Laurence Louer

Sünniler ve Şiiler yazarı
Yazar
10.0/10
1 Kişi
23
Okunma
2
Beğeni
335
Görüntülenme

Laurence Louer Gönderileri

Laurence Louer kitaplarını, Laurence Louer sözleri ve alıntılarını, Laurence Louer yazarlarını, Laurence Louer yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İran Sünnileri
Devasa bir çok kültürlü imparatorluğun varisi olan çağdaş İran'ın belirleyici özelliği yüksek düzeyde etnik, dilsel ve dinsel bir heterojenliktir. İran nüfusunun en az %80'i Şii olmakla birlikte ülkede azınlıkta birçok farklı mezhep vardır. Yahudiler farklı mezheplerden Hristiyanlar, Zerdüştiler, Bahailer, Sabiiler ve Sünni Müslümanlar. Toplum nüfusunun %8'i ila %20'sini oluşturan Sünniler açık ara ülkenin en büyük dini azınlığıdır.
Sayfa 176Kitabı okudu
Pakistan
Muhammed Ali Cinnah'ı Pakistanlılar ulusun kurucu babası olarak görmektedir.. İsmaili bir tüccar kastı ailesine mensup olan Cinnah Brintanya'da hukuk okuduktan sonra avukat olmuştur. Hayatını Hindistan Müslümanlarının çıkarlarını savunmaya adasa da Cinnah dinci bir şahsiyet değildi; alkollü içkiler içerdi ve İran kökenli Zerdüşti azınlığa mensup bir Pers kadınıyla evlenecek kadar ileri gitmişti.
Sayfa 161Kitabı okudu
Reklam
Irak
Irak Britanya idaresi tarafından 1921'de üç eski Osmanlı vilayetinin birleştirilmesiyle kurulmuştur. Musul, Bağdat ve Basra. O tarihlerde bu üç vilayet yarısından biraz fazlası Şii olmak üzere yaklaşık 3 milyon nüfus barındırıyordu ve Şiilerin büyük çoğunluğu Arap'tı.
Sayfa 129Kitabı okudu
Irak
Günümüzde Irak'ı oluşturan bölge Abbasiler devrinde Müslüman İmparatorluğunun kalbinde yer alsa da 16. yüzyılda Osmanlı hakimiyetine girdikten sonra çeper konumuna itilmiştir. Bu sınır bölgesi biri Sünni İslam diğeri ise Şii İslam'ı temsil etme ve savunma iddiasındaki Osmanlı ve Safevi İmparatorlukları arasında sert bir çatışmaya sahne olmuştur.
Sayfa 129Kitabı okudu
Ahmed bin Hanbel ve Mutezile
Hanbeliler Müslümanları gerçek İslam'dan saptırdığına inandıkları her türden felsefi spekülasyona karşıydı. Diğer fıkıh ekollerine kıyasla Hanbelilik İslam hukukunun kutsal kaynaklara dayandırmaya özellikle özen gösterip ulemanın uzmanlaştığı bir faaliyet olan hadis ilmini özellikle önemser. Ahmed bin Hanbel daha ziyade Mutezile ile mücadele etmiştir. Mutezile Kuran'ın belirli bir tarihsel anda ortaya çıktığını(yani Kuran yaratılmıştır) ve bu yüzden toplumsal ve siyasal değişimin Müslümanların karşısına çıkarttığı pratik hukuk sorunlarının tümüne detaylı bir yanıt veremeyeceğini savunmuştur.
Sayfa 110Kitabı okudu
Şiiler
Şiilerin başka pratikleri de münasebetsiz ve İslam'a aykırı bulunmuştur. Şiilere gerektiğinde mezhep kimliklerini gizleme hakkı tanıyan takiyye pratiği Şiilerin hainliğinin bir kanıtı olarak görülmüştür. Bir diğer İslam'a aykırı Şii uygulaması ise Muta nikahıdır.
Sayfa 108Kitabı okudu
Reklam
44 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.