Zeynep

6/10
·191 syf.··
Beğendi
·
2021 1. kitabı
·
41 günde okudu
·
Okunma: 18 Ocak 2021 02:40
Evet hikaye, betimlemeler, karakterlerin içtenliği çok samimi ve okurken keyif alıyorsunuz ancak Steinbeck severi olarak, bu kitabı pek de beğendiğimi söyleyemeyecegim. serinin ilk kitabi olan Yukarı Mahalle çok daha güzeldi ve okurken daha fazla keyif vermişti. umarım tatlı persembe de onunkisi kadar keyif verir.
Sardalye SokağıJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 20174,153 okunma
Reklam
İşin içinde değilseniz. "Zaman her şeyin ilacıdır, bu da geçer. İnsanlar unutacaktır-" falan demek kolaydır, ancak işin içindeyseniz, zaman bir türlü geçmez, insanlar bir türlü unutmaz ve siz kendinizi hiç değişmeyen bir şeyin ortasında bulursunuz.
Sayfa 142·Kitabı okudu

Zeynep

, bir kitap okudu
6/10
·191 syf.··
Beğendi
·
41 günde okudu
·
2021 1. kitabı
John Steinbeck
7.5/10 · 4.153 okunma
9/10
·159 syf.··
Beğendi
·
2020 18. kitabı
·
12 günde okudu
·
Okunma: 07 Aralık 2020 02:44
Her zaman ki gibi Hüseyin Rahmi Gürpınar kitabı. Toplumun eksikliklerini ve bağnazlıklarını güzel bir dille eleştirmiş Örneğin; yapılan günahların, zinaların depreme, doğal afetlere sebep olduğunu düşünenleri kinayeli bir şekilde eleştirmesi, 20.yyda Türk kadınlarına toplumun bakış açısı, kadınların bulunduğu mevkiiye karşı olan eleştirileri, bunları hikâyenin baş karakteri Feriha'nın ağzından pek düşündürücü bir şekilde aktarması ve bunu, o zamanın hakim sürdüğü o bağnaz düşünce sistemi altında oldukça cesur bir şekilde yazabilmesi ve bunun gibi toplum eleştirileri... Benim bir kitapta okumayı en çok sevdiğim şey, kurgunun içinde toplumsal bir mesaj veya eleştiri olması, ana fikrin bizi etkileyip yaşamımıza katkıda bulunması veya gerçeklere karşı uyandırması. Hüseyin Rahmi nin kitaplarını okurken de bunu doruklara kadar hissedebiliyoruz. Bu benim yazarın 3. okuduğum kitabıydı ancak hala aralarında Mürebbiye en güzeli. Fakat bu kitapta okurken zevk aldığım güzel bir eserdi.
Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaçHüseyin Rahmi Gürpınar · Anonim Yayınları · 201625,6bin okunma

Zeynep

, bir kitap okudu
9/10
·159 syf.··
Beğendi
·
12 günde okudu
·
Okunma: 07 Aralık 2020 02:44
·
2020 18. kitabı
Hüseyin Rahmi Gürpınar
7.6/10 · 25,6bin okunma