Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Susan Schneider

Susan SchneiderYapay Sen yazarı
Yazar
7.0/10
2 Kişi
16
Okunma
1
Beğeni
226
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

1 okur beğendi.
16 okur okudu.
26 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
In reality, AI will not just transform the world. It will transform us.
Sayfa 23
Silikonun, bizzat beyinden daha iyi bir enformasyon işleme aracı olduğunu çoktan gözlemlemiştim. Ayrıca, diğer daha üstün mikroçip tipleri halen gelişme aşamasında, örneğin grafen ve karbon nanotüp tabanlılar.
Sayfa 110 - tellektKitabı okudu
Reklam
Belki de benlik bir yanılsamadır, Derek Parfit, Friedrich Nietzsche ve Buda'nın ileri sürdükleri gibi.
Sayfa 143 - TellektKitabı okudu
Kaynaşma iyimserleri akıllarını başlarına toplamalı ve bu tür yöntemleri geliştirme olarak önermemeli. Konu geliştirme olunca, ilkesel olarak teknolojinin bize sunabildiklerinin sınırları var. Zihnin kopyalarını yapmak bir geliştirme olarak sayılmaz çünkü her bir birey kendi zihnini hâlâ taşımaya devam eder ve kendi alt maddesinin sınırlarına tabidir.
Sayfa 98 - TellektKitabı okudu
Zeka
Evrendeki maddeyi ve enerjiyi zekayla dolgunluğuna eriştirdiğimiz vakit evren uyanacak, bilinçlenecek ve yüce bir zekaya sahip olacaktır. Bu benim tasavvur edebildiğim kadarıyla Tanrı’ya en yakın haldir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
·
189 günde okudu
Uzun soluklu bir okuma oldu. Bir türlü bitirmek nasip olmadı. Teknik bir kitap. Yapay zekanın ne olduğunu insanla iç içe geçmesi sonucunda nelerin olabileceğini, bu süreçlere felsefi bir sorgulama ile yaklaşıyor. Küçük hacimli bir eser sorgulamalar güzel. Bu alana ilgisi olanların zevk alacağı bir kitap olabilir. Keyifli okumalar.
Yapay Sen
Yapay SenSusan Schneider · Tellekt · 202116 okunma
176 syf.
·
Puan vermedi
insan; canlılık evrenine geldiği ilk günden son güne kadar yapacağı eylem ve erdemlerin matemetiksel bir dille veya harmonik bir tabirler izdüşüm olarak düşünüldüğünde varlığının 1 veya 0 olarak kodlanmaktan başka bir hüviyeti yoktur. Kitap bu bağlamda geleceğin homorobotius tasavvurunu sunarken; buna misallerle bezeyerek hatta deneyleri sunarak aslında ayak bastığımız andan itibaren yapaylaştığımızı ve kaçınılmaz sona doğru ilerlediğimizi sorgulatıyoru. İşte bu yüzden yapaylık, sanallık, doğallık veya metaversik anlam düzleminde insan düzelminin dinamiklerinin değişkenliği anlam ve mana kazanıyor. bundan kaynaklı olarak attığımız adımların, soluduğumuz havanın, içtiğimiz suyun ve dahi yediğimiz yemeğin son yemekle ilk yemek arasında farkı yok. sadece girdi-çıktı olarak bir algoritmik düzen perspektifindeyiz. kısacası sadece yazılımdan ibaretiz. tıpkı bilgisayar yazılımı gibi. elimizde bir piyes var ve sahnedeki rolümüz geldiğinde yapmamız gerekenleri yapıyoruz. çünkü hepimiz 1-0 kadar değerliyiz.
Yapay Sen
Yapay SenSusan Schneider · Tellekt · 202116 okunma
176 syf.
8/10 puan verdi
·
549 günde okudu
Yapay zekânın geleceği ve zihinle ilgili önemli soruları ele alıyor Kitap, yapay zekânın yeni yönlere doğru yol almasının kaçınılmaz olduğunu vurgularken, ileriye doğru mantıklı bir yol haritası çizmenin önemini vurguluyor Yapay zekâ teknolojisi beyni yeniden şekillendirirken ve potansiyel olarak makine zihinleri yaratırken dikkatli olmamız gerektiğini söylüyor. Homo sapiens olarak, bu teknolojiyi nasıl kullanacağımızı tam olarak bilmediğimiz "araçlar"la oynayacağımızı belirtiyor. Ancak bu konudaki felsefi meseleleri anlamamız gerektiğini vurguluyor. Kitap, yapay zekâya dair cesur sorulara yanıt arıyor. yapay zeka ve zihnin geleceği kitaplarına ilgi duyanlar için….
Yapay Sen
Yapay SenSusan Schneider · Tellekt · 202116 okunma