Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

T. G. Djuvara

8.3/10
13 Kişi
46
Okunma
6
Beğeni
1.237
Görüntülenme

T. G. Djuvara Sözleri ve Alıntıları

T. G. Djuvara sözleri ve alıntılarını, T. G. Djuvara kitap alıntılarını, T. G. Djuvara en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Erasmus'a "hümanist bilgin" deniyor :D İroni'ye bakın
Erasmus, dinsel inancın, savaşı haklı bulduğu görüşünü ileri sürenlere karşı çıkmakta, ancak Hıristiyanlığın varlığını sürdürebilmesi için Türkleri yok etmek gerektiğine inanmaktadır.
Sayfa 76
Türk, çağdaş hayatın yoğun mücadelelerine az hazır olan, kaderci ve olaylara dışarıdan bakan bir varlıktır.
Reklam
İnsanın kendini peygamber ilan etmesinde bir yararı yok. Olaylar olgunlaşmamışsa sizi hayalcilikle suçlarlar; söyledikleriniz gerçekleşmişse, herkesin Kolomb'a Amerika'nın keşfinden sonra dediği gibi, 'Çok basitti, herkes tahmin etmişti,' derler.
Sayfa 296
Bu salonun giriş kapısı çok alçaktı ve baş tercümanım bana Abdülhamit'in yabancı temsilcilerin (kapıdan geçmek için) eğilmek zorunda kalmalarından pek hoşlandığını söylemişti. Bu durum, onun gücünü uyrukları nezdinde artırmaktaymış. Türk, kimi kez kocaman bir çocuk gibidir.
...devlet de kişiler gibi, aslında Türkler açısından son derece saygıya değer bu ilkelere uygun hareket ettiği için sermayesini çabuk tüketti.
Reklam
Büyük devletler arasındaki rekabet, Osmanlı İmparatorluğu'nun korunmasını avrupa dengeleri için gerekli kılıyordu.
Sayfa 2
Du Bois 1321 yılında ölmüştür. İlerlemeye açık bir kafaya sahipti ve dönemi için çok cüretkar bir politika yazarı sayılıyordu. Önerileri arasında, papanın cismani gücünün iptali, kilise ve manastırların mallarına krallık adına el konulması, tüm Batılı ülkelerin Fransa kralı başkanlığı altında bir Birleşik Devletler Konfederasyonu oluşturmaları, papazların evlenme yasağının kaldırılması, manastırların "genç kızlar lisesine" dönüştürülmesi gibi olanları vardı.
GEORGEVITZ’IN PROJESİ(1542)
Yazar, Hıristiyan askerlerin alacakları ücrete baktıklarını, buna karşı Müslüman askerlerinin kışlaya girdikleri anda tüm kötülükleri dışarıda terk ettiklerini söylüyor. Ayrıca unutmayalım ki Türk askerlerinin komutanı da Muhteşem Süleyman’dı. Her dönemde ve her boylamda savaşçıların gerçek gücü kendilerini harekete geçiren idealde saklıdır.
1877 yılında Neusatz'da Die Orientfrage adlı bir broşür yayımlandı. Burada Svetozar Miletitiç adlı bir Sırp, Sırpların, Bulgarların, Yunanlıların ve Romanyalıların Osmanlı Devleti'nin doğal varisi olduklarını iddia ediyor, bunların kendi aralarında bir konfederasyon oluşturmalarını istiyor, bunun başkentinin serbest şehir ilan edilecek İstanbul olmasını öneriyordu.
Reklam
Baron Crispi, "İtalyan Ulusal Partisi'nin, İstanbul'un başkent olacağı bir Balkan Konfederasyonu kurulmasını istediğini . . . Müslümanların, efendi olarak değil de kardeş olarak yaşamayı kabul etmeleri halinde orada yerlerini bulabileceklerini, ama çarın bugünkü topraklarında kalması, sultanın ise Asya tarafına geçmesi gerekeceğini" söylemişti.
Avusturya-Macaristan Dışişleri Bakanı Acrenthal'in vekili olarak Aralık 1 906'da Macar heyetine yaptığı konuşmada, herkesin amacının, mümkün olduğu kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun toprak bütünlüğünün korunması olduğunu, bununla birlikte, statüko korunamazsa çözümün özerklik verilmesi suretiyle bulunabileceğini söylediğini hatırlıyorum.
"Allah ve halife, dinine bağlı ve düşler içinde yüzen, sadık ve iyi, dünyanın en soylu uluslarından biri olan Türk'ü korusun ve kucaklasın" (Pierre Loti, Les desenchantees).
Büyük devletler arasındaki rekabet, Osmanlı İmparatorluğu'nun korunmasını Avrupa dengeleri için gerekli kılıyordu.
Görüşleri daha ziyade iyimserdir; körlükle malul olmayan bir iyimserlik güçlü olabilir. Buna karşılık, cesaret kırmak zafiyet nedenidir.
115 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.