Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nasır-ı Hüsrev

Nasır-ı HüsrevSaadetname yazarı
Yazar
7.2/10
7 Kişi
46
Okunma
13
Beğeni
1.987
Görüntülenme

Nasır-ı Hüsrev Sözleri ve Alıntıları

Nasır-ı Hüsrev sözleri ve alıntılarını, Nasır-ı Hüsrev kitap alıntılarını, Nasır-ı Hüsrev en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Rahman ve Rahîm Tanrı Adiyle Tanrı tövbe nasibetsin ve tövbesini kabul eylesin, Merv'in Kubadyan'ına mensup Ebû-Muin Nâsır Hüsrev şöyle der: Ben, kâtipliği iş edinmiştim.
Akraban da olsa bilgisizle ilgini kes. Çünkü vereceği sıkıntı, sağlayacağı huzurdan fazla olur.
Reklam
Bu tehlikelerle dolu ribata nasıl gönül bağladın? Bu konak yerinde daha ne kadar misafir kalacaksın?
Allah'ım sen de bilirsin ki ben delil getirirken düşmandan ürkmem. Fakat şeytanlardan korunmamak da akla uygun değildir. Akıllı ve söz bilir kişi, hepsi gulyabaniye benzer adamlara ne söz söyleyebilir ki ?
Sayfa 19 - EZR Yayıncılık
Oradan da Erzen şehrine vardık. Mamur, güzel bir şehirdi. Akar suları, bahçeleri, ağaçları, güzel çarşıları vardı. Orada Farsların azer ayında iki yüz batman üzümü bir dinara satıyorlardı. Bu üzüme Ermanuş üzümü diyorlardı.
Oradan Hama şehrine vardım. Hoş, mamur bir şehirdi. Âsi ırmağının kıyısına kurulmuştu. Bu ırmak, Rum ülkesine gittiğinden, yani İslâm memleketlerinden kâfir şehirlerine aktığından Âsi adını almıştır.
Reklam
Nemand ez hiç gun daniş ki men zan Nekerdem istifadet biş u kem Benim az çok faydalanmadığım hiçbir bilgi kalmadı.
Dünyanın mihneti, eziyeti çoktur ama Şüphe yok, iyinin de sonu vardır, kötünün de, Gök, bizim için gece gündüz yolcudur, döner durur. Biri gitti mi izinden bir başkası gelir çatar. Geçecek seferi nihayet bitiririz ama Sonunda bitip tükenmeyecek bir sefer gelecektir.
Sayfa 116 - EZR Yayıncılık
"Arkadaşlığın insan nefsi üzerinde bir tesiri vardır; öyleyse iyi adamlarla konuş. Eğer doğru iş yapan bir insansan, kalbini de doğru tut. Çünkü kurtuluş, doğru ve yerinde işler yapmakla mümkün olur.”
Dünyanın mihneti,eziyeti çoktur ama Şüphe yok,iyinin de sonu vardır,kötünün de.
Reklam
Eyyam-ı mustarika: Güneş takvimi Selçuklu sultanı Melikşah zamanında Ömer Hayyam ve arkadaşları tarafından düzenlenmeden önce aylar, 30 gün olarak hesaplanıyordu. Bu durumda da yıl 360 gün oluyordu. Yıl dönümünün Güneş takviminin birinci ayı olan Ferverdin ayının birinci gününe denk gelmesi için, güneş takviminin son ayı olan İsfend'e 5 gün eklerlermiş. İşte bu 5 güne eyyam-ı müstakilka (çalıntı günler ) adı verilirmiş.
Geri14
75 öğeden 61 ile 75 arasındakiler gösteriliyor.