Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Jo Boaler

8.7/10
26 Kişi
204
Okunma
13
Beğeni
1.941
Görüntülenme

Hakkında

Dr Jo Boaler, Stanford Üniversitesi’nde Matematik Eğitimi Profesörüdür. Ayrıca OECD’de PISA testi için bir analist ve matematik öğretimi ve öğrenimi üzerine ilk MOOC yazarıdır. İngiltere’de eğitim araştırması için ulusal bir ödül kazandı. Kısa bir süre önce öğretmenlere, velilere ve öğrencilere matematik hakkında ilham vermek ve onları heyecanlandırmak, ihtiyaç duydukları kaynakları ve fikirleri vermek için youcubed.org’u kurdu. Çalışmaları Times, The Telegraph, The Financial Times ve daha birçok haber sitesinde yayınlandı. Geçenlerde BBC tarafından “eğitim yüzünü değiştiren” 8 eğitimciden biri seçildi.
Unvan:
İngiliz Yazar, Profesör
Doğum:
İngiltere, 1964

Okurlar

13 okur beğendi.
204 okur okudu.
20 okur okuyor.
262 okur okuyacak.
7 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Mücadele ettiğimiz ve hata yaptığımız zamanlar beyin büyümesi için en iyi zamandır.
Sayfa 45 - KüyKitabı okudu
Çocukların erken yaşlarda LEGO ve benzeri inşa blokları ile oynamalarının, okul hayatları boyunca matematikte başarı göstermeleriyle önemli bağlantıları olduğu tespit edildi. Gerçekten de erkek çocukların LEGO bloklarıyla oynamaya genellikle kızlardan daha çok teşvik edilmesi, uzamsal akıl yürütmede farklı başarılar göstermelerine yol açıyor ve matematikteki performanslarını büyük ölçüde etkiliyor.
Sayfa 195
Reklam
İnanışlarımızı değiştirdiğimizde, bedenlerimiz ve beynimiz de fiziksel olarak değişir.
Başarıya ulaşamadığımız zamanlar da olur, bunda sorun yok, ama her zaman yolculuğa çıkmaya hazır olacağız.
Sayfa 178
İnsan okudukları ve öğrendikleriyle her gün kendine yeni bir şey katıyor. Beni en çok mutlu eden şey ise kitaplarda, filmlerde ya da alelade bir sohbette referansları anlayabilmek, bağlantılar kurabilmek oluyor. Zihnimde sanki yeni nöral yolaklar (bağlantı) oluşuyormuş gibi hissediyorum ve bu gerçekten de bilimsel olarak kanıtlanan bir şey. Şu kitabı öneririm;
Sınırsız Zihin: Sınırları Aşarak Öğren, Yönet Ve Yaşa
Sınırsız Zihin: Sınırları Aşarak Öğren, Yönet Ve Yaşa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
265 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
I L♡VE MATH
Matematik gerçekten de yetenek işi mi?? Matematik'i sevmeyen çocuklara sevdirmek mümkün mü? Matematikte neden ülkeler arasında bu kadar gerideyiz? Geleneksel eğitim modelleri gerçekten etkili mi? Bu sorular ve daha bir çok sorunun cevabını bulabildiğimiz bir kitap olmuş. Kitap sadece matematikçilerin okuması gereken bir kitap değil aynı zamanda velilere hitap ediyor. Çocuğunuza matematiği sevdirip daha eğlenceli bir hale getirmek mi istiyorsunuz? Onun mantıksal düşünme becerilerine katkıda bulunmak mi istiyorsunuz? Evde neler yapabilirsiniz? Bu soruların cevaplarını da kitapta bulabilirsiniz. Bir matematik öğretmeni olarak kitabı gerçekten çok beğendim. Tabii önemli olan altınıda çizdiğim hususları gerçekten uygulamaya dökmek. Belli bir ders süresi içinde vermem gereken zorunlu konuları aşıp öğrencilerin bunlara farklı açılardan bakmalarını sağlayabilir miyim? Onlara ezber ve testten daha ötesini gösterebilir ve matematiği gerçekten sevdirebilir miyim? İşte bu noktada iş biz öğretmen ve velilere düşüyor. Okunup istifade edilmesi gereken bir kitap..
Konumuz Matematik
Konumuz MatematikJo Boaler · Nika Yayınevi · 202135 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
·
13 günde okudu
Kişisel gelişim kitabı görüntüsünde olmasına rağmen, bilimsel ve verilere dayalı bir kitap Sınırsız Zihin. Stanford'da Matematik Eğitim profesörü olan Jo Boaler, insanların neden STEM(Science, Technology, Engineering and Mathematic) derslerinde başarısız olduğunu araştırıyor. Oldukça ufuk açıcı olan bu kitapta bazı insanların sabit bir beyine sahip olduklarını, bir şeyi öğrenmek için geç kaldıklarını ya da yapamadıklarını sandıklarını; bazı insanların ise gelişme zihniyetine sahip olduklarını ve istedikleri sürece çoğu şeyi öğrenebileceklerine inandıklarını belirtiyor. Herkesin bazı alanlarda kendinde görebileceği şeylerden bahsediyor yazar. Benim de hocalardan ve kendimden kaynaklı felsefe, sosyoloji ve özellikle matematikte kötü olduğum inancı vardı. Ne zamanki bunun üstüne gitmeye karar verdim, işte o zaman bir şeyleri aşabildim. Hatalar yapmanın gayet doğal olduğunu, bu yolla daha iyi öğrenebildiğimizi belirtiyor kitap. Zorlandığımızda ise Nöroplastisite denilen, ne kadar çok zorlanırsak o kadar fazla nöral beyin yolakları oluşuyor ve bu sayede daha fazla öğreniyoruz. O yüzden zorlanıyorum ve muhtemelen bu yüzden yapamayacağım hiçbir zaman demek, yazara göre sabit beyinlerde sıklıkla görülüyor. Her zaman gelişime açık olmak için ne kadar zorlanırsak zorlanalım, yine de daha fazla çaba göstermeniz gerekiyor. Sonuna kadar katılıyorum. Öğretmen olmak gibi bir niyetim yok ama eğer şartlar beni o yola yönlendirirse bu kitabı tekrar okuyup derse girerim. Sadece öğretmenler değil, ebeveynler ve öğrenmeye merakı olan herkes okumalı.
Sınırsız Zihin: Sınırları Aşarak Öğren, Yönet Ve Yaşa
Sınırsız Zihin: Sınırları Aşarak Öğren, Yönet Ve YaşaJo Boaler · Koç Üniversitesi Yayınları · 2022169 okunma
265 syf.
8/10 puan verdi
Matematikte Hata Yapıyorum
Bu kitap matematik eğitimi ile ilgili düştüğüm yanılgılara farklı bir bakış açısıyla bakmamı sağladı. Matematik birebir eğitimdir gibi bir yanılgısının yerini işbirlikli matematik öğretiminin kaliteli fikirler ortaya çıkardığını ve yaratıcılığı geliştirdiğini Jo Boaler'in ziyaret ettiği okullardaki deneyimlerinden anlayabiliyorum. Genelde
Konumuz Matematik
Konumuz MatematikJo Boaler · Nika Yayınevi · 202135 okunma