Yalın Alpay

Yalanın Siyaseti yazarı
Yazar
8.6/10
433 Kişi
1.449
Okunma
220
Beğeni
9,9bin
Görüntülenme

Yalın Alpay Yorumları ve İncelemeleri

Yalın Alpay yorumları ve incelemelerini, Yalın Alpay kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Yalın Alpay puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
216 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Son zamanlarda okurken en çok keyif aldığım ama öğrendiklerim ile keyfimin çokça kaçtığı bir kitaptan bahsedeceğim bugün: Olaylarla Türkiye Ekonomisi. Öğrenmek ne kadar keyif verici bir aktivite ise öğrendiklerinin ağırlığı da bir o kadar zor oluyor insan için. Emre Alkin'in bir kitabını okumak için araştırma yaparken denk geldim bu esere, Yalın
Olaylarla Türkiye Ekonomisi
Olaylarla Türkiye EkonomisiYalın Alpay · Humanist Kitap · 2017149 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
23 saatte okudu
Yalın Alpay'ın okuduğum ilk kitabıydı. Yalın Alpay modernizm, post modernizm üzerinde podcastler videolar yayınlayan ve yayınlarında gayet açıklayıcı bir yönü var. Kitabında da bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Mantık teorilerini açıklayıp sonraki bölümlerde Dünya ve Türkiye siyasetinde ki yalanlara, yalancı siyasitcilere çok güzel değinilmiş. Siyaset, felsefe ve sosyoloji bazında güzel bir kitap okumanızı tavsiye ederim.
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017928 okunma
Reklam
184 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Yalın Alpay'ın YouTube videolarını çok çok beğenmiş olsamda, kendisinden çokça istifade etsem de kendisini Türkiye için çok büyük ve cins bir beyin olarak görsemde açıkçası kitabtan çok büyük beklentim olmakla birlikte, kitabın beklentimi pek karşılamadığını üzülerek belirtmek zorundayım. Daha çok akademik bir üslubu var. Belki de bana biraz basit geldi. Yalın Alpay'ın konuşma kalitesinin çok altında kalmış.
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017928 okunma
184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Yalanın Siyaseti
Post-Truth kavramı son zamanlarda üzerinde en çok düşündüğüm kavram. Yalın Alpay Türkiye'de çok erken fark etti bu kavramı. Daha önce birkaç kitap okumuştum. Fakat Yalın Alpay kitabında bu kavramın kökenlerini, inceliklerini ve örneklerini çok güzel ifade etmiş. Bir solukta okudum. 《☆☆☆》 Gerçeklik ve doğruluk kavramı birbiriyle karıştırılır.
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017928 okunma
184 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Siyasette türlü akıl hileleri ile hakikatin önemsizleştirildiğini gözler önüne seren kitap... Post modern çağın insanları gerçekten ziyade kulağa hoş gelen yalanlara meylediyor. Bunda şüphesiz bizi kendi önyargılarımızı onaylayan gönderilerle çepeçevre saran sosyal medyanın etkisi var. Bunun yanında insanı rasyonel düşünmekten alıkoyan duyguların siyasetçiler tarafından retorik sanatı vasıtasıyla uyandırılması, kelimenin sesteşliğinden istifade etmek, muhalefetin "vatan haini" ilan edilmesi yoluyla eleştirinin önünün kesilmesi gibi akıl hileleri aracılığıyla hakikatın özüne her geçen gün biraz daha ihanet ediliyor. Kitabın okurdan beklentisi ise verdiği örneklerle daha bilinçli bir seçmen, vatandaş olunması. Algıyı değiştirmeyi ve bakış açısını genişletmeyi hedefleyen bu kitap, okunmaya değer!
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017928 okunma
184 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
İnsan her şeyin ölçüsüdür...
Yalın Alpay, günümüz siyasetinde yalanın artan rolünü ve bunun demokrasi için oluşturduğu tehlikeleri analiz ediyor. Bölümün ana başlıkları: - Yalan ve Siyaset - Hakikatin Önemsizleşmesi - Yalanın Meşrulaştırılması - Hileli Akıl Yürütme Teknikleri - Yalanın Siyasete Etkileri Kitapta Alpay'ın öne çıkan bazı kanıtları şunlardır: - Yalan, her zaman siyasetin bir parçası olmuştur, ancak günümüzde yalanın kullanımı ve yayılması eskisinden çok daha kolay hale gelmiştir. - Sosyal medya ve internet, yalanın hızla ve kolayca yayılmasına katkıda bulunmaktadır. - Hakikatin önemsizleşmesi, insanların yalanlara karşı daha savunmasız hale gelmesine neden olmaktadır. - Siyasetçiler, yalanları meşrulaştırmak için çeşitli hileli akıl yürütme teknikleri kullanmaktadır. - Yalanın yaygınlaşması, demokrasinin temel ilkelerini tehdit etmektedir. Bölümün sonucunda Alpay, yalanla mücadele için şunların yapılmasını önermektedir: - Eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek - Medya okuryazarlığı eğitimini yaygınlaştırmak - Bağımsız ve tarafsız haber kaynaklarını desteklemek - Yalan söyleyen siyasetçileri sorumlu tutmak
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017928 okunma
Reklam
105 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.