Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Peter Willey

Peter WilleyFedailerin Yuvası Alamut yazarı
Yazar
7.3/10
336 Kişi
1.871
Okunma
15
Beğeni
3.355
Görüntülenme

Peter Willey Gönderileri

Peter Willey kitaplarını, Peter Willey sözleri ve alıntılarını, Peter Willey yazarlarını, Peter Willey yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
Henüz kitabın başlarındayken bıraktım. Yazarda müthiş bir taraflı olma durumu söz konusu. Bu taraflılık Türk düşmanlığından mı geliyor yoksa gerçekten İsmaililer'e duyduğu hayranlık mı orası tartışılır. Tarihi bağlamda bir kitap yazılacaksa eğer objektif bir şekilde yazılmalı. Bir taraf müthiş kötülenirken diğer taraf da yine müthiş bir şekilde yüceltiliyorsa tarihten bihaber olunduğunun farkında olmak gerekir. Beğenmedim, Bartol'dan okumadan önce belki biraz akademik bilgi verir diye okumaya başladım ama ne yazık ki Batılılar'ın bitmek tükenmek bilmeyen Türk düşmanlığından başka bir şey göremedim, okunmaya değer bir kitap değil.
Fedailerin Yuvası Alamut
Fedailerin Yuvası AlamutPeter Willey · Yakamoz Yayıncılık · 20191,796 okunma
Neden hâlâ Batı'da birçok insan medeniyet ve kültür zirvesinin, Avrupalı hristiyan aleminin zaferlerinde saklı olduğuna inanip, islam dünyasının büyük başarılarını görmezden geliyor? Bu, Batı dünyasında birçok insanın, Doğu insanının eski medeniyetlerinin sanat ve bilimdeki başarılarına karşı takındıkları dar görüşlü tavrın bir devamı niteliğinde.
Reklam
"Bu insanlar cennet için yaşıyorlar, ancak onlara bir cennet verebilirsen onları yönetirsin. "
Mısır'da korunmakta olan bir gelenek olan ve daha sonraları Fatımî Döneminde kullanılan cilalamayı, 9. yüzyılda ilk Mezopotamyalılar kullanmıştı.
Ömer Hayyam
Şu köhne kervansaray ki, adı dünyadır, Sabah akşam denen alaca konağıdır; Sultanlar gelip, saltanat sürüp, Saati dolunca çekip gidendir.
Sayfa 164Kitabı okudu
Dünyayı yöneten güç değildir çünkü güç, uzun vadede ne yeterince kuvvetli ne de kutsaldır. asıl yapıcı olan ve dünyayı asıl ayakta tutan, insan duygularının sıcaklığı, dostluk ve başkalarına saygıdır.
Sayfa 392Kitabı okudu
Reklam
Tarih bize , özellikle de yakın zamanlarda, gerçek bir inanca bağlı kişilerin, fatihlerin arzularıyla asla tamamen yok edilemeyeceğini öğretmiştir.
Sayfa 144Kitabı okudu
Amanın amanın nerelere geldik!
Nasr yazısında Qa'inde tanıştığı bir seyyahla, evrenin bir sınırının olup olmadığı, gökyüzünün ve yıldızların ardında nelerin olabileceği konusunda felsefi bir tartışmaya girmiştir. Muhtemelen bu adam da bir İsmailidir.
İsmaililerin savunma sisteminin bel kemiği, devletin sınırlarını koruyan yenilmez kaleler zinciriydi. Bu kaleler olmadan devlet muhtemelen parçalanırdı.
Sayfa 111Kitabı okudu
Gerçek bir korku imparatorluğu;
Moğol orduları dört parçalı tabakalanmış deriden zırh giyiyorlardı. Bu Avrupalı şövalyeler tarafından giyilen ağır çekik zırhtan çok daha hafifti. Silahları; bir mızrak, kesmek ya da süngülemek için kullanılabilecek olan ucu sivriltilmiş bir süvari kılıcı ve iki yaydan oluşuyordu. Bu yaylarla inanılmaz hızlı oklar atıyorlardı. Orta Çağ'da sahip olunan en korkunç yayların bunlar olduğu düşünülüyordu.
Reklam
Moğolların tarihleri asıl olarak babası birkaç klanın ya da kabilenin lideri olan Cengiz Han'la başlar. Cengiz Han efsaneye göre, 1162 yılında damarlarında bir parça pıhtılaşmış kan ile dünyaya gelmiştir. Yıldız haritası onun için kanlı bir kariyer öngörmüş ve bu tahminin de çok yanılmamıştır.
Uygurlar, "Gökkubbenin altında hiç bir sır sonsuza kadar sır olarak kalmaz," derler. İstediğiniz kadar örtülü mekânlarda kilitli kapıların arkasında olun, duvarlardan üçü sussa bile dördüncüsünün rüzgara bir şeyler fısıldamasını önlemeyemezsiniz.
Söylenenlere göre Sinan, ziyaretçilerini güç gösterisi yaparak etkilemek için fedailerinden bazılarını kalenin yüksek mazgallarından atlayıp, hayatlarından vazgeçtiklerini göstermeleri sağlanmıştır. Bu efsane, Orta Çağ Avrupası'nın hayal gücünü çok etkilemiş ve sonrasında Marca Polo tarafından Hasan Sabbah "Dağın Yaşlı Efendisi" olarak anlatılmıştır.
603 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.