L. W. King

Babil Mitolojisi yazarı
Yazar
7.7/10
29 Kişi
152
Okunma
1
Beğeni
1.269
Görüntülenme

L. W. King Gönderileri

L. W. King kitaplarını, L. W. King sözleri ve alıntılarını, L. W. King yazarlarını, L. W. King yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir Babil tableti çevirisi
Evler kurulduğu müddetçe (...) Ve kardeşler çekiştikçe, Ve yeryüzünde nefret oldukça, Ve nehir sularını denize taşıdıkça(kimse ölümden kaçamaz.)
Sayfa 138Kitabı okudu
Zekayla
"Cesaretiyle övünen her kim varsa bırak gücünü göstersin!"
Reklam
Araştırılacak yeni bir bilim insanı çıktı:)
Babillilerin yaratılma efsanesiyle ilgili onuru,1875 yılında Berossus'unkine çok benzeyen bir hikayenin çevirisini yayımlayan merhum George Smith'e aittir.Smith'in metni ,çalışması yayınlanmadan birkaç yıl önce Ninova'daki Asurbanipal kütüphanesinden İngiltere'ye getirilmiş olan birkaç bozulmamış tablet ve tablet parçası üzerine yazılıydı. Hem metnin orijinalinin yayınlanması hem de Bay Smith'in yaratılma efsanesiyle alakalı tabletleri tercüme etmesi ,Babil kozmogonisine ışık tutmuş ve konunun önemli ölçüde rağbet görmesini sağlamıştır.
Sayfa 52 - Kozmogoni=Dünya yaratılışına ithafen eski uygarlıkların yazılı tablet ve efsanelerini için kullanılan terim.Kitabı okudu
Aklıma Supernatural geldi :)
...Hortlağın ölüler diyarına yola çıkması için bundan sonraki adım doğru dürüst gömülmemiş adamın ruhunun ayrılmasını sağlayacak adaklarin sunulmasıydı ve şunlar söylenirdi: Giymesi için bir kıyafet ve ayakları için de ayakkabılar, Beline bir kemer ve içmesi için de bir tulum dolusu su, Ayrıca yok açığı için... verdim ona. Bırakın gitsin batıya, Ölüler diyarının kapıcısı Nedu'ya sevk ediyorum onu. Bırak ölüler diyarının kapıcısı Nedu emniyet altında tutsun onu, Parmaklıklar ve sürgüler üzerine sıkı sıkıya kapansın.
Babil mitolojisi ölüm,defin ve ölüm sonrası anlayışı
Babilliler ölülere karşı yaklaşımlarından başka hiçbir konuda,Mısırlılara karşı tezat oluşturamazlardı muhtemelen.Mezapotamyanın nemli ve alüvyonlu topraklarında cansız bir beden çabucak çürür ve Nil vadisinin her ki tarafında yükselen tepeler gibi sıra sıra yükseltilerin yokluğunda ölmüş insanların bedenlerinin muhafaza edilebileceği kayalardan oyulmuş mezarların yapılması mümkün değildi. Muhtemelen bu sebepten Babililer ,mezarın ötesine geçtiklerinde kasvetli bir yaşam biçimi sürdüreceklerini inanıyorlardı. Bununla birlikte Babillilerin ,defin törenlerine hiç önem vermedikleri düşünülmemelidir.Aksine bir insanın başına gelebilecek en kötü talihsizlik ,cenaze merasiminden yoksun kalmaktı ,çünkü böyle durumda ölen kişinin ruhunun Arallû[ölüler diyari] ulaşamayacağı ve kederle yeryüzünde dolaşmak zorunda kalacağı ,sürekli açlık çekeceği ve yeryüzünde sokaklarda bulabileceği artiklar ve çerçöple yetinmeyen mecbur kalacağı düşünülüyordu.Susa 'yı fethettiğinde Asurbanipal,düşmanları böyle bir kadere saplanıp kalsın diye yıllar önce ölüp gömülmüş kralların mezarlarının altüst edilip kemiklerinin Asur'a sürüklenerek getirilmesi emrini vermiştir.
Babil tanrıları topluluğu içinde en önemli ilahi varlık, elbette ki Babil kentinin yerel tanrısı olduğundan kendi şehrinin halkı tarafından en çok saygı duyulan Marduk'tu.Etki alanının bu denli geniş olması Babil kentinin birleşik bir imparatorluk içinde başkent konumuna yükselmesinin sonucudur. Ayrıca sırf bundan dolayı da ibadeti Nippur kentinde yüzyıllarca süregelmiş eski Babil tanrısı Bēl[diğer adı Enlil yeryüzü ve insanlığın tanrısı olduğuna inanılıyordu.]ile ozdeşleştirilmesinin ve Babil efsaneleriyle mitolojisinde oynadığı önemli rolün izlerini sürebilmekteyiz.Marduk ,Hammurabi döneminden itibaren hiçbir zaman diğer tanrılar üzerindeki üstünlüğünü yitirmemiştir.
Reklam
69 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.