Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nick Yapp

Nick Yapp1980'ler yazarı
Yazar
8.5/10
47 Kişi
100
Okunma
1
Beğeni
618
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

1 okur beğendi.
100 okur okudu.
42 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Paris metrosu 1900’de açıldığında ilk tren sadece tek bir yolcu taşımıştı. Ne kutlama şenlikleri, konuşmaları yapıldı, bandolar çalındı ne de havai fişekler patlatıldı.
Olaylar ve Aktörler
Yeni bir politikacı türü sahneye çıktı; Lenin, Atatürk, Mussolini. Bunlar, sadece kendi köşelerini değil, dünyayı değiştirecek vizyona sahip kişilerdi. Mevcut sistem içinde göstermelik demokratik lafazanlıklar onlara göre değildi. Yeni olanın zorluğuna inanıyorlardı ve Yirmili yıllara kabaca aynı ölçüde umut ve dehşet getirdiler.
Reklam
Keyfin en basiti, en masumu en güzeliydi. Deniz kıyısında bir gün geçirmenin anlamı, eşeğe binmek, dondurma yemek, sahil boyunca yürümek, oyun makinelerinin başında eğlenmek, denizde yürümekti. 1902.
Cider with Roise
Yaz mevsimi, bacaklardan akan terin, kavgalar, düşmeler ve yeni kabuk bağlamış dizlerin zamanıydı
Sayfa 340 - ÇocuklarKitabı okudu
Dönemin en ünlü keşfi, 1922’de Howard Carter ve Lord Carnarvon’ın Tutanhamon’un mezarını bulmalarıydı. Mezarı bulan zenginler -ve belki de yağmalamışlardı- dünyanın hayal gücünü ele geçirdiler. Bir süre için dünyayı “Tutanhamon heyecanı” sardı. Carnarvon ne kadar ünlü olduğunun farkına varmaya zaman bulamadan, mezar kazısı sırasında bir böceğin ısırması sonucu kan zehirlenmesinden altı ay sonra öldü.
Sayfa 262Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
393 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Nihayet en çok etkilendiğim iki fotoğrafa sözü getirmek istiyorum. 24 Ağustos 1916’te çekilen fotoğrafın altında aynen şunlar yazıyor: “Britanya Savaş Kitaplığı’ndaki gönüllü işçiler, cephedeki askerlere gönderilmek üzere kitap paketleri hazırlıyor. Okumanın, siper savaşının sıkıcılığıyla baş etmeye katkısı oluyordu.” Diğer resimden anlaşıldığına göre Almanya’da esir düşen İngiliz askerlerine gönderilenler arasında kitap ve dergilerin yoğunluğu dikkat çeker. Yukarıda ifade ettiğim Batı zihniyetiyle ülkemiz insanın arasındaki aleyhimize olan mesafe hakkında bir de bizden örnek vermek istiyorum. Okuduğum kaynağı tam hatırlamıyorum. İstiklal Savaşı’na destek için İstanbul’dan Ankara’ya gelen gazeteci ve yazarlardan bazılarını cephede mektup yazmaları için görevlendiriyorlar. Galiba Ruşen Eşref’ti. Sabahtan akşama kadar okuma-yazma bilmeyen erlere mektup yazmadan kollarım koptu diye bahsediyor.
1920'ler
1920'lerNick Yapp · Literatür Yayınları · 200510 okunma
393 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Editör Nick Yapp, fotoğrafları seçerken çok titiz davranmıştır. Fotoğraflardan yerli yerinde kullanılmaya çalışılmıştır. Savaşın masa başında yöneten aktörlerinden, ölüme koşanlar, gaziler, yoksulluk manzaraları, sinema ve sanatın savaşta propaganda aracı olarak kullanılması, bombaların üzerinde oynayan çocuklar, ölüm kampları, esirlik halleri, şiddet sahneleri, sinema ve sanatçıların savaşın emrine verilmesi vb. gibi birçok alan ve anlamda fotoğraf vardır. Fotoğraflar üzerinden II. Dünya Savaşı’nı öğrenmek isteyenlere bu eseri salık verebilirim.
1940'lar
1940'larNick Yapp · Literatür Yayınları · 20059 okunma