Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Suat Ungan

7.8/10
26 Kişi
121
Okunma
3
Beğeni
1.097
Görüntülenme

Suat Ungan Sözleri ve Alıntıları

Suat Ungan sözleri ve alıntılarını, Suat Ungan kitap alıntılarını, Suat Ungan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
... "Yazmada amaç, hemen bir edebi eser ortaya koymak değil; edebi esere giden yolda yeni bireyler bulup yetirştirmek olarak görülür."
Sayfa 5
yazma becerisi her şeyden önce yorum yapabilme yeteneğidir. bunun için öncelikle öğrencilerin bilgi ve birikime sahip olmaları gerekir. bu da ancak çocuklara kazandırılacak iyi bir "okuma alışkanlığı" ile sağlanabilir.
Sayfa 40 - pegem akademiKitabı okudu
Reklam
yazılı anlatım becerisinin geliştirilmesi
öğrenciler öncelikle yazmanın zor bir uğraş olduğuna inanmaktadırlar ve bu nedenle de yazmaya karşı isteksizdirler. yazmanın ancak profesyonel yazarlar tarafından gerçekleştirilebileceğine inanırlar. öğrencinin kendi yaşantı ve öğrene deneyimlerinden yola çıkarak gözlemlerini, hayal gücünü, dış dünyaya yönelik algılarını yansıtabilmesine, dili etkili ve yaratıcı kullanabilmesine olanak sağlayan, yazma öğretiminin her aşamasında öğrenciyi etkili kılan ve diğer dil becerilerini kullanmayı gerektiren yapısıyla yaratıcı yazma, yazma uygulamalarındaki bu sorunların çözümünde bir seçenek olabilir.
Sayfa 39 - pegem akademiKitabı okudu
Ülkelerin kendine ait insan yetiştirme politikaları olmadığı zaman bazı dönemlerde bazı gruplara dahil olmak avantaja dönüşürken, küçük bir rüzgarla her şey tersine dönebilmektedir.
Sayfa 150Kitabı okudu
"Dilber-i nevhatta bakmam var iken hatt-ı sutûr Yâr-ı cânımdır habib-i nâzenimdir kitâp." (Kitabın satırları varken yârin yüzüne bakmam, benim nazik sevgilim de yârim de kitaptır.) Ali Emiri Efendi
Kitap Baldan Tatlıymış
Eskiler güzel şiir okuyanlar için "dizeler dilinde bal gibi damlıyor" tanımlamasını yaparlardı. Bazı kitaplarda satır arasına gizlenmiş acı hakikatler binlerce baldan daha tatlıdır. Bal ânı, kitap ise her ânı hem tatlandırmakta hem de taçlandırmaktadır.
Reklam
Kültürel kodlarını kaybeden, öz diline karşı aşağılık duygusu ile yaklaşan, atalarından almış olduğu kültürü beğenmeyerek başka milletlerin dil ve kültürüne yamanmaya çalışan kişilerin -günümüzde olduğu gibi- tarihin her döneminde var olduğunu gördük. Bunların yıllardır horladığı, ötelediği Türkçemiz; onlara rağmen varlığını devam ettirmiş, varolma savaşında ayakta durmayı başarmıştı.
...Altmış üç yaşındaki Akif'in vefatından üç ay sonra seksen beş yaşındaki Hamit de vefat etmiştir. Akif'in naaşı halkın katılımıyla Hamit'inkisi ise devlet töreni ile toprağa verilmiştir. Bu yüzden Akif gün geçtikçe halkın gönlünde daha da büyümekte, Hamit ise sadece edebiyat mahfillerinde Şairi Azam olarak yad edilmektedir.
Geri13
60 öğeden 46 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.