Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Osman Türer

Osman TürerAna Hatlarıyla Tasavvuf Tarihi yazarı
Yazar
Çevirmen
9.0/10
2 Kişi
50
Okunma
0
Beğeni
537
Görüntülenme

Osman Türer Sözleri ve Alıntıları

Osman Türer sözleri ve alıntılarını, Osman Türer kitap alıntılarını, Osman Türer en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her ümmet için bir fitne sebebi vardır. Ümmetimin fitnesi de maldır. (Hadis)
Reklam
De ki: Allah'ın bizim için yazdığından başkası bize asla erişmez. O bizim mevlâmızdır. Onun için müminler yalnız Allah'a dayanıp güvensinler. (Tevbe Suresi 51)
Tasavvuf, hayatın bütününü fiilî olarak Kur’ân ve Sünnet’e adapte etmeyi telkin eder.
Dirheme kul olanın burnu yere sürünsün, dirheme köle olan kahrolsun, kesesi ne esir olan hor ve hakîr olsun! (Hadis)
Reklam
"Tasavvuf kâl (söz) ilmi değil, hâl ilmidir. "
Sayfa 37
Tasavvuf yolunun esası, dünya ziynet ve güzelliklerinden yüz çevirmek, insanların çoğunun meylettikleri mal, makam ve diğer dünya zevklerinden kalbini ayırarak halktan ayrı durup Hakk’a yönelmek ve ibadet ve tâata sarılmaktır.
Tasavvufun amacı:
*Kalbi dünyadan ayırıp Allâh’a bağlamak. *Kur’ân ve sünnetin gösterdiği yolda çokça ibadet ederek ruhu saflaştırmak. *İbadet, zikir, tefekkür, riyâzet ve mücadele ile nefsin arzularını kontrol altına almak. *İlm-i hakîkati elde edip Allâh’a vuslatı gerçekleştirmenin arzu ve gayreti içinde olmak.
"Tasavvuf, Hakk'ın seni senden öldürmesi ve kendisiyle diriltmesidir." ( Cüneyd-i Bağdadi )
Sayfa 21
Reklam
Ben gizli bir hazine idim. Bilinmeyi sevdim; mahlûkâtı yarattım ki bilineyim.
Sayfa 53
Kalbi tasfiye etmenin yolu ise tam bir ihlâsla amel ve ibadete sarılıp, dinin emirlerini yerine getirip yasaklardan sakınmaktır.
Tasavvufun gayesi, Hakk’ın rızasını kazanmak için, nefisleri temizlemek, güzel ahlâk sahibi olmaya çalışmak, kısaca Allâh ve Resûlü’nün ahlâkıyla ahlâklanmaktır.
Sûfî kelimesi, yün manasına gelen “sûf” kelimesine nisbet edilerek türetilmiştir.Renksiz, kaba yünden yapılmış elbise giymek o devirlerde günahlardan pişmanlık duymanın bir alâmeti idi.
Sayfa 28
39 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.