Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

James DeFronzo

10.0/10
2 Kişi
4
Okunma
0
Beğeni
200
Görüntülenme

James DeFronzo Sözleri ve Alıntıları

James DeFronzo sözleri ve alıntılarını, James DeFronzo kitap alıntılarını, James DeFronzo en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mahrumiyet: Ülkemin en büyük buluşu.
“Devrim, politik etkinliğe kitlesel katılımın çok büyük olduğu ve bu katılımın büyük bir direniş tarafından mevcut şartlar içinde motive edildiği sosyal hareket şeklinde tanımlanmıştır. Halkın memnuniyetsizliği ise insanların beklentilerinin gelişimi ile (Elde etmeleri gerektiğini düşündükleri yaşam tarzıyla ilgili olarak.) bu beklentileri tatmin edebilme yeterlilikleri arasındaki farktan kaynaklanabilir. Sosyal bilimciler bu olguyu görece mahrumiyet olarak nitelendirirler.”
Sayfa 29 - Sitare Yayınları, çeviren; Serra BozbulutKitabı okudu
Yer; Latin Amerika, Zaman; 1970-80, Biz hâlâ anlamalarını bekliyoruz(!)
“(...) daha fazla sayıda yoksul insan da çektikleri yoksulluk ve sefaleti, Tanrı’nın değil, bazı kişilerin isteği ve bu kişilerin savundukları sistemin sonucu olarak görmeye başladılar. Böylece toplumlarını nitelendiren bu aşırı eşitsizlikler şimdi yanlış, hatta günah olarak değerlendiriliyordu...”
Sayfa 31 - Sitare Yayınları, çeviren; Serra BozbulutKitabı okudu
Reklam
(...) Geleneksel Marksist düşüncenin aksine, Mao ekonomik sistemin doğasını değiştirmenin çok uzun zaman sonra bile kapitalizmin tekrar yükselmesini önleyemeyeceğini; çünkü böyle bir olgunun güç dağılımı ne zaman olabilirse o zaman oluşabileceğini söylüyordu. Diğer bir deyişle, kapitalist özellikler için “”materyal temeli ‘mülkiyet’ ilişkilerine değil; ama liderler ve kitleler arasındaki ‘politik’ ilişkilere” bağlıyordu. Bundan dolayı yeni ayrıcalıklı sınıfların egemen olmasını önlemek ve gücün daha demokratik olarak toplumda yeniden dağıtılmasını saplamak için, insanların sürekli olarak yeni devrimlere ya da en azından yeni kitle hareketlerine girişmeleri gerektiğini belirtiyordu. Bu önermeler temel olarak Mao’nun “sürekli devrim” teorisinin gereğini oluşturuyordu. Bu tür kitle hareketleri, Çin’deki komünist devrimde olduğu gibi solcu devrimci aydınların ve kitlelerin birleşmesini içeriyordu...
Sayfa 145 - Sitare yayınları, çeviren; Serra BozbulutKitabı okudu