Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sarper Süzek

Sarper Süzekİş Hukuku yazarı
Yazar
9.3/10
5 Kişi
39
Okunma
3
Beğeni
2.239
Görüntülenme

Sarper Süzek Gönderileri

Sarper Süzek kitaplarını, Sarper Süzek sözleri ve alıntılarını, Sarper Süzek yazarlarını, Sarper Süzek yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türkiye ütopyası vol.1
İş Kanununun 41. maddesinin ilk iki fıkrasına göre "Fazla çalışma, Kanunda yazılı koşullar çerçevesinde, haftalık kırkbeş saati aşan çalışmalardır... Her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarını yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödenir."
Sayfa 828
İş Kanununun 66. maddesinin 1. fıkrasının b bendine göre "İşçilerin işveren tarafından işyerlerinden başka bir yerde çalıştırılmak üzere gönderilmeleri halinde yolda geçen süreler" de günlük çalışma süresinin içinde kabul edilir."
Reklam
Y9HD, 14.09.1977, 9778/13293
“Çıraklık belli bir sanatı öğrenebilmek için teorik ve pratik bilgilerin alındığı ve az çok sanat becerisinin kazanıldığı bir süre ile sınırlı olmak gerekir. Halıcılık gibi bir sanatın öğreniminin hadisede olduğu gibi 11 yıl devam ettiğini kabul etmek hayat görgü ve bilgisi ile de çelişir... Bu durumda, öğrenim safhasından sonra davacının işyerinde işçi olarak çalıştığı ve işçi haklarından yararlanması gerektiği yönü açıktır.”
Sayfa 39 - Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş. - 21. Baskı
Y9HD, 10.04.1970, 101/3487
İş Kanununa ait hükümlerin, kural olarak, nisbi nitelikte emredici hükümler olduğu şüphe dışıdır. Şu anlamda ki, iş kanununda öngörülen haklar işçi için asgari olup bir taban teşkil eder; bu tabanın üstüne çıkılabilir, lakin altına inilemez. Bir başka söyleşiyle, kamu düzeninin sınırlayıcı etkisi, kural olarak, sadece işveren için söz konusudur.
Sayfa 39 - Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş. - 21. Baskı
Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına ve başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, millî, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal Politikanın amacı Anayasanın çizdiği çerçeve içerisinde sosyal düzene yeni bir yön vererek toplum üyelerine insan haysiyetine yaraşır asgarî bir yaşama düzeyi sağlamaktır.