Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

John Pickard

8.2/10
9 Kişi
34
Okunma
2
Beğeni
921
Görüntülenme

John Pickard Gönderileri

John Pickard kitaplarını, John Pickard sözleri ve alıntılarını, John Pickard yazarlarını, John Pickard yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tanrı her şeye kadirse neden ilk önce daha iyi olan ayeti bildirmedi?
Reklam
Dinsel ıstırap aynı zamanda gerçek ıstırabın ifadesi ve ayrıca gerçek ıstıraba karşı itirazdır. Din ezilen mahlukun iç çekişi, tıpkı ruhsuz bir durumun ruhu olduğu gibi, kalpsiz bir dünyanın kalbidir. Din, halkın afyonudur.
Din, henüz kendini bulmamış ya da çoktan yeniden kendini kaybetmiş insanın öz-bilinci ve özsaygısıdır.
Doğru olan şey , kapitalizm altında daimi bir hayat güvencesizliğinin işçilerin kafasında bir soru işareti yaratacağıdır. Tıpkı doğaya hakim olabilmemiz için onu anlamamız gerektiği gibi, işçiler de düşmanlarını yıkmadan önce onun doğasını anlamak zorundadır.
Sayfa 152Kitabı okudu
Kapitalizm asla kendiliğinden yıkılmaz. Birileri tarafından yakılması gerekir.
Sayfa 151Kitabı okudu
Reklam
Bir kapitalist tarafından işten çıkarılan her işçi , diğer bir kapitalistin malları için eksilmiş bir tüketici anlamına gelir. Böylece ekonominin büyük sektörlerinden herhangi birinde başlayan krizin sistemin tümüne yayılma olasılığı vardır .
Sayfa 150Kitabı okudu
Kapitalist sömürünün özü şudur : İşçilere emeklerinin karşılığı değil emek güçlerinin karşılığı -yani yaşamaları için gerekli olan miktar - ödenir . Fark kapitalist tarafından alınır ..
Sayfa 132Kitabı okudu
Kölelere gelince , onlar da köleliğin evrensel olduğu bir dünyada, kölesiz bir dünya yaratmak için değil , “ köle sahiplerini köleleştirmek “ rüyasıyla yaşıyorlardı
Sayfa 103Kitabı okudu
Bu anlamda diyalektik işçi sınıfının devrimci yöntemidir . Diyalektik maddecilik , köhnemiş burjuva dünyasını değiştirmek için gerici sınıflara karşı savaşan işçi sınıfının ve partisinin tutarlı bir eylem klavuzu olmuştur.
Reklam
İdealizm , dinin arıtılmış ve inceltilmiş bir biçiminden başka bir şey değildir
Descartes , 17. Yüzyılın başında yaşıyordu ; bunu izleyen yüzyılda , devrim patlak vermişti , bu nedenle denilebilir ki, o , yeni bir dünyaya , doğmakta olan dünyaya girmek üzere, kaybolmakta olan bir dünyadan çıkıyordu . Bu durum , Descartes’i bir uzlaştırıcı yapar ; o , materyalist bir bilim yaratmak ister, ama aynı zamanda da idealisttir, çünkü dini kurtarmak ister ..
Çünkü materyalizmin tarihi , dünyanın sorunlarını anlamak ve bilmek için özellikle öğreticidir ve çünkü materyalizmin gelişmesi , yönetici sınıfların ayrıcalıklarını destekleyen ideolojiler için uğursuz bir gelişmedir..
Anlatılan kutsal tarih ve gerçekler
Arap çağının başlangıcına damgasını vuran, ırak bir çölden bir diğerine peygamberin göçü değil, Pers güçlerinin tüm Suriye ve Irak’ta bütünüyle tarumar edilmesiydi.
Sayfa 426 - Ayrıntı Yay.Kitabı okudu
131 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.