Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rachel Louise Snyder

Rachel Louise SnyderGörünmeyen Yaralar yazarı
Yazar
8.7/10
9 Kişi
40
Okunma
1
Beğeni
754
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

1 okur beğendi.
40 okur okudu.
158 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Henüz 2024 yılının 1. Ayında 29 kadın öldürüldü
"Eğer durum tam tersi olsaydı, kadınlar erkekleri bu kadar yaygın şekilde dövseydi ve öldürseydi inanıyorum ki bu sorun ülkenin bütün gazetelerinde her gün manşet olurdu."
"Şiddet uygulayanlar erkekler. Aile içi şiddetten savaşlara, dünyadaki şiddetin büyük çoğunluğunu erkekler tarafından sürdürülüyor. Epey az sayıdaki istisnai şiddet uygulayan kadın vakaları da çoğunlukla erkek şiddetine tepki olarak gerçekleşiyor. Gerçekten de bu, erkeklerin şiddetine karşı kadınları korumak için silahlandırmanın neden anlamsız olacağına dair en etkili argüman; çünkü bir kadını silahlandırmak ondan erkek gibi davranmasını, kadınlara öğretilen her şeyi unutmasını ve aynı zamanda erkeğin fiziksel, psikolojik ve kültürel deneyimini tamamen içselleştirmesini istemek demek. Bu, kadınlara kendinizi erkek şiddetinden korumak istiyorsanız kendiniz şiddeti benimsemek zorundasınız demek. Sinclair’a göre bu, çözümün tam tersi. Kadınların şiddeti öğrenmesi değil, erkeklerin şiddetsizliği öğrenmesi gerekiyor"
Reklam
uncertainty of fate
"Bir çocuk için kusurlu bir ebeveyne sahip olmak mı daha iyi, yoksa bir ebeveyninin olmaması mı? Çocuklarımızı sınırsız sayıdaki ihtimallerde mahvedebiliriz, bu ihtimallerin hangisi daha az zarar verir?"
Büyük bir kaybın ardından dünyadaki varlığınızın şekli değişir.
Sayfa 132 - OkuyanUsKitabı okudu
"Sanki ruhu olmayan, kendi hayatının öznesi olamayan, deri ve kemikten ibaret, ağır ağır ve acıyla bilinçsizliğe doğru sürüklenen bir kabuktum."
Kadınsan eğer, öldürülürken bile masum olman gerekir
“Peki kadın hiç mi anlayamamış bu erkeğin şiddete meyilli olduğunu; neden onunla görüşmüş/evine girmiş/evlenmiş?” diyorsak, bazı güzel kitaplar:
Travma ve İyileşme
Travma ve İyileşme
Kadının Hiç (mi) Suçu Yok
Kadının Hiç (mi) Suçu Yok
Görünmeyen Yaralar
Görünmeyen Yaralar
Kurtlarla Koşan Kadınlar
Kurtlarla Koşan Kadınlar
Nihan Kaya
Nihan Kaya

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
458 syf.
10/10 puan verdi
Başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanında var olan ve her kriz döneminde artarak devam eden aile içi şiddet unsuruna hem geniş kapsamlı hem de doğru bir perspektiften yaklaşarak değerli bir yazınsal ürün ortaya çıkarmış yazarımız. Kadına yönelik aile içi şiddet (aile içi şiddet bu şiddet yöneliminin çok büyük bir bölümünü
Görünmeyen Yaralar
Görünmeyen YaralarRachel Louise Snyder · Okuyan Us Yayınları · 202040 okunma
458 syf.
8/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Çok etkilendim , çok duygulandım , müthiş öfkelendim.. Amerikalı bir gazetecinin 10yıllık araştırmasının bir sonucu kitap. Anlatı gazeticiliğinin örneklerinden . Yazar Amerikalı ama hikayeler dünyadan!!! Offff Sadece şiddet mağdurlarıyla görüşmemiş (zaten çoğu ölmüş) , faillerle, savcılarla, polisle, , sağlıkçılarla, örgütlerle görüşmüş.. Kadına şiddet ve aile cinayetleri hakkında bilmediğiniz çok şey öğreneceğinize eminim.. Risk Değerlendirmenin önemi, komitelerin titiz çalışması çoğu kadın icin cok gec olsa da cok kıymetli.. Konuyla ilgili okuduğum en dokunaklı kitaplardan. Hukuki ve psikolojik boyutları cok gundelık dille irdelenmiş, anlatı vakalar üzerine olduğu icin cok akıcı.. Kızıp öfkelenmeye hazırsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim..
Görünmeyen Yaralar
Görünmeyen YaralarRachel Louise Snyder · Okuyan Us Yayınları · 202040 okunma
458 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Bir kadın cinayeti haberinden sonra bir kitap listesi görmüştüm. Bu listede Judith Herman-Travma ve İyileşme, Jess Hill-Kadının Hiç (mi) Suçu Yok kitapları ve bu kitap vardı. İlk iki kitap okurken beni derinden sarsmıştı. Bu kitap da aynı şekilde. Gözlerim dolmadan, öfkelenmeden okuyamadım. Yazarın on yıllık çalışmasının sonucu bu kitap. Kitabı yazarken sadece şiddet mağduru kadınlarla değil, faillerle, öldürülen kadınların aileleri ve arkadaşlarıyla, savcılarla, polislerle, sağlık çalışanlarıyla, kadın örgütleriyle konuşarak konuyu her yönüyle önümüze sunmuş. O kadar sarsıcı hikaye var ki bunları okumak bile zorken bu durumu yaşayan birçok kadın var maalesef. Kitaptaki hikayeler Amerika’dan ama bu sorunlar neredeyse tüm ülkelerde aynı. Her gün haberlerde kadına şiddet ya da cinayet haberi görüyoruz. Kadınların yardım çığlıklarını kimse duymuyor. Hala herkes kadınları suçlamaya devam ediyor. Neden ayrılmadı, neden şikayetini geri çekti, neden bunlara katlanıyor gibi sorularımızı sormaktan çekinmiyoruz ama sorularımızı mağdura dair faile sormalıyız. Kadınların kendilerini nasıl savunacakları öğretmek yerine eril düşünceyi eğitmeliyiz. Söylenecek, yazacak çok şey var, çok fazla eksiğimiz var bu konuda. Kadınlara, onların çocuklarına yaşam borcumuz var. Yukarıda bahsettiğim iki kitabı ve bu kitabı kesinlikle okumanızı öneririm. Belki farkındalığımız artar, belki birilerine yardım edebiliriz. (Türkiye’de şiddetten ölen kadınlar için bir dijital anıt sayacı var. < anitsayac.com > 12.11.2021 tarihi itibariyle 310 kadın öldürülmüş. )
Travma ve İyileşme
Travma ve İyileşme
Kadının Hiç (mi) Suçu Yok
Kadının Hiç (mi) Suçu Yok
Görünmeyen Yaralar
Görünmeyen YaralarRachel Louise Snyder · Okuyan Us Yayınları · 202040 okunma