K.A

K.A
@zemberekkusu
Mühendis
Lisansüstü
Eskişehir
90 okur puanı
Şubat 2017 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
Çağdaş insan ve kendini pazarlaması
"Çağdaş insan kendini bir mal durumuna sokmuştur; kişilik pazarındaki yerini ve durumunu düşünerek yaşam güçlerini en yüksek kârı getirecek bir yatırım olarak görür. Kendisine, öbür insanlara ve doğaya yabancılaşmıştır. Başlıca amacı hünerlerini, bilgisini, kendisini, “kişilik paketi”ni, alışverişin kendi istediği ölçüde dürüst ve kârlı olmasını isteyen biriyle değiş-tokuş etmektir. Yaşamın yükselmekten başka amacı, dürüst bir alışveriş yapmaktan öte bir ilkesi, tüketmekten başka bir doygunluğu yoktur."
Reklam
544 syf.
·
Puan vermedi
·
162 günde okudu
Batı Felsefesi Tarihi Cilt 1
Batı Felsefesi Tarihi Cilt 1Bertrand Russell
8.6/10 · 1.070 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zenon, Tanrıların tapınakları olması gerektiğine inanmaz: “Tapınak inşa etmeye gerek yoktur; çünkü tapınak çok değerli bir şey ya da kutsal bir şey sayılamaz. İnşaatçıların ve makinecilerin eseri olan hiçbir şey çok değerli ya da kutsal olamaz.”
“Olgu sorunlarında bilime ve bilimsel gözlem yöntemlerine başvurabiliriz; ama etik sorunlarında, benzer bir şey yok gibi görünüyor; ama gerçekten durum buysa, etik anlaşmazlıklar güç -propaganda gücü dahil- çekişmelerine dönüşür.”
Sayfa 223Kitabı okudu
Reklam
“İdealin gayri şahsi olması, bir ‘ideal’ ile sıradan bir arzu nesnesi arasındaki farkı oluşturur; arzuyu hisseden kişinin egosuna özel bir göndermede bulunmayan (en azından görünürde) ve bu nedenle teorik olarak herkes tarafından arzulanabilen bir şeydir.”
Sayfa 222Kitabı okudu
“Zeki bir kişinin söylediklerini aktaran aptal birinin söyledikleri asla doğru değildir; çünkü farkında olmadan, duyduklarını anlayabildiği bir şeye çevirir.”
Sayfa 166Kitabı okudu
“Zeki birisi bize açıkça saçma gibi görünen bir görüşü ifade ettiğinde, bir şekilde doğru olduğunu kanıtlamaya kalkışmamalı, nasıl olup da doğru göründüğünü anlamaya çalışmalıyız.
“Düşünceleri ve teorileri incelemeye değer bir kişinin biraz zekaya sahip olduğu varsayılabilir; ama hiçbir kişinin herhangi bir konuda eksiksiz ve nihai hakikate ulaşmış olması olası değildir.”
“Nihai devrim yoktur. Devrimler sonsuzdur. Son devrim… çocuklar içindir. Çocuklar sonsuzluktan korkar, geceleri derin bir uyku çekmeleri gerekir.”
Sayfa 172Kitabı okudu
Reklam
“Bilgi, yanılmazlığından kesinlikle emin olduğumuzda inançtır.”
“Muhammed şöyle diyor: “İbrahim, 80 yaşındayken kadum (keser) ile kendini sünnet etti.” Hadiste “keser” demek olan “kadum”u “kaddum” ve bir köy adı olarak alıp aktaran da var. Ama bu sözcüğün, genellikle “keser” anlamında olduğu kabul edilir. “80 yaş ve keserle sünnet…!” Gerçekten yaşandığı düşünülebilir mi? “İman” gözlüğü takılmadıkça buna kolay kolay “evet!” denemez. Bu gözlükle bakıldığındaysa her şeye inanılabilir.”
“Gerçekte, Saçak dergisinde, Tahsin Mayatepek Raporu dolayısıyla da toplayıp sunduğumuz belgeler göstermiştir ki, Kâbe, bir “GÜNEŞ TAPINAĞI” olarak yapılmıştı. Herkes bu tapınağa “güneşe tapınmak” için gidiyordu. “Kurban”ını da bu inanç doğrultusunda kesiyordu. Bugün milyarlarca lira harcanarak gidilen hacca, temeldeki bu inanç nedeniyle gidiliyor. Hacılarımız “güneş tapınağı”nı ziyarete gittiklerini ve temelde “GÜNEŞ-TANRI”ya tapınmış olduklarını bilseler durum nasıl olur acaba? Bu yoksul toplumun paralarını o yollarda harcarlar mı yine?”
Sayfa 125Kitabı okudu
“Tanrı’nın yalnızca bir “ol!” demesiyle “her şeyin oluverdiği” anlatıldığına göre, Âdem’in yaratılması için onca işe ne gerek vardı? Tanrı, “ol!” derdi, Âdem de oluverirdi. Niye böyle olmamış?”
370 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.