Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osman Gürbüz

Osman GürbüzKarguy yazarı
Yazar
8.1/10
16 Kişi
29
Okunma
1
Beğeni
1.469
Görüntülenme

Osman Gürbüz Gönderileri

Osman Gürbüz kitaplarını, Osman Gürbüz sözleri ve alıntılarını, Osman Gürbüz yazarlarını, Osman Gürbüz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Avrupa'nın İslam'a olan ilgisi merak değildir. Hristiyanlığın karşısındaki tektanrıcı, askeri bakımdan zorlu bir rakipten duyulan korkudur.
Sosyoloji biyoloji değildir. Parça parça sosyal ilimler vardır. Çünkü insanı kinlerinden, sevgilerinden soyamayız.
Reklam
Bizim talihsizliğimiz, Kartaca'nın tarihini Roma'dan dinlememizdir. C. Meriç, sosyoloji notları
Şükür ve sabır içinde senin yaratmana aşığım; yaratılmış/yapılmış olana putperest gibi nasıl aşık olurum. Allah'n yaratmasına aşık olan, haşmetlidir; onun yarattığına/yaptığına aşık olan, kafirdir.
Aptallar Mecnun'a cahillikle dediler: "Leyla'nın güzelliği o kadar değildir, basittir. Şehrimizde ondan daha güzel ay gibi yüz binlerce dilber vardır." -Mecnun- dedi: "Suret testidir; güzellikse şarap. Hak bana onun suretinden şarap veriyor. Onun aşkı sizin kulağınızı çekmesin diye testisinden size sirke veriyor."
"Zeliha nazar otundan öd ağacına kadar her şeyin adını Yusuf koymuştu."
Reklam
96 syf.
5/10 puan verdi
Bir Zeyl: Mevlâ'da ve Mevlânâ'da..
. Doksan sayfalık bu metnin aşağı yukarı yüzde seksenlik bölümünün Mesnevî'nin Karaismailoğlu tercümesinden aynen alınmış olduğunu söylesem mübâlağa yapmış olmam. Aşk ve aşka dair meseleler (âşık ahlâkı, aşk yolu, aşk'ın eşyada rolü vs.) kısa açıklamalardan sonra başlık ve alt başlıklara ayrılmış, bu başlıklar altına Mesnevî'nin
Mevlana'da Aşk
Mevlana'da AşkOsman Gürbüz · Rağbet Yayınları · 20107 okunma
"Ey alçak! Sen bana yakın olursan, benim madenimden olduğun sanılır."
Sayfa 26 - mesnevî'den.Kitabı okudu
Kendi döneminin ulaşmış olduğu sosyal ve fen bilimleri alanındaki bilgi, tecrübe ve birikimi öyle başarılı bir şekilde okuyucuya aktarır ki Mesnevî, tasavvuf el kitabı olması amacıyla yazılmakla birlikte ondan XIII. Yüzyıl Bilimler Ansiklopedisi olarak rahatlıkla faydalanabiliriz.
104 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.