Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nusret Çam

Nusret Çamİslamda Sanat Sanatta İslam yazarı
Yazar
Çevirmen
7.8/10
12 Kişi
50
Okunma
5
Beğeni
1.212
Görüntülenme

Hakkında

İslâm sanatları tarihçisi. 1 Ocak 1950, Nizip / Gaziantep doğumlu. Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1973) mezunu. Kilis (1973-80) ve Gaziantep (1980) lise ve İmam Hatip okullarında öğretmen ve idareci olarak çalıştı. “Ramazanoğulları Beyliği Mimari Eserleri” konulu doktorasını tamamlayarak, bitirmiş olduğu fakülteye aynı yıl Türk-İslâm Sanatları asistanı olarak atandı. 1982’den itibaren bir süre Erzurum Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde dersler verdi. Akademik kariyerini tamamlayarak doçent ve profesör oldu. Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü. Makaleleri akademik dergilerde yer aldı.
Tam adı:
Prof Dr. Nusret Çam
Unvan:
Yazar, Araştırmacı
Doğum:
Nizip, Gaziantep, 1 Ocak 1950

Okurlar

5 okur beğendi.
50 okur okudu.
28 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Allah Resulu sav her defasında estetiğe önem vermiş ve genç hanımı Hz.Aişe'ye ''Ya Hümeyra'' ( pembe yanaklım ) diye iltifatta bulunmuştur.
Sayfa 34 - Akçağ
Reklam
Aşk, güzelliğin, güzellik aşkın sebebi ve sonucudur.
Hadisler Işığında Estetik
''Allah Resulu bir cenaze merasimine gitti ve mezarın içinde hafif bir kazılış hatasının görerek derhal düzeltilmesini istedi. Birisi bunun ölüyü rahatsız mı edeceğini sorunca Allah Resulu; '' Aslında böyle şeyler ölüyü ne sıkar,ne de ona rahatlık verir. Fakat bu, sağ olanların gözlerine güzel görünmek içindir.'' Buhari; Kitabu't Tevhid,c VIII,S 214
Sayfa 33 - Akçağ
Şîrler pençe-i kahrımda olurken lerzân Beni bir gözleri âhûya zebûn etdi felek
(Yavuz Sultan Selim/Selimî) şîr:arslan, lerzân:titrek, zebûn: düşkünKitabı okudu
Hz. Peygamber zamanında kadınlar beş vakit namazlarını kılmak için camiye geliyorlar. (...) Hatta sahabi kadınlar, mescidin avlusunda Habeşistan'dan gelen oyuncuları Peygamber'imiz ve eşi Hz. Ayşe ile birlikte seyrediyorlardı. ... Kadınlar da erkekler gibi okuma yazma öğreniyordu. Boşanmak istediği zaman doğrudan Peygamber'e gelerek kocasıyla anlaşamadığı için boşanmak istiyor ve boşanıyordu, yani duygularına itibar ediliyordu.
Sayfa 112 - Ötüken Neşriyat
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
255 syf.
8/10 puan verdi
Onu Bir Biz Anladık, Biz De Yanlış Anladık!
İlahiyatçı Prof. Dr. Nusret Çam anladığım kadarıyla Ankara İlahiyat ekolünden. Yani, meselelere daha farklı bakabilenler taifesinden. Hoca’nın ilk defa bir kitabını okudum. İsmail Yakıt Hoca ile benzeşeceğini tahmin ediyordum ki, öyle oldu. Hangi İslam?, Bedevilik ve Uygarlık Ayrımında üst başlığını taşıyor. Zaten kitap aslında bunun üzerine
Hangi İslam?
Hangi İslam?Nusret Çam · Ötüken Neşriyat · 20188 okunma
158 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
42 günde okudu
Prof. Nusret Çam Yahudileri inceliyor. Küçük bir devlet olan İsrail nasıl böyle pervasız oluyor, bu gücü nereden alıyor? Yüzlerce yıl devlet şekilde sürgün hayatı yaşayan Yahudiler nasıl bilimde, sanatta, edebiyatta ve ekonomide bu kadar güçlü olabiliyorlar. Nasıl bu kadar Nobel ödülü kazanabiliyorlar. Yazarımız tüm bu soruların cevaplarını Yahudiler'in tarihte yaşadıklarında ve Tevrat'ta arıyor.
İsrail'in Arkasındaki Süper Güç
İsrail'in Arkasındaki Süper GüçNusret Çam · Ötüken Neşriyat · 20226 okunma