Onur Orhan Erdoğan

Aydınlanma yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
7
Okunma
1
Beğeni
156
Görüntülenme

Onur Orhan Erdoğan Gönderileri

Onur Orhan Erdoğan kitaplarını, Onur Orhan Erdoğan sözleri ve alıntılarını, Onur Orhan Erdoğan yazarlarını, Onur Orhan Erdoğan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her koşul, birey için kaynaktır..
Yaşam her bireye bütünlüğe ulaşması, harekette boyut dönüşümü yaşaması ve hedef yolundaki gereksinimleri karşılaması, dahası amaca, hayale erişimi gerçekleştirecek dengeye adaptasyon sağlaması için koşullar tasarlar. Her koşul, birey için kaynaktır. Her koşul, birey için farklı olasılıklarda olanak, etki, öğreti ve ivme içerir. Bu koşullarda edindiği öğretilerle harekette deneyimli duruma gelir, kendine olanak sağlar. Farklı nitelikteki koşullarda farklı etki deneyimleriyle yoğunlaşır. Koşullar kendine özgü olmakla birlikte alanında farklı kuvvet ve niteliklerde etki barındırır. Kimi koşul farklı kuvvet olasılıklarıyla birlikte yön, kimi koşul farklı kuvvet olasılıklarıyla hız bakımından farklı açılarda pozitif ya da negatif nitelikte ivme sunabilir. Farklı tertip ve olasılıklarda da olabileceği gibi tek bir koşul her bir niteliği tümüyle kendine özgü kuvvet işleyişiyle içinde barındırabilir. Yaşam, birey için koşullar tasarlar. Birey bu koşullarda adım adım büyür, gelişir, dönüşür ve olgunlaşır. Birey yaşam algısındaki en derin odağa bu koşullar aracılığıyla ulaşır. Bu hedefe ulaşmak ve sürdürülebilirliği sağlamak için bireyin bu gerçeklik seviyesine eş değer yoğunluğa iye olması gerekir. Fakat birey bundan bir haber olarak hedefine alışılagelmiş koşullarda meşgul olarak ulaşabileceği yanılgısı içindedir.
Sayfa 44
Sırat köprüsünden, bulunduğunuz yaşamda geçersiniz.
Reklam
168 syf.
·
Puan vermedi
Ego,benlik, ego kısıtlamasının bireyde yaratığı olumsuz etkiler, benliğin dönüşümü gibi insan ve insan psikolojisi etki eden başlıkları ele almış kitap. Evrendeki hareket sistemi, düalite hakkında bilgiler sunan yazar negatif/pozitif;iyilik/kötülük gibi zıt kutupları dengede olmasını önemi hakkında ve dengenin nasıl saglanabileceğini açıklayıcı bilgiler ile sunmuş. Bireyin, kendi içindeki dönüşümünde rehber olabilecek, içsel aydınlığa ulaşılabilecek anlatım tarzı ile de sıkılmadan keyifle okuyabileceğiniz bir kitap.
Aydınlanma
AydınlanmaOnur Orhan Erdoğan · Elpis Yayınları · 20237 okunma
168 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Size bu sefer farklı bir içerikle geldim. Normalde benim çok okuduğum bir tür değil felsefe ama yazarın öyle akıcı ve tane tane anlatımı var ki sayfaları ilgiyle çevirdim. Kitabın ana konusu ‘Düalite’ epey ilgimi çekti. Nedir düalite; ikilem, iki denge, karşıtlık. Etki-tepki, varlık-yokluk, negatif- pozitif, verme-alma gibi biri olmasa ötekinin olmayacağı durum. Bir tarafta veren varsa öte tarafta alan vardır. Alan olmazsa verenin işlevi olmaz. Bu alandan bakınca dünyada ki her türlü varlık bir denge unsuru. Dengede bozulma olunca sistemde bozuluyor. İnsan varoluşunu ortaya koymak icin çevresiyle nasıl bir düalitede oldugunu, düşünce ve faaliyet anlamında insanın tepkilerinin çok güzel bir şekilde açıklamış. Bazı bölümlerdeki konuşma paragraflarıyla bize demek istediğini örneklerle açıklamış yazar.Bu kısımlar konuyu anlamayı daha da kolaylaştırmış. Bazı konu başlıkları şu şekilde;Ego, Negatife Eğilimli Ego, Ego Kısıtlaması, Benliğin Dönüşümü, İstençle Hareket, İtme-Çekme, Aydınlanma… İnsanın doğası ve düşüncesi arasında ki ikilemi anlatan ve ikisi arasında ki ritmi dengede tutabilen insanın andınlanma mertebesine nasıl ulaştığını öğrenmek isterseniz en önemlisi kendi sebep-sonuçlarınızı, düalitenizi keşfetmek istiyorsanız bu felsefe kitabını mutlaka okuyun. Türe ilgi duyan okurlara tavsiyemdir
Aydınlanma
AydınlanmaOnur Orhan Erdoğan · Elpis Yayınları · 20237 okunma
“Noksanlık bire bağlı ikiliği, pozitifi ve negatifi doğurur. Pozitif noksan olduğu için negatifin varlığı, negatif noksan olduğu için pozitifin varlığı söz konusudur. Pozitif var olduğu için negatif, negatif var olduğu için pozitif vardır. Çekme olduğu için itme, itme olduğu için çekme vardır. Bireyi eğer bir alana, kaynağa, açıya çekecek kuvvet olmasa itecek kuvvette olmazdı. Hoşa gidecek söz olmasa hoşa gitmeyecek söz de olmazdı. Buysa bize harekette bir ve bütün özgü dengeyi ifade eder.”
“Denge ayrıştıran düalite hareketi, karşıtlık, itme-çekme başlar. birlik ve bütünlük ayrışır. Eldeki dengenin “karşıt denge üzerinden” mutlak dengeye adaptasyon yolunda sınanma yolculuğu başlar. Bu adaptasyon yolculuğundaysa evrenin aceleye hiç gereksinimi yoktur. Yaşamdaki hareket işleyişi olgunluk düzeyinin bütünselliğin şekline bürünür. “
Reklam
19 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.