Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Osman Tunaboylu

Osman TunaboyluBir Osmanlı Rüyası yazarı
Yazar
9.4/10
5 Kişi
7
Okunma
1
Beğeni
1.107
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

1 okur beğendi.
7 okur okudu.
12 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Devlet-i Aliyye'nin inhitatının mebdei Karlofça muahedesi falan değildir; iki yakasını bir araya getiremez duruma düşünce çareyi parasını tağşişte bulduğu tarihtir. Bu da. Karlofça muahedesinden çok çok evveldir. ...esas sebebi, yine paradır, maliyedir, iktisadiyattır.
Sayfa 30
Her ihtiyacını dışarıdan temin eden bir memleket haline geleceğiz,dış ticaret muvazenemiz bozulacak, devlet olarak da millet olarak da borç batağına batacağız....
Reklam
Devlet olarak da millet olarak da borçkolik olduk böylece...
Kaime basarak devlet idare edilmez . Kaime basarak devlet idare etmeye kalkarsanız, bundan devlete de millete de zarar görür.Bu işten sadece sarraf kazançlı çıkar ..
Ama deniz bitmişti,artık böyle devam etmemize imkan yoktu....
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
396 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 günde okudu
Tarihin mali , olsun, siyasi olsun ya da sosyal olsun tekerrür ettiğini gösteren enfes bir kitap. Ne yazık ki daha çok osmanlının son demlerinde geçen bu mali olaylar günümüzde gerçekleşen olaylara çok benzemektedir.. Güzel bilgilendirici bir kitap, şiddetle tavsiye ediyorum
Bir Osmanlı Rüyası
Bir Osmanlı RüyasıOsman Tunaboylu · İmge Kitabevi Yayınları · 20175 okunma
396 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir Osmanlı Maliyecisi olan Hayrullah Efendinin ağzından dönemin mükemmel bir panaromasını sunuyor yazar.Osmanlının neden çöktüğüne ekonomi açısından bir bakış olan bu kitabı bütün maliyeciler okumalı.Birçok şey öğrenilecek harikulade bir kitap.
Bir Osmanlı Rüyası
Bir Osmanlı RüyasıOsman Tunaboylu · İmge Kitabevi Yayınları · 20175 okunma
551 syf.
8/10 puan verdi
Bir anı kitabı mı? Evet. Ancak ondan daha fazlası. Bir ekonomi/finans tarihi olarak da okunabilir, 1960 ve sonrası Türkiye'sini anlatan. Kitabı okuduğunuzda bankaların hortumlanmasına giden süreçlerin nasıl siyaset tarafından oluşturulduğunu, BDDK'nın kurulmasına kadar esasında nerdeyse hiç gerçek anlamda bankacılık denetimi yapılamadığını, maliye bürokrasisinin geleneklerinin bankacılık denetimini nasıl çarpıttığını ve zayıflattığını, 2001 krizinin üç partinin kucağında kalmasına karşın aslında uzun yıllar süren kokuşmanın bir sonucu olduğunu çok rahatlıkla görebiliyorsunuz. Kitapla ilgili eleştirilecek bir nokta belki bazı hususların gereğinden fazla uzun anlatılmış olması olabilir. Zira kitabın hacmini oldukça artıran bir unsur olmuş bu. Tavsiye ederim.
Babama Anlattığım Bürokrasi ve Bankacılık Hikayeleri
Babama Anlattığım Bürokrasi ve Bankacılık HikayeleriOsman Tunaboylu · İmge Kitabevi · 20124 okunma