Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Salim Koca

Salim KocaTürkiye Selçukluları Tarihi yazarı
Yazar
Editör
8.3/10
21 Kişi
88
Okunma
18
Beğeni
2.339
Görüntülenme

Salim Koca Yorumları ve İncelemeleri

Salim Koca yorumları ve incelemelerini, Salim Koca kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Salim Koca puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
303 syf.
7/10 puan verdi
·
209 günde okudu
Kitap Türklerin Anadoluya gelmelerinden 1608 yılında Ramazanoğlu Beyliğinin Osmanlıya tamamen katılınmasına kadar olan süreçte var olan belli başlı tüm beylikleri inceliyor. Inceleme yapılırken Türkçü bir görüş açısıyla değerlendirmeler yapılıyor. Kitapta bahsedilen beylikler ayrı başlıklar altında değerlendirilirken bu değerlendirmelerde yazar bazen beylik yerine anadolunun genel durumuna o kadar çok dalıyor ki beyliğe çok az yer ayırıyor. Mesela Dulkadiroğlu Beyliğinin anlatıldığı ve yirmi sayfadan fazla süren bölümde sadece 3 sayfa Dulkadiroğlu Beyliği anlatılıyor. Tüm bunların yanında bugünkü Anadolu'da mevcut yerleşim yerlerinin isim köklerini öğrenmek insanı şaşırtıyor. Keçiborlu'nun küçük burgulu, Uluborlu'nun da büyük burgulu anlamına geldiği gibi, Karahisar, İçel, Alanya gibi yerleşim yerleri içinde değişik açıklamalar mevcut. İyi okumalar
Anadolu Türk Beylikleri Tarihi
Anadolu Türk Beylikleri TarihiSalim Koca · Berikan Yayınevi · 201217 okunma
280 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 günde okudu
Yapacağım bu inceleme içimi en fazla burkan inceleme olacaktır. Zira bu kitabın yazarı Prof. Dr. Salim Koca 2012 yılından itibaren pek çok şey öğrendiğim, Türk tarihi ve kültürü konusunda ufkumu en fazla genişleten, doktora tezimi hazırlarken danışmanlığımı yürüten; ancak tezimin son hâlini göremeden uçmağa varan kıymetli hocamdı. Kendisi Türk
Selçuklular'da Ordu ve Askeri Kültür
Selçuklular'da Ordu ve Askeri KültürSalim Koca · Berikan Yayınevi · 200514 okunma
Reklam
365 syf.
·
Puan vermedi
E. Semih Yalçın - Salim Koca / Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi. Tarihimizde çok konuşulan, herkesin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğu, ama tam olarak aydınlatılamamış dönemlerden birisi de 1. Dünya savaşı sonrasında Anadolu'da başlayan milli mücadele hareketinin ortaya çıkış sürecidir. Pek çok tarihçinin bile, objektif olarak değerlendiremediği bu dönemi, iki önemli akademisyen resmi tarih, gayri resmi tarih, alternatif tarih, öteki tarih gibi değerlendirmelere takılmadan, bir tarihçi hassasiyeti ile üzerinde düşünülmesi gereken pek çok konuyu aydınlatmaya çalışmaktadırlar. Kitap: Önsöz ve Giriş'ten sonra, Mustafa Kemal Paşa'nın İttihatçılığının incelendiği birinci bölüm, Mütareke Döneminde Mustafa Kemal Paşa'nın İstanbul'daki Faaaliyetlerini anlatan ikinci bölüm, Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçmesine Debep Olan Amiller üzerinde durulduğu üçüncü bölüm, Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişinde Rol Oynayan Devlet Erkanı'nın anlatıldığı dördüncü bölüm, Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişinin incelendiği beşinci bölüm ile Sonuç, Bibliyografya ve Dizinden meydana gelmektedir. Akademik makalelerden meydana gelmesine rağmen herkesin okuyabileceği akıcı bir üslubu vardır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi
Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya GeçişiSalim Koca · Berikan Yayınları · 20126 okunma
391 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Prof. Salim Koca'nın kaynak niteliğindeki bu kitabı, Malazgirt savaşıyla birlikte başlayan Türkiye Selçuklu tarihini Alaaddin Keykubat dönemine kadar anlatıyor. Yazar, akıcı, anlaşılır ve açık bir dil kullanmış. Anadolu Selçuklu tarihine ilgi duyanlar için harika bir eser.
Türkiye Selçukluları Tarihi
Türkiye Selçukluları TarihiSalim Koca · Berikan Yayınevi · 201623 okunma
365 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Günlerden 13 Kasım 1919.. Adana'dan İstanbul'a gelmiş, İtilaf Devletleri donanmasının İstanbul limanına demirlediği görünce, kendisini çok sinirlendiren bu manzarayı karşısında; “Geldikleri gibi giderler!!” demiştir. Mustafa Kemal Paşa henüz Ordu Komutanı iken 8 Kasım 1919'de Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'ya gönderdiği telgraf metninde; ".... memleketin selameti için kabul ettiğim duruma uymaması durumunda içtihatlarıma bağlı hareket etmekten nefsimi alıkoymaya muktedir değilim.." demişti. Bu kitabı okuduğunuzda Mustafa Kemal Paşa'nın Anadoluya geçmesinin şeklinin, çok sayıdan kaynaklara dayandırılarak, sebep ve sonuçlarını bulabileceksiniz. Kanımca okurken büyük bir tatmin içerisinde bulunabileceğiniz muhteşem bir eser..
Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya Geçişi
Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya GeçişiSalim Koca · Berikan Yayınları · 20126 okunma
391 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Hocanın kitap ile aynı adlı dersini geçen yıl almıştım. Bu sayede kitabı da okumuş oldum. Kitap okuyucuyu sıkmayacak, konu hakkında bilgisi olmayan kişilere bile kendini okutturacak halde tasarlanmış. Hocanın yaşına rağmen mükemmel çalışan hafızasına şahsen tanık olduğum için de kitap benim için ayrıca özeldir. Bu kitap ile zorunlu eğitimimizde bize öğretilen birçok tarihi bilginin kolaylaştırılmış, sadece temele indirilmiş malumattan ibaret olduğunu göreceksiniz. Selçuk taht oyunları ile o gün düşülen hatalar, kaçırılan ve yaratılan tarihi fırsatlar, Anadolu'nun o günkü durumu, devlet yönetiminde şahısların rolünün Türk ve diğer miletlere göre öneminin analizini yapabileceksiniz. Kolay, Orta dönem Türk tarihi ile ilgili bilginizi arttıracak, konusu için kaynak bir kitaptır. Öncesinde ise Selçuklu El Kitabı'nın ilk bölümlerini okumuşsanız daha çok zevk alacaksınızdır. (Bunun nedeni ise hanedan ilişkilerinin şematik bilinmediği sürecek karışabilecek olmasıdır.)
Türkiye Selçukluları Tarihi
Türkiye Selçukluları TarihiSalim Koca · Berikan Yayınevi · 201623 okunma