik Abasıyanıkİbrahim Kavaz · Şule Yayınları · 20036 okunma
·
Puan vermedi
Necip Fazıl Kısakürek ve 22 yılda yayımlanan şiiri
Necip fazıl günün birinde voleybolcu bir kıza aşık olur ,maçlarını kaçırmaz ve artık ona şiir yazıp eline iliştirir .
Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek
Ne hasta bekler sabahı , Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan bekler günahı , Seni beklediğim kadar. Kadın başka sevdiğinin olduğunu günün birinde ona geleceğini söyler ve tam 22 yıl sonra geri döner. Necip fazıl kadına bakar eline bir şiir iliştirir ve arkasını dönüp gider. Bırak artık istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni, Bırak vehmimde gölgeni , Gelme artık neye yarar? Böylece bu şiirin 2. Kıtası tam 22 yıl sonra tamamlanmıştır.
Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek'in Şiirleri ve Şiirlerindeki Değişmeler
Necip Fazıl Kısakürek'in Şiirleri ve Şiirlerindeki Değişmelerİbrahim Kavaz · Kesit Yayınları · 01 okunma
Reklam
Hayat mı bu sürdüğün, kabuğundan, ezberci? Yoksa göz, görüyorum sanmanın öksesi mi? Fezada dipsiz sükut, duyulmazın sesi mi? Rabbim, Rabbim, Yüce Rab, âlemlerin Rabbi, sen! Sana yönelsin diye icad eden kalbi, sen! Senden uzaklık ateş, sana yakınlık ateş! Azap var mı alemde fikir çilesine eş? Yaşamak zor, ölmek zor, erişmekse zor mu zor? Çilesiz suratlara tüküresim geliyor! •VİSAL
VİSAL Beni zaman kuşatmış, mekan kelepçelemiş; Ne sanattır ki, her şey, her şeyi peçelemiş... Perde perde veralar, ışık başka, nur başka; Bir anlık visal başka, kesiksiz huzur başka. Renk, koku, ses ve şekil, ötelerden haberci; Hayat mı bu sürdüğün, kabuğundan, ezberci? Yoksa göz, görüyorum sanmanın öksesi mi? Fezada dipsiz sükut, duyulmazın sesi mi? Rabbim, Rabbim, Yüce Rab, alemlerin Rabbi, sen! Sana yönelsin diye icad eden kalbi, sen! Senden uzaklık ateş, sana yakınlık ateş! Azap var mı alemde fikir çilesine eş? Yaşamak zor, ölmek zor, erişmekse zor mu zor? Çilesiz suratlara tüküresim geliyor! Evet, ben, bir kapalı hududu aşıyorum; Ölen ölüyor, bense ölümü yaşıyorum! Sonsuzu nasıl bulsun, pösteki sayan deli? Kendini kaybetmek mi, visalin son bedeli? Mahrem çizgilerine baktıkça örtünen sır; Belki de benliğinden kaçabilene hazır. Hatıra küpü, devril, sen de ey hayal, gömül! Sonu gelmez visalin gayrından vazgeç, gönül! O visal, can sendeyken canını etmek feda
456 syf.
6/10 puan verdi
Kitapta Necip Fazil'in bazı şiirleri verilip sonrasında şiirlerinde kendisinin değiştirdiği kelimeler de belirtilmiş. Kendisinin bir nevi spiritüalist olması, eserlerinde mistik ve metafizik arayışlarının yanında niçin yaratıldığının farkına varan ideal insanın özelliklerini de belirtmesini beraberinde getirmiş. Onun cevap aradığı sorular, varlığın anlamını aramaya başladigi zamanlarda zihnini meşgul eden dertler imiş. Tasdelen'e göre NFK; eserleriyle çilesini, cilesiyle de eserlerini mayalamis. Ve onun özellikleri, onun "Sultan'üş-Şuara" unvanını kazanmasına neden olmuş. Bir bakıma bu kitap, Necip Fazil'in hayatında geçirdiği bazı dönemlerini şiirlerine nasıl yansıttığını az da olsa anlatmaya çalışmış.
Necip Fazıl Kısakürek'in Şiirleri ve Şiirlerindeki Değişmeler
Necip Fazıl Kısakürek'in Şiirleri ve Şiirlerindeki Değişmelerİbrahim Kavaz · Kesit Yayınları · 01 okunma
Reklam
Ölüm korkusundan kurtulmak yerine ölümü anlamak...
Çekilmez akılda bu kadar sancı Akıl bir küçük diş, at, kurtulursun! Ölmemenin olsa gerek ilacı Eski rafta ara, belki bulursun!
61 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.