Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zafer Yılmaz

Zafer YılmazYeni Türkiye'nin Ruhu yazarı
Yazar
Editör
5.7/10
8 Kişi
25
Okunma
7
Beğeni
1.972
Görüntülenme

Hakkında

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu. Aynı bölümden 2004 yılında master derecesini aldı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Siyasal Teori Kürsüsü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Doktorasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde 2011 yılında tamamlayarak, Siyasal Düşünceler Tarihi, Çağdaş İktidar Kuramları, Çağdaş Siyasal Akımlar derslerini vermeye başladı. Doktora çalışması sırasında Berlin, Freie Universität, Sosyoloji ve Brunel University Londra, Siyaset ve Tarih bölümlerinde, doktora sonrasında ise University of California Berkeley, Sosyoloji bölümünde misafir araştırmacı ve misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Toplum ve Bilim, Praksis, Mülkiye, Turkish Studies, Ayrıntı ve Birikim gibi dergilerde yayımlanmış çeşitli makale ve yazılarının yanında, Dipnot Yayınları tarafından basılan "Yoksulları Ne Yapmalı?" isimli bir kitabı bulunmaktadır. Siyasal teori, siyasal düşünceler tarihi, yoksulluk araştırmaları, toplumsal hareketler, otoriterliğin kaynakları gibi çeşitli konularda çalışmaktadır. 7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 no’lu kararnameyle, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” barış bildirisini imzaladığı için görevine son verilmiştir. Potsdam Üniversitesi Genel Sosyoloji Kürsüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Tam adı:
Dr. Zafer Yılmaz
Unvan:
Akademisyen ve yazar

Okurlar

7 okur beğendi.
25 okur okudu.
26 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Editörlük Yaptığı Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Türkiye'de siyasetin merkezi görevi kanaatleri, duyguları ve imgeleri organize etmek ve tanımlamaktır.
Sayfa 32
Reklam
Hiç kuşku yok ki bugün ana muhalefetin en önemli eksikliği her şeyden önce demokratik ve adil bir toplum tahayyülüne ve programına sahip olmaması.
Sayfa 46
Bir anlamda herkesin liderin hayata geçirdiği performansa katılarak parçası haline geldiği ve kendisini bizzat liderin ta kendisi "kıldığı", içerisinde hem özdeşleşmenin hem de sahteliğin ortaklaşa icrasının yarattığı coşkuyu barındıran, tam da bu nedenle "gerçek olmamasının" bir kusur haline gelmediği bir "sahte fanatiklik" söz konusu.
Sayfa 34
"Despotizmin ufkunda her zaman için bir tek tanrıcılık vardır"
Amazon Ormanlar'ndaki bir kelebeğin kanat çırpışları, yerkürenin çok uzaklardaki diğer coğrafyalarında fırtınalar koparabiliyordu.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
238 syf.
5/10 puan verdi
·
44 günde okudu
Aynı gemide miyiz?
Sivil-siyasal ilişkiler sembolik olarak nasıl yürütülür bunların cevabı bu kitapta. Halka şükretmeyi öğretip yarım simit yiyecek duruma getirenler meclis lokantasında 550 çeşit yemek yerken youtu.be/MR3jxbndKVM aynı gemideyiz masalını anlatabilirler. 8 yerden maaş verdiklerinin maaşlarına dokunulmuyorken asgari ücretliden soğan ekmek yeyip dişini sıkması öğretilebilir. Asgari ücreti milletvekilleri belirliyor ama sen milletvekili maaşını belirleyemiyorsun. İslamcı sömürgeci zihniyetin ruhban sınıfı olan diyanetin yolhaber.net/2021/11/21/ali-... 13 milyardan fazla bütçesi varken hizmet planladıkları iddia edilebilir. Hizmet de baldız fetvasıdır. Camilerden T.C ibaresini kaldırmaktır. Antalya'da 5 yıldızlı otelde aykiri.com.tr/diyanet-ten-5-y... terör örgütleriyle mücadele ettikleri bile size hizmet olarak sunulabilir. Bu örnekleri çoğaltmak çok kolay. Yeter ki gözünü aç çomar gardeşim.Meşazımı aldın mı Senda varmısın?
Yeni Türkiye'nin Ruhu
Yeni Türkiye'nin RuhuZafer Yılmaz · İletişim Yayıncılık · 201812 okunma
238 syf.
·
Puan vermedi
Yeni Türkiye
Yeni Türkiye'nin ranta, yeni osmanlıcı, ekonomik kalkınmacı neo-liberal politikalara kurban gidişinin bir açılımı bu kitap. Akademisyen ihraçlarından, kayırmacılıklara kadar otoriterleşen bir Yeni Türkiye'nin halleri. Bunun karşısında yazarın KHK'lı bir akademisyen olarak Deleuze'den alıntılarla okuyucusunu ve mevcut muhalefeti çağırdığı bir minör siyaset var. Majör içe kapanmalara saplanmadan, otoritarizme meyletmeden geliştirilebilecek çok renkli bir muhalefet biçimi. Yeni Türkiye'yi yeni bir Türkiye olarak değil de sopanın el değiştirdiği bir rejim biçimi olarak görenlerin okuması gereken bir kitap. Tersi de mümkün. Yeni Türkiye romantizmine tutulmuşları da etkileyecek bir kitap.
Yeni Türkiye'nin Ruhu
Yeni Türkiye'nin RuhuZafer Yılmaz · İletişim Yayıncılık · 201812 okunma