Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Margarete Buber-Neumann

Margarete Buber-NeumannMilena yazarı
Yazar
8.8/10
22 Kişi
96
Okunma
6
Beğeni
1.606
Görüntülenme

Margarete Buber-Neumann Sözleri ve Alıntıları

Margarete Buber-Neumann sözleri ve alıntılarını, Margarete Buber-Neumann kitap alıntılarını, Margarete Buber-Neumann en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çekoslavakya’nın içinde bulunduğu tehlikenin büyüklüğüne rağmen Milena, Çek ordusunun ve Çek halkının Hitler’e karşı direnebileceği umudunu 1938 yılın yaz aylarında henüz yitirmemişti.
Sayfa 141Kitabı okudu
"Nitelikli Özelliklere Kaçış "
Burada mükemmeliyete erişmiş "düzgün" insanların çoğunlukla sempatik insanlar değil, aksine çoğunlukla tehlikeli ve kötü oldukları; diğer taraftan özellikle hoşgörü ve tolerans sözkonusu olduğunda hata üstüne hata yapan insanların çoğunlukla iyiler olduğu tezini savunur.
Reklam
Sorduğu sorularla etkileme gücüne sahipti; ilk sorusundan itibaren karşısındakiyle kişisel bir ilişki kurabilirdi. Konuştuğu kimselere asla rol yapmadığı gibi bir maskenin arkasına da saklanmazdı. Kendini sorular sorduğu kişi ile özdeşleştirdiği için her sohbette tamamen dolaysız bir atmosfer yaratırdı. Kendini bir şeyin yerine koyabilme yeteneği ona özgüydü.
Demiş .
"Istırap insanlara değer katar sözünü kim söylemiş, bilmiyorum. Bildiğim tek şey, bunun yalan olduğu!'
Sayfa 200Kitabı okudu
Bazen bana öyle geliyor ki,birlikte yaşamak yerine,ölmek üzere mutlu mesut yan yana uzanacağız.Fakat ne olacaksa senin yanında olacak
Korkuyu savunurken “rüşvet” almış bir avukatın durumuna düşüyorum kimi zaman, ama için için de hak veriyorum anlaşılan, evet korku demek, ben demek, belki de en iyi yanım bu, kim bilir? En iyi yanım bu olunca, sen de ister istemez bu yanımı seviyorsun! Yoksa ben de sevilmeye değer başka ne olabilir?
Reklam
çocukken renkli damarları olan bilyeler seni büyüler miydi? sana doğa üstü bir şeylermiş gibi gelirlermiydi ? diye sorar milena
Özgürlüğünü kaybettiği anda her yaratık tümüyle değişir.
Zaman ...
saatler ve dakikalara ayrışmaktan çıkıp kalp atışlarına göre ayarlanınca günlerin ne anlamı kalır ki?
"Kamp"
Dr. Sonntag Milena’yla konuştuğu sırada bu kırbaçla şakadan çenesine dokundu. Bundan sonra olanlar beklenmedik bir şekilde gelişti. Milena kırbacı kaptığı gibi Sonııtagın koluyla birlikte yana savurdu. Bu arada ona karşı duyduğu küçümseme bütün yüzünü kaplamıştı. Sonntag tek bir kelime söylemedi ama o günden itibaren Milena’yı soğuk bir nefretle gözledi. Ama beklenen şeyi yapmadı ve bu çok şaşırtıcıydı: Tamamen yetkisi dahilinde olduğu halde onu hapse attırmadı.
Sayfa 186Kitabı okudu
Reklam
Çok az insana teselli etme yeteneği nasip olmuştur. Teselli edebilmek için karşındakinin yaşadıklarını yaşamak, aynı acı­ları hissedebilmek gerekir.
oysa tüm zamanımı, hatta bin kat fazlasini,buna kadari da yetmez, dünya da ne cok zman varsa hepsini; senin için, seni düşünmek, senden nefes alıp vermek uğuruna harcamanın derdindeyim...
"Ölüm bizi ayırana kadar ..
1943’ü 1944’de bağlayan kış Ravensbrück’te korkunç geçti. Savaş alanlarından haberler alıyor, Hitler’in yıldızının sönmekte olduğunu biliyorduk gerçi, ama artık çoğumuzun gücü tükenmişti, önümüzdeki haftalarda, hatta günlerde gelecek acil yardıma ihtiyacımız vardı.
Sayfa 247Kitabı okudu
"Kamp "
1941 yılında Ravensbrück’te ilk "Kitap"yayınlandı. Aniçka Kvapilova yazmış ve Milena’ya ithaf etmişti. Kitap, Çek şiirlerinden bir seçmeydi, çalıntı kağıtlara kurşun kalemle yazılmıştı, cildi, terzi tebeşiriyle itinalı bir biçimde açık maviye boyanmış gene çalıntı bir havlu parçasından yapılmıştı.
Sayfa 195Kitabı okudu
Miîena’nın koluna 4714 damgası vurulmuştu. Tutuklu arkadaşları meşhur kolonya markası "4711" diye çağırıyorlardı onu. Milena’nın soyadı "Krejcarova" idi. 1No'lu barakada 0nu "Zarara" diye çağırıyorlardı, yani "Ağakadın".
Sayfa 186Kitabı okudu
145 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.