Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Orhan Gazi Ertekin

Orhan Gazi ErtekinMaraş Katliamı yazarı
Yazar
8.2/10
14 Kişi
39
Okunma
3
Beğeni
1.301
Görüntülenme

Orhan Gazi Ertekin Sözleri ve Alıntıları

Orhan Gazi Ertekin sözleri ve alıntılarını, Orhan Gazi Ertekin kitap alıntılarını, Orhan Gazi Ertekin en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Oldukça garip durumlar oldu. TV'yi alıp götürmeye çalışan kişi ayağından vurulup düştüğünde -ki biz ayaklara ateş ediyorduk- bir diğeri arkadaşına yardım etmek yerine elindeki TV'yi alıp kaçmaya kalkışıyordu. Tam bir talan grubuydu.
Sınıflar ortadan kalkmadıkça şiddet ve katliamların son bulmayacağı; farklı olanlara, ötekilere ve özellikle azınlıklara karşı katliam potansiyelinin ortadan kalkmayacağı ortada.
Reklam
O zamanki adıyla Temyiz Mahkemesi (Yargıtay) 1935 yılına kadar Eskişehir’de çalışmıştır.
Galeyana gelmeye hazırlamak için bir "milleti" derin kuyularda aç bırakarak, din ve milliyetçilikle beslemek gerekir.
Sayfa 203Kitabı okudu
“Bak, öğretmenleri sizin öldürmediğinizi ben biliyorum. Ben bu suçu senin üzerinden kaldırtacağım. Şimdi seni Sıkıyönetim Komutanı Korgeneral Haznedaroğlu’nun yanında işkenceden geçireceğim. O zaten sorguyu gördükten sonra ikna olur.” Tamam dedim. Bakın bu da yaşadığım garip olaylardan birisidir. Bir işkenceci size iyilik yapacağını söyleyerek geliyor. Size işkence yapacağını söylüyor. Siz bedeniniz harcanırken dayanıyorsunuz ve Paşa bütün bunları görüp ikna oluyor... Ne kadar trajikomik bir durum görebiliyor musun? Bunun mutlaka psikologlarca analiz edilmesi lazım.
Reklam
Halkçı olduğunu iddia eden bir başbakan Ecevit!!!
Ve her şey bittikten sonra sokakta askeri cemseler gezmeye başladı. Bütün bu yaşananların olduğu vakit, dünyanın keşfedilmemiş bir vahşi ormanında değildik. Ülkede bir hükümet vardı, kendine "halkçıyım" diyen bir başbakan vardı, TBMM isimli bir meclis, her türlü polis gücü ve istihbarat teşkilatı ve de NATO'nun ikinci büyük ordusu vardı ki daha dört sene önce Kıbrıs'a çıkarma bile yapmıştı.
Sayfa 179Kitabı okudu
AKP’nin iktidar olduğu son on yıldan bu yana siyaset analizi zaten büyük oranda bir devlet kurumları analizi olmuştur. Özellikle Ordu ve yerleşkeleri üzerine kurulu siyasal analiz eğilimleri giderek yargı ve yargı organları arasında ve içindeki çekişme, mücadele ve mücahede ve tabii ki uzlaşma alanlarının belirli bir siyasal yön kazanması ile sonuçlanmıştır. Bu gelişmelerin, Cumhuriyetin ilk dönemlerinden itibaren özellikle de Maarif Vekaletindeki karşıt kadrolaşma eğilimlerine dayandığı söylenebilir ise de esas olarak 1980 sonrası süreçler tarafından hazırlanmıştır. Devlet aygıtı içindeki çeşitli kurumlar,özellikle emniyet ve yargı bu sürece giderek daha yoğun bir biçimde eklenmiş ve birer politik cephe alanlarına dönüştürülmüştür. En önemlisi emniyet, yani polistir. Polis, bu politik cephenin en müstahkem mevkii iken yargı da aynı derecede tahkim edilmiştir…
39 öğeden 31 ile 39 arasındakiler gösteriliyor.