Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Rosi Braidotti

Rosi Braidottiİnsan Sonrası yazarı
Yazar
7.2/10
27 Kişi
80
Okunma
17
Beğeni
1.875
Görüntülenme

Hakkında

İtalya ve Avustralya vatandaşlığı olan Braidotti İtalya’da doğdu. 1977’de Canberra’da Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden derece aldı ve felsefe alanında Medal ve Tillyard Üniversitesi tarafından ödüllendirildi. Daha sonra Braidotti 1961’de felsefe bölümünden derece aldığı Sorbonne’de doktora çalışmalarına devam etti. Kadın Çalışmalarında kurucu profesör olarak görevlendirildiği 1988’den beri Hollanda'daki Utrecth Üniversitesi’nde ders veriyor.
Unvan:
İtalyan filozof
Doğum:
Latisana, İtalya, 28 Eylül 1954

Okurlar

17 okur beğendi.
80 okur okudu.
9 okur okuyor.
157 okur okuyacak.
8 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Muazzam...
Feminist bir filozof olarak, toplumsal cinsiyet körlüğünden ve ölü beyaz adamlara tapmasından dolayı felsefe disiplinini eleştirmek, hatta çoğu zaman bir kenara bırakmak, felsefenin kendi sınırlarının hesabını verebilmesini istemek elbette önemliydi.
fallik dönem etkilerini yıkacak yeni bir toplumsal yapı
Deleuze'e göre feministler, olumluluk ve olumlama anlamında arzuya dair imkanları özgürleştirerek, hem toplumsal hem de teorik olarak ödipal olmayan bir kadının inşasına katkı sundukları oranda yıkıcı olacaklardır.
Reklam
Bu avantaja karşı çıkacağız!
Erkek, fallik gösterenin temsilcileri olma konumlarının sağladığı her türlü avantajdan yararlanır. Oysa kadının payına sadece ekonomik ve sembolik ıstırap düşer.
...insan “tabiatına” dair yüzyıllardır süregelen inançların yıkımına ilişkin ahlaki panik hâli...
Psikanalizin tüm yanıtlara sahip olduğunu söylemiyorum hatta durum bunun tam tersidir, sadece bilinçdışı süreçlere kendi rollerini oynayabilecekleri bir alan bıraktığını düşünüyorum. Deleuze ve Guattari’nin bilinçdışı konusundaki Freud karşıtı hamlesine göndermeyle psikanalitik gelenekte bu içsel çatlaklar genellikle kabusların ve nevrozların malzemesini oluştursa da, ille de böyle olmak zorunda olmadığını söylemek istiyorum.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
192 syf.
10/10 puan verdi
Eleştirel Kuramın değerli düşünürlerinden Rosi Braidotti'nin kaleminden çıkan, dönüşüm / başkalaşma kavramı üstünden diyalektik mantığın dışında kalmaya özen göstererek ve içeriğinde kendinden yola çıkarak feminist düşünceyi yeniden yazdığı muazzam kitabı. Hem bir göçmen hem de bir kadın olarak ''öteki'' olmanın felsefesini çok başarılı bir
Kadın-Oluş
Kadın-OluşRosi Braidotti · Otonom Yayıncılık · 201916 okunma
240 syf.
4/10 puan verdi
ENTELLEKTÜALİTESİ YETENE.
Entellektüel birikiminizin yetmesi gereken kitaplardan biri daha. Benimki henüz yet(e)medi. Deleuze’yi bilmeniz gerekiyor. Foucault zaten. Bir de ‘Hümanizm’ akımını da içmiş yutmuş bitirmiş olmak şart. Gene de anlamaya çalıştım. İçinden çıkılmayacak gibi değil ama kavramların derinliğine sahip değilsen sıkıcı. Sıradan bir okuyucu için, anlamak adına, fazlaca yan ve destekleyici okuma gerektiriyor. Baştan uyarmış olayım.
İnsan Sonrası
İnsan SonrasıRosi Braidotti · Kolektif Kitap · 201552 okunma
416 syf.
8/10 puan verdi
Braidotti'nin çalışmalarına feminizm, queer ve toplumsal cinsiyet alanında çalışmalar yapan araştırmacıların muhakkak göz atması gerektiğini düşünüyorum. Postmodernizm, postyapısalcılık, postfeminizm ve posthümanizme dair bir inşa yapıldıktan sonra okunabilir. Anlatımı kolay ve anlaşılır. Fakat biyoiktidar, biyoteknoloji ve üreme teknolojileriyle alakalı görüşlerini daha da derinleştirerek aktarmasını isterdim. İyi okumalar dilerim.
Göçebe Özneler
Göçebe ÖznelerRosi Braidotti · Kolektif Kitap · 20178 okunma