M. İhsan Tatari

M. İhsan TatariGeçmişin Gölgesi Geleceğin Laneti yazarı
Yazar
Çevirmen
8.2/10
8 Kişi
32
Okunma
28
Beğeni
2.108
Görüntülenme

Hakkında

25 Temmuz 1980 yılında İstanbul’da doğdu. İsminin başındaki “M” harfi Mehmet’i temsil ediyor. Bir dedesinin adı Mehmet, öbürünün de göbek adı Mehmet olunca, ailesi bir taşla iki kuş vurmaya karar vermiş. Anneannesinin adının İhsan olduğu da hesaba katılırsa bir taşla üç kuş ediyor. mit lakabı isminin baş harflerinin birleşiminden geliyor. Son birkaç yıl boyunca kendi çapında kısa yazılar ve hikâyeler yazdı. Bir gün, “Neden yazdıklarımı internette yayınlayıp insanlarla paylaşmıyorum ki?” diyerek kendine soru yönelten yazar, Yorgun Savaşçı’nın Günlüğü adlı blog sayfasını oluşturmuş oldu. Kısa bir dönem, ayda bir yayınlanan İstanbul Pazarolla Bahçeşehir dergisinde, blog sayfasıyla aynı ismi taşıyan köşenin yazarlığını yaptı. İnternette aylık olarak yayınlanan Blog Dergisi isimli e-yayında da bir buçuk yıla yakın bir süre incelemeleri yayınlandı. İki yılı aşkın bir süredir çevirileri, makaleleri, incelemeleri ve kısa hikâyeleriyle Kayıp Rıhtım sitesinde faaliyet göstermekte. 2010 yılında hem Kayıp Rıhtım ekibinin özverili çalışmaları, hem de sevgili Aşkın Güngör ve Vildan Ceyhan’ın manevi desteğiyle Yemin ve Öç isimli ilk kitabını yayınladı. Kaleme aldığı kısa hikâyeler 2011 yılında Yitik Öyküler Kitabı adı altında okurların beğenisine sunuldu. Yazar 2012 yılında da Yitik Öyküler Kitabı 2 – Bilekbüken ile raflardaki yerini aldı.
Tam adı:
Mehmet İhsan Tatari
Unvan:
Türk Hikaye Yazarı
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 25 Temmuz 1980

Okurlar

28 okur beğendi.
32 okur okudu.
18 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Cesur ve Geveze
Sevdiğimiz biri için gözyaşı dökmenin utanılacak bir yanı yoktur.
Reklam
Tarif edilemez açılara ve köşelere sahip, dünya dışı bir mimariye ait, korkunç simgeler ve şekillerde dolu devasa bir yüzen şehir.
Sayfa 168Kitabı okudu
Boşuna huylanip kasinmaya başlamayın hemen sayfaların arasına gizlenmiş istilacı bir pire ordusu yok.
Tam 100 sene önce, tarihi seyahatin dördüncü gününde kucaklaşmıştı o buzdağıyla koca gemi. Kalbi alev alev yanan gösterişli bir kadınla heybetli duruşuna rağmen buz yürekli bir adamın aşkı gibiydi buluşmaları; kısa ama ölümcül yaralar bırakan bir sevda.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
176 syf.
8/10 puan verdi
Kitabın kapağı size de Titanik’i hatırlatmıyor mu? Daha önceleri bir radyo programını dinlemiştim ve kitabı çok merak ediyordum. Gençliğimin vazgeçemediğim ve defalarca izlediğim filmlerinden olmuştur Titanik fakat yıllar geçip de artık ezberleyecek noktaya gelince Titanik ile olan bağım çok gerilerde kalmıştı. M. İhsan Tatari'nin kitabıyla kendi çocukluğuma da bir yolculuk yapmış oldum ama bu sefer olayları başka bir perdeden ele aldığı için farklı bir bakış açısı kazandım. Kitaptaki karakterlerin hepsini araştırarak geçmişteki bilgilerle uyuştuğunu görebilirsiniz fakat zaten bunları da kitabın arkasına eklendiği için işiniz kolaylaşıyor. Titanik’in yapımında ve yolculuğunda yer alan kilit isimlerin üzerinden yazılan kitap bir noktadan sonra epey sürükleyici oluyor. Arka kapağı okumanız sinirbozan içerdiğinden tavsiye edilmez. Neyse ki kitap bitince arka kapağı okuyan birisi olduğumdan keyfini sonuna dek çıkarttım. Aynı zamanda kitabın iki zaman diliminde paralel olarak geçtiğini de belirtmekte fayda var. Bunun da sebebi hikayenin -sanırım- ortaya çıkma sebebinden dolayı. Titanik yüz yıl sonra tekrar yapılmaya başlanıyor. Hem geçmiş zamanda hem de şimdiki zamanda yaşananların perde arkasını güzel bir kurguyla -biraz da esinlenerek- güzelce harmanlamış olduğunu düşünüyorum.
Geçmişin Gölgesi Geleceğin Laneti
Geçmişin Gölgesi Geleceğin LanetiM. İhsan Tatari · Bu Yayınevi · 201322 okunma
176 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
GEÇMİŞİN GÖLGESİ GELECEĞİN LANETİ "Ia! Ia! Cthulhu fhtagn!" (Sonsuza dek yatabilen ölü değildir ve tuhaf uzak zamanlarda ölüm bile ölebilir.) Eski ölü bir dilin gölgesinde Titanik'e yeniden seyahat etmek ister misiniz ? Titanik aşığı biri olarak keyifle okuduğum, ilginç olay örgüsüyle bir çırpıda biten bir kitabı ağırlıyorum
Geçmişin Gölgesi Geleceğin Laneti
Geçmişin Gölgesi Geleceğin LanetiM. İhsan Tatari · Bu Yayınevi · 201322 okunma
247 syf.
8/10 puan verdi
Bir barbar kabilesinin başına gelen elim bir olayla serüven de başlamış oluyor. Ana karakterimiz olan Brann’ın başından geçenlere tanık oluyoruz. Kah güldüren kah üzen bir kitap olmuş. Özellikle belirtmek gerekir ki Korban Boltforger karakteri bir harika. Benim favori karakterlerimden birisi oldu. Korban her “Pöh” dediğinde ister istemez güldüm. Korban’ı bir kenara koyarsam en favori karakterim hancı Trappy idi. Tam hikayeye dalmışım ciddi ciddi okuyorum, bir anda sahneye Trappy girdi ve beni benden aldı. :) Sanırım her aklıma geldiğinde kahkahalarla güleceğim kendisine. :) Korban’ın müthiş yön duygusu sayesinde pişmiş tavuğun bile hayretle bakacağı olaylar silsilesinden sizlere bahsetmeyeceğim. Artık sadede geleyim… Okurken çok keyif aldım. Devamı olmadığı için 2 puan kırıyor ve on üzerinden 8 puan veriyorum. Son olarak senelerdir bir şey yazmıyor olduğum halde içimde bir şeyler karalama hissiyatı oluşturduğu için daha bir hoşuma gitti. İçimdeki bu istekle başa çıkabilir miyim yoksa çıkamaz mıyım bilemiyorum… Bu güzel ve keyifli kitap için kendisine teşekkür ediyorum.
Yemin ve Öç
Yemin ve ÖçM. İhsan Tatari · Kayıp Rıhtım Yayınları · 20102 okunma