Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yalın Alpay

Yalın AlpayYalanın Siyaseti yazarı
Yazar
8.6/10
433 Kişi
1.438
Okunma
216
Beğeni
9,6bin
Görüntülenme

Yalın Alpay Yorumları ve İncelemeleri

Yalın Alpay yorumları ve incelemelerini, Yalın Alpay kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Yalın Alpay puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Safsata Sarmalı
Post-Truth yaşadığımız dönemin paradigmasıdır. Başta siyasi ve ekonomik olmak üzere çağımızın insanlığına dokunan en önemli konuları kapsar. 2016 yılında Oxfort Dictionaries Post-Truth’u yılın kelimesi olarak seçmiştir. Ardından da bir çok küresel otorite bu kavramı sözlüklere eklemiş üzerinde de hali hazırda kitaplar basılmış ve basılacaktır.
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma
184 syf.
10/10 puan verdi
Siz de ‘dünyada bir şeyler oluyor , birileri bi işler çeviriyor , biliyoruz , eminiz ama tam olarak nasıl olup da bu kadar bariz yalanlarla kitleleri peşinden sürüklüyorlar anlamıyorum’ diyorsanız ;; ️Son zamanlarda okumaktan en çok zevk aldığım , pek çok mevzuyu mantık çerçevesinde basit cümleler ve referanslarla izah edebilmiş bir kitap. ️Siyaset kitabı değil iletişim kitabı olarak okunursa çok daha faydalı olur bence. ️Normalde pek çoğumuzun savunma mekanizmalarımızla farkında olarak veya olmaksızın yapabildiği sıkıntılı iletişim durumlarını gündelik ve popüler siyasi örneklerle anlatmış yazarımız. ️Kitabın her cümlesi alıntılanabilir nitelikte. ️Cümleye dökmekte zorlanabildiğimiz post-truth , postmodernizm , anti-seçkincilik gibi ifadeler gayet anlaşılabilir bir dille kullanılmış. ️Sistematik ve kısa başlıklarla yazıldığından , okumaya vakti çok az olanların dahi keyifle okuyabileceği bir kitap olmuş
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma
Reklam
128 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
20 ciltlik bir seri olarak planlanmasına rağmen, gördüğü muameleden dolayı sekteye uğrayan, harika bir ilk kitap. Sadece çizgi roman olarak algılanmaması gereken, Mustafa Kemal'in ve Ali Fuat'ın harbiye yıllarındaki anılarının, gerçeğe dokunan şaşırtıcı detaylarıyla görsel ve akıcı bir bütünleşmesi. Mustafa Kemal'in de bir insan olduğunu unutuluyor. Zira birkaç sayfada geçen, Mustafa Kemal'e dayak atılma sahnesi yüzünden Chp'li bir vekilin(!) Yalın Alpay'a dava açması ve 4.5 yılla yargılanmasının istemesine mi şaşırayım, bu kitabı bu sahneden ötürü hiç okumadan benimseyen sağ muhafazakarlar mı şaşırayım bilemedim. Postmodenizmin imajlar dünyasında, metinlerin okunma ve algılanma oranları ne yazık ki düşük. Alt metne gerek bile yok, okuması ve idrak yeterliliği olan birisi bu eserde ne anlatıldığını çok net görebilir. Harbiyede zorunlu namaz kıldırılan subayların abdest almasının yasak olması gibi absürt uygulamaların, o taptıkları Abdülhamit zihniyetinin bir eseri olduğunu da görmüyor bu siyasal islamcı ponçikler. Arkası gelmeyecek bir seri olması yazık olmuş. Umarım fikirler değiştirilir ve devam edilir. Tesellim, Yalın Alpay'ın Post-Kemalizm beşlemesinin yolda olması. Hangi fikirde olursanız olun, şu at gözlüklerinizden bir kurtulun dedirten, dizgisi ve çizimleri emsallerine göre kalite kokan bir kitap. Tavsiyemdir.
Genç Mustafa Kemal
Genç Mustafa KemalYalın Alpay · Genç Destek Yayınları · 201774 okunma
184 syf.
8/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Merhabalar. Kitabımız, Yalın Alpay’dan; ‘’Yalanın Siyaseti’’. 2017 yılında yayımlanan bu eser kısaca bizim güncel birçok konu hakkında çıkarım yapmamızı sağlıyor, etrafımızda olan olayların nedenlerini daha doğru bir şekilde anlamamızı kolaylaştırıyor denebilir. Kitabın kapağında da yazan ‘’post-truth’’ kavramı eserde derinlemesine açıklanmış. Hakikatin gizlenmesi, yalanın nasıl meşrulaştırıldığı, ne çeşit kandırma yollarına başvurulduğu gibi konular hakkında ayrıntılı bilgileri okuduğumuz bu eser, siyasetten, sosyal medyaya birçok alanda bizlere nasıl yalanlar söylendiğini örnekleriyle birlikte açıklıyor. Eserde yalnızca siyasi arenanın yalanlarını değil toplumsal ilişkilerde de söylenen yalanları, yalanın nasıl da herkes tarafından benimsendiği, bunlar gerçekleştirilirken ne çeşit yollara sapıldığı tek tek açıklanmış. İkinci bölümünde ise mantık ve safsatalar üzerinde duran eser, okuyan kişi için oldukça bilgilendirici. Okuduğunuz için teşekkürler. Benim puanım 8/10.
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Oxford sözlüğü tarafından 2016'da yılın kelimesi olarak seçilen post-truth kavramı ilk kez yazar Steve Tesich tarafından 1992 yılında kullanıldı. Ralp Keyes’in 2004’te yayımlanan “The Post-Truth Era: Dishonesty and Deception in Contemporary Life” isimli kitabında ise bu kavram analiz edildi. Post-truth kavramı, gerçeğin, hakikatin manipüle
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
#kitapyorum " Fiyatlarımıza zam yapmadık yalnızca ufak bir revizyon gerçekleştirdik. " Sözünü bugünlerde hemen her yerde duyuyoruz. Peki bu cümlenin arkasında bir "hakikati önemsizleştirme" savı olduğunu düşündünüz mü hiç? Yazarın kitabında bu ve buna benzer onlarca örnek var. Amacı ise okuyucuların bu gibi safsataları gördüğünde hakikatin çarpıtılıp önemsizleştirildiğinin farkına varmak. Kitabın hem içeriğini hem de yazarın üslubunu çok beğendim. Yazarın bir tezi var ve bu tezi sonuna kadar savunuyor. Bunu yaparken Aristotales'in mantık ilkelerini kullanıyor. Sadece yapılan yanlışları eleştirmiyor, aynı zamanda durumlara alternatif çözümler de üretiyor. Kitabın sonunda başlıklar ve örnekler göze çarpıyor. Yazar burda herkesin anlayacağı dilde somutlaştırma yapıyor. Verilen örnekler sadece siyasi değil sosyal hayattan da bolca klişeler var. Uzun zamandır bu kadar etkileyici bi kitap okumamıştım. İnsanı sarsan, okuduktan sonra "unutulmazlar" listeme ekleyeceğim bi kitap oldu. Mutlaka tavsiye ederim.
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma
Reklam
248 syf.
8/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Kitabım Emre Alkın imzalı ama ana hatlarıyla kitabı araştırıp yazan ve son dönemde sosyal medyada ilgiyle takip ettiğim Yalın Alpay.Referans gösterdiği bir çok kitaptan araştırmalarını güzel şekilde sentezlemiş.Ülkenin dikiş tutmaz ekonomisinin neden yıllardır bu halde olduğu okuyunca anlaşılıyor.Moralininiz bozuluyor tabi ister istemez.19 MAYIS a girerken profesyonel alanı kariyeri ne olursa olsun her gencimizin ekonomi okur yazarlığını geliştirmesi gerekiyor.Ayrıca ekonomi tarihi siyasal döneme de ışık tutuyor.Lütfen ordan burdan kulaktan dolma bilgilerle değil reel verilerle ekonomi konuşun ve siyasi sohbetlerinizde de yine bu verilerden yararlanın o zaman kimin doğru kimin yalan söylediğini anlarsınız.Sayılarla yalan söylemeye kalksalarda matematik dürüsttür.Er geç yalanlar çıkar ortaya. iyi okumalar.
Olaylarla Türkiye Ekonomisi
Olaylarla Türkiye EkonomisiYalın Alpay · Humanist Kitap · 2017148 okunma
216 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Son zamanlarda okurken en çok keyif aldığım ama öğrendiklerim ile keyfimin çokça kaçtığı bir kitaptan bahsedeceğim bugün: Olaylarla Türkiye Ekonomisi. Öğrenmek ne kadar keyif verici bir aktivite ise öğrendiklerinin ağırlığı da bir o kadar zor oluyor insan için. Emre Alkin'in bir kitabını okumak için araştırma yaparken denk geldim bu esere, Yalın
Olaylarla Türkiye Ekonomisi
Olaylarla Türkiye EkonomisiYalın Alpay · Humanist Kitap · 2017148 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
23 saatte okudu
Yalın Alpay'ın okuduğum ilk kitabıydı. Yalın Alpay modernizm, post modernizm üzerinde podcastler videolar yayınlayan ve yayınlarında gayet açıklayıcı bir yönü var. Kitabında da bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Mantık teorilerini açıklayıp sonraki bölümlerde Dünya ve Türkiye siyasetinde ki yalanlara, yalancı siyasitcilere çok güzel değinilmiş. Siyaset, felsefe ve sosyoloji bazında güzel bir kitap okumanızı tavsiye ederim.
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
Ben siyasettin ne denli kirli olduğunu bu kitabı okuyunca anlamdım Hakikatin Önemsizleşmesi Siyaseti Hakikatin önemsizleşmesi siyasetinde ikna olma, dinleyicilerin zihinlerine (akıllarına)hitap etmek yerine, kalplere hitap etmek söz konusudur. Doğrudan duyguları hareketen yüce kavramlar olarak "şehitlik", "kutsallık", "din", "milliyetçilik"; korku kavramları olarak "terör", "savaş", "ekomik kriz"; öfke ve nefret kavramları olarak "şer odakları", "ülkeyi ele geçirmeye çalışan kötüler", "gizli gündemleri olan dış güçler", "kıskanan ve kuyu kazan ötekiler "; hüzün kavram- ları olarak da "tarih boyunca uğranılan haksızlıklar", "mağduriyetler" ve daha birçok birçok uygulama, haki raclarıdır. Batida,
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma
116 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.