Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

W. Heyd

W. HeydYakın-Doğu Ticaret Tarihi yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
432
Görüntülenme

W. Heyd Sözleri ve Alıntıları

W. Heyd sözleri ve alıntılarını, W. Heyd kitap alıntılarını, W. Heyd en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yüzyıllardır ipek sanayii Çin'de pek parlaktı, fakat sırrı o kadar iyi saklanıyordu ki yabancılar bunun nasıl yapıldığını hiç bir zaman öğrenememişlerdi. Nihayet bir zaman geldi, başka bir memleket de sanayiin bu önemli şubesini işletebildi. Bu talih, kralının bir Çinli prensesle evlenmesi üzerine, Orta Asya'da küçük bir krallığa, Hoten'e müyesser oldu. Söylentiye göre vatanına ihanet eden bu Çinli prenses, gümrük memurlarının sıkı nezaretine rağmen, yeni vatanına ipekböceği tohumu, böcek ve dut tohumu götürmeyi başarmıştır.
Sayfa 4 - Türk Tarih Kurumu Yayınları
Bilinir ki Hz. Muhammed Müslümanlara, gerek giyecek ve gerekse yiyecekte en büyük sadeliği buyurmuştu. Fakat ne zaman ki mamur ve bereketli eyaletlerin ele geçmesi onları zengin etti ve hele her şeyin bolluğuna alışmış olan İranlılarla aynı sancak altında birleştiler, kendilerinde lüks ve rahat zevki doğdu ve bununla da dışarıdan gelen maddelere olan ihtiyaç büyüdü.
Sayfa 30 - Türk Tarih Kurumu Yayınları
Reklam
Rusların Dinyeper Nehri yoluyla Yunanlılarla süregelen ilişkileri, Volga Nehri yoluyla Araplarla olan ilişkilerinden daha sürekli oldu. Bunda din birliğinin büyük bir etkisi vardır. Rusları İstanbul Hristiyan yapmıştı. Kiliseleri süslerini, papazları iktidarlarını hep oradan alırlardı... İskandinavlar da Hristiyanlığı kabul ettiler; fakat Hristiyan dini onlara Almanya'dan Roma katolikliği şeklinde gelmişti.
Sayfa 83 - Türk Tarih Kurumu Yayınları
(Rusya ve İskandinavya’da) Bulunan sikkelerin çoğu ikiye bölünmüştür. Gerçekten Sasanîler zamanında Semerkand’da ve Doğu pazarlarında bu, mutat olan usullerdendi. Her halde kuzey muharipleri ganimet arasında bulunan bu sikkeleri eğlence olsun diye kendileri kırmamışlardır. Bu sikkeleri kuzey tüccarları ödeme aracı olarak bu şekilde almışlardır. O zamanki gelenek, ödeme için verilen gümüşü tartmak idi. Bunun için tam sikkelerin yanı sıra tartıyı tamamlamak için parçalarına ihtiyaç vardı. Aynı durum, bir malın, dirhemin yarısı veya dörtte bir kıymetinde olduğu vakit de ortaya çıkıyordu. Demek oluyor ki sikkelerin parçalara bölünmesinin sebebi ticarîdir.
Sayfa 67 - Türk Tarih Kurumu Yayınları