Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nurettin Şimşek

9.1/10
12 Kişi
37
Okunma
5
Beğeni
1.868
Görüntülenme

Nurettin Şimşek Gönderileri

Nurettin Şimşek kitaplarını, Nurettin Şimşek sözleri ve alıntılarını, Nurettin Şimşek yazarlarını, Nurettin Şimşek yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
… onlar hizmetleri karşılığında hiçbir şahsi menfaat gözetmemişlerdir.
Sayfa 40 - Altınordu YayınlarıKitabı okuyor
Süleyman Askeri bey Manastır’daki görevi sırasında faal bir subay olarak dikkati çekmiş, Makedonya’daki çete takipleri sırasında cesaret ve askeri bilgisi ile ön plana çıkmıştır.
Sayfa 39 - Altınordu YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
223 syf.
·
Puan vermedi
SÜLEYMAN ASKERİ
Süleyman Askerinin askeri ve özel yaşantısı hakkında güzel bir kitap. Dünyada kurulan ilk Türk Cumhuriyeti olan Batı Trakya Türk Cumhuriyetinin kuruluş aşamasında Kuşçubaşı Eşrefle birlikte çok önemli işler yapmış ,ve devlet düzenini, idaresini, milli marşını ve yönetim biçimini bizzat belirlemiştir. Tam anlamıyla gerçekten bilgili, donanımlı, muhteşem bir Türk subayıdır. Ölümü de bunları ispatlar niteliktedir. Kitap genel olarak güzel ve kaynaklı bilgiler veriyor ama 145. Sayfadaki Sarıkamışta 90.000 şehit verilmiştir cümlesinin tarihi bir gerçekliği yok eğer varsa okurlar veya yazardan kaynak göstermesini bekliyorum. Kahvehanelerde tarihten bir haber insanların bile gerçek bir bilgi olmadığını öğrendiğini düşünüyorum. Bu kadar güzel, akıcı ve araştırmalar üzerine yazılmış bir kitabın içinde böyle bir hata olması üzdü. Yinede güzel bir eser merak edenlere tavsiye ederim.
Teşkilat-ı Mahsusa'nın Reisi Süleyman Askeri Bey
Teşkilat-ı Mahsusa'nın Reisi Süleyman Askeri BeyNurettin Şimşek · Altınordu Yayınları · 201837 okunma
Ermeniler amaçlarına ulaşmanın önündeki engel olarak gördükleri Sultan II. Abdülhamid'e 1905'te başarısız bir suikast düzenlemişler ve onu "Kızıl Sultan" olarak almışlardır.
223 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Süleyman Askerî, vatanı için vatanından başka her şeyini isteyerek ve gülerek feda etmiş bir Osmanlı idi!..."Süleyman Nazif - Bağdat Valisi 1911'de adını duyuran, 1914'de Harbiye Nezaretine bağlanan Teşkilat-ı Mahsusa, Osmanlı Devletini parçalamak ve yok etmek isteyen emperyalist devletlerin ve Türk-İslam düşmanlarının faaliyetlerini boşa çıkarmak için vatansever, idealist insanların kurduğu bir teşkilattır. Teşkilat-ı Mahsusa, İttihat ve Terakki'nin iktidardan düşmesiyle 1918'de feshedilmiştir. Ancak bu örgütün üyeleri davalarından vazgeçmemişlerdir. Anadolu'yu işgal eden istilacı güçlere karşı Müdafa-i Hukuk derneklerini kurmuşlar ve Kuva-i Milliye'nin oluşmasına öncülük etmişlerdir. Devletin ve milletin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan ve hayatlarını bu uğurda feda etmekte bir an bile tereddüt etmeyen insanları bünyesinde barındıran Teşkilat-ı Mahsusa'nın ilk başkanı Süleyman Askerî'dir. Askeri eğitimini tamamladık sonra İttihat ve Terakki Cemiyeti içerisinde önemli görevler almaya başlayan Süleyman Askerî Bey, Makedonya'daki çete takiplerinde kendini göstermeye başlamış, ilerleyen yıllarda Kuşçubaşı Eşref ile birlikte Batı Trakya'da önemli faaliyetler yürütmüştür. II. Balkan Savaşı sonrasında Bulgarlar ile yapılan İstanbul Anlaşması öncesinde Garbi Trakya Hükümeti'nin kurulmasını sağlamıştır.
Teşkilat-ı Mahsusa'nın Reisi Süleyman Askeri Bey
Teşkilat-ı Mahsusa'nın Reisi Süleyman Askeri BeyNurettin Şimşek · Altınordu Yayınları · 201837 okunma
223 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
90 bin yalanı
Genel manada Süleyman Askerî ve Teşkilat-ı Mahsusa hakkında güzel bir çalışma olmasına rağmen, artık köy kahvelerinde bile dile getirilmeyen; "Sarıkamış'ta 90 bin asker donarak öldü." yalanına bu kitabın 145. sayfasında rastlayınca, kitabın gözümdeki değeri bir anda yerle bir oldu.
Teşkilat-ı Mahsusa'nın Reisi Süleyman Askeri Bey
Teşkilat-ı Mahsusa'nın Reisi Süleyman Askeri BeyNurettin Şimşek · Altınordu Yayınları · 201837 okunma
Reklam
"... Süleyman Askeri, vatanı için vatanından başka herşeyini isteyerek ve gülerek feda etmiş bir Osmanlı idi!..." Süleyman NAZİF(BAĞDAT VALİSİ)
Vatanı için vatanından başka her şeyini feda etmiş bir İttihatçı: Süleyman Askerî Bey
Burada eski Irak ve Havalisi Umum Kumandanı Cavid Paşa'nın Süleyman Askeri Bey'e: ".. Muvaffakiyetinizi elbet arzu ederim. Fakat siz bunlardan (aşiretler) bir istifade temin ile düşmanı memleketten tardedebilirseniz size hükümeti Osmaniye'nin bahşedemeyeceği bir hediye vereceğim..." demiş ve başını göstermiştir. Bu Cavid Paşa'nın aşiretlere kesinlikle güvenilmemesi gerektiğini belirten önemli bir ifadedir.
Sayfa 156Kitabı okudu
1332 tarihinde Güzide Hanım'ın Harbiye Nezareti'ne yazdığı bir mektupta, kendisi Süleyman Askeri Bey'den başka üç oğlunun daha olduğunu, onların Kut'ül-amare, Çanakkale ve Yemende şehid olduklarını belirtmekte ve sadece damadı Mustafa Bey'in aile reisi olarak kaldığını açıklamaktadır.
Reklam
Öldüğünde henüz 30 yaşında olan bu gözü kara kahraman için Süleyman Nazif; “… Süleyman Askeri, vatanı için vatanından başka her şeyini isteyerek ve gülerek feda etmiş bir Osmanlı idi…” demiştir.
"Şube-i Mahsusa" olarak da arşiv belgelerinde adı geçen Teşkilat-ı Mahsusa'nın kuruluş amacı ile ilgili olarak yayınlanan bir metinde; "...İslam'ın parçalanan, dağıtılan ruhunu yavaş yavaş canlandırmak, hükümetimizin Avrupa'daki ehemmiyet-i siyasetini artırmak, Harb-i Umumi esnasında imhaya müteallik ittifaklarının izalesini temin için Nezaret-i Celileye merbut Umur-u Şarkiye Dairesi teşekkül etti..." denilmektedir.
Enver Bey Batı Trakya'daki faaliyetler için kurulmuş olan Muhacirin Müdürlüğü vazifesine, idealist olduğu kadar fedakâr ve kahraman bir Türk Subayı olan Süleyman Askerî Bey'i getirmiştir.
Sayfa 110Kitabı okudu
1914 yılında Bağdad valiliği yapan Süleyman Nazif Bey bir ifadesinde: "...Süleyman Askeri, vatanı için vatanından başka her şeyini isteyerek ve gülerek feda eden bir Osmanlı idi!..." demektedir.
Sayfa 203Kitabı okudu
21 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.