Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sadun Altuna

Sadun AltunaÜnlü Ressamlar yazarı
Yazar
Çevirmen
9.2/10
20 Kişi
81
Okunma
1
Beğeni
910
Görüntülenme

Sadun Altuna Sözleri ve Alıntıları

Sadun Altuna sözleri ve alıntılarını, Sadun Altuna kitap alıntılarını, Sadun Altuna en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Michelangelo vs Raphael
Bir gün Michelangelo, ünlü rakibine, genç talebeleri ve hayranlarından birkaç güzel kızla Roma sokaklarında dolaşırken raslar. Üzerinde beyaz kürklerle süslenmiş kırmızı kadifeden şahane bir elbise vardır. yakışıklı ve genç sanatçıya şöyle der: - maiyetinle birlikte tıpkı bir prens gibi dolaşıyorsunuz.. Raphael şöyle der : - ve sen de dostum tıpkı kimsenin elini sıkmak istemediği menhus bir cellat veya lanetlenmiş bir iblis gibi tek başına geziyorsun.
Raphael ve yine olay
Raphael, Vatikan'da dini bir konu üzerine Çalışırken oradan geçen iki kardinalin eseri şiddetle tenkid ettiklerini duyar. İçlerinden biri İsa peygamberin şakirdi Paul'ü işaretle : - yüzü Fazla kızarmış... diye mırıldanır. İşine sükûnetle devam eden Raphael, dönüp bakmaya bile lüzum görmeden şu cevabı verir : - Kilise kimlerin elinde kaldığını gördüğü için kızarmış olmalı herhalde..
Reklam
“Ve ben engeli olmayan yollarda tek başıma ilerliyorum.”
"Gerçek bir sanat eseri izah istemez çünkü kendiliğinden anlaşılır."
Öte yandan ancak cins bir fideden iyi meyve beklenebilir, sonradan aşılanmış yabani ağaçlardan değil.
"Ve ben engeli olmayan yollarda tek başıma ilerliyorum."
Reklam
“Zaten sanatta konunun önemi yoktur. Bütün ustalık, bu konunun işleniş şeklindedir.”
Sanatçının kendine göre bir hayat felsefesi vardı: "Suya düşmüş küçücük bir mantar parçasıyım," derdi. "Kendimi akıntıya kaptırdım, sular nereye götürürse oraya giderim."
Cézanne, Monet hakkında fikrini soranlara şöyle demişti: — Onun sadece tek bir gözü vardı, ama ne göz…
Hayatı korkunç bir sefalet içinde geçtiği halde, Alfred Sisley iyimserliği hiçbir zaman elden bırakmadı. Bu perişanlığı renk ve çizgiye döküp ucuzlatmadı. Eserlerinde daima duyguyu, zarafeti hedef tuttu. Gösterişe, şatafata eğilimi yoktu, sanatın felsefesini yapmaya kalkışmadı. Akıldan çok, kalbe hitap eden bir dil kullandı.
Reklam
“Gerçek bir sanat eseri izah istemez, çünkü kendiliğinden anlaşılır.” Bu sözleri Renoir söylemişti. Ve bu söze en çok uyan eserler, yine kendi resimleridir. Gerçekten de sanat tarihinde onun kadar berrak, açık, beşeri, o nispette de sade eser vermiş az sanatçı vardır.
Sayfa 104Kitabı okudu
Cezanne, Monet hakkında fikrini soranlara şöyle demişti: - Onun sadece tek bir gözü vardı, ama ne göz…
Kalbim böyle yaşamamı emrediyor, elden ne gelir?
-Rouart uçurumun kenarında sulu boya bir resim yapmış. Sorarım size: Ressamlık sporculuk veya cambazlık mı denektir?
"Sanat işçiliğinin dayandığı üç esas vardır: Tereddüt, dürüstlük ve itaat. Fikirler karşısında tereddüt, nefse karşı dürüstlük ve çevredeki eşyaya itaat."
112 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.