Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Andrey Rublyov

Andrey Rublyov
@yersiz_yurtsuz
Özgürlük için bir yatak ve kitaplar yeterlidir der Spinoza, omuz silkip ahşap piposundan bir nefes çekerek.
Sabitlenmiş gönderi
Tek Yalnız Ben Değilim
Sözcükler, yazılar, öyküler, şiirler, romanlar ve duvarlarını kitapların sarmaladığı odalarla kaplı kahve kokulu sinematografik yalnızlıklar vardır bu dünyada. Hiç çalmayan ve artık çalması beklenmeyen telefon. Büyük bir evin çocuksuz, kardeşsiz sessizliğinde kendi kendine konuşmayı huy edinmiş, artık anlaşılmak gibi bir derdi olmayan, sese, ışığa, kalabalıklara duyarlı melankolik, düşsel bir tek çocuk senfonisi. Yalnızlık sözcüklerin dansına dönüştüğünde güzeldir. Yalnızlık naifse güzeldir.
Reklam
Andrey Rublyov
Bir kitabı okumaya başladı
Ötekilerin Arkeolojisi
Ötekilerin Arkeolojisiİsmail Gezgin
6/10 · 3 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ailelerin ve annelerin en sık yaptığı hata da bu değil mi?
Mahler, bireyin psikolojik doğumuna ayrılma-bireyleşme evresi adını vermiştir. Ayrılma, çocuğun anneyle ortak yaşamsal birleşme durumundan çıkışının ifadesidir. Bireyleşme, kendi ayırt edici bireysel özelliklerini üstlendiğini gösteren başarıları içerir. Bu evreler özdeş değildir. Birbirinden farklı biçimlerde ilerleyebilirler; birinde ya da öbüründe gecikme ya da erken gelişme görülebilir. Çocuğun bireyleşmeye yönelik doğuştan gelen yönelişine müdahale eden, onun yanından hiç ayrılmayan ve onu çocuksu olmaya zorlayan bir anne -çocuğun; bilişsel, duyuşsal, algısal işlevleri erken gelişmiş bile olsa- kendi/öteki ayrımında gerilemeye yol açabilir.
Sayfa 62 - Kanın Kitap
“Savaş onların problemlerini çözme tarzıdır.”
1967'de İsrailli yöneticiler, yeni bir ileri sıçrama hareketi yapmaya karar verdiler. Savaş onların problemlerini çözme tarzıdır. Çünkü 1967'de 950 bin faal bir nüfustan 96 bini işsizdi. Dışarıya göç içeriye göçten fazlaydı (sene için-de yaklaşık 10 bin vatandaş İsrail'den ayrılıyordu). Diaspora'dan (özellikle de Amerikan diasporasından) toplanan paraların girişi tabana vurmuştu. Muzaffer bir savaş bütün bu problemleri bir seferde halledebilirdi: İşsizliği bertaraf etmek için seferberlik ve toprak işgali, para toplamayı teşvik için İsrail'in “güvenliği"nin tehdit altında olduğu yaygaraları ve göçmenlere yeniden itimat sağlamak için de zaferler...
Sayfa 417 - Timaş
Reklam
Bilim nasıl mı gelişir?
Paris Tıp Okulu'nun itibar kazanmasına katkıda bulunan ikinci unsur işin felsefi boyutuyla ilgiliydi. Aydınlanma'nın amacı buydu. Bilgi birikimini geliştirme arzusu her alanı kapsıyordu. Entelektüel şüphecilik (septisizm) bunun yöntemlerinden biriydi. Otoriteyi sorgulamak gerekiyordu. Bu da, neredeyse tamamı yanlış olan tıbbi dogmaların sorgulanması anlamına geliyordu. Aydınlanma'nın bir diğer bileşeni deneyciliğe (ampirizme) olan eğilimdi. Öğrenmek için gerçek verilerden kopuk kuramlar değil, gözlemler temel alınmalıydı.
Sayfa 43 - İş Bankası Kültür Yay.
160 syf.
·
Puan vermedi
Samiri'nin Buzağısı
Samiri'nin BuzağısıYasin Meral
8.1/10 · 69 okunma
İşgal sadece bir toprağın kirlenmesi değil geleceğin kirletilmesidir.
İşgal bizi eski olanla kala kalmak zorunda bıraktı. Budur işte işgalin işlediği cürüm. Dünün kil fırınlarından bizi yoksun etmedi, fakat yarın icat edebileceğimiz şeylerin gizeminden yoksun bıraktı.
Sayfa 75 - KüreKitabı okudu
Alıntı Filistinli yönetmen Michel Khleifi’nin makalesinden.
İsrail'in gücünün kaynağı, bizim zayıflığımız; fakat bizim zayıflığımızın kaynağı İsrail'in güçlü olması değil, tersine, Arap toplumunun kaldırıp atamadığı arkaik yapıları: kabilecilik, patriyarkalizm, din ve cemaat hayatı. Bu katı yapılar yüzünden ne insanlar bir birey olarak kendilerini ortaya koyabiliyorlar, ne de çocukların ve en önemlisi kadınların kendilerine özgü bir hakları oluyor.
Sayfa 35 - Agora
Reklam
“Dünyanın hiçbir yerinde devletler yıkılmaz; ta ki vatandaşlar ‘Mahkemelerimiz adalet dağıtamıyor’, demeye başlayıncaya kadar.”
Sayfa 230 - İthaki Yay.Kitabı okudu
1.916 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.