Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
21. Yüzyıl Öğrenme Tekniği: Zihin Haritaları
"Zihin haritaları; beynin doğal öğrenme yapısına göre tasarlanmış, beynin her iki lobunu aynı anda uyaran ve beyinde çok sayıda bağlantı noktası oluşturarak, öğrenmeyi hızlandırıp kolaylaştıran 21. Yüzyıl öğrenme tekniğidir."
Sayfa 82 - İbrahim YıldırımKitabı okudu
Zihin haritaları doğası gereği esnek ve kişiseldir.
Sayfa 119Kitabı okudu
Reklam
zihinsel kapasiteyi geliştirme yolunda sahip olduğumuz en etkili üç kozun öğrenme isteği, zihnimizi açık tutma becerisi ve yola devam etme kararlılığı olduğunu belirtmekte de fayda var. Bunlar olmadan kayboluruz ve “Zihin Haritaları”, vitaminler veya vicdan muhasebelerinin hiçbir faydası olmaz. ~RachelWalker~
_Hayat, sürprizlerle dolu bir kumardır ve hayatın ne olduğunu sadece kumarbazlar bilir. _Eğer cesur değilsen samimi olamazsın, sevemezsin, güvenemezsin, gerçeğin peşine düşemezsin. O yüzden önce cesaret gelir. Ve diğer her şey onu izler. _Risk al. Belirsizlik deme; merak de. Güvencesizlik deme; özgürlük de. Bu güvencesizlik, hayatın
Zihin Haritaları'nı düşüncelerinizi düzenlemenin doğal bir yolu olduklarını hissedene kadar, not alma ve not üretme sistemleriniz yerine kullanmalısınız.
Reklam
Ayrıca, notların %95'i tek bir renkle (genellikle mavi, siyah veya gri), tekdüze bir şekilde yazılmıştır. Peki beyin sıkıldığı zaman ne yapar? Dikkat etmez, ilgisini kaybeder ve uyku haline geçer. Bu yüzden, okuryazar nüfusun %95'i, kendilerini ve başkalarını sıkan, dikkat dağıtan, kişiyi bilinçdışı duruma sokan notlar üretirler ve bu yaptıkları işe yarar. Bunu anlamak için okullardaki, üniversitelerdeki, dünyanın her yerindeki şehir ve kasabalardaki kütüphanelere bakmamız yeterlidir. Bu kütüphanelerdeki insanların yarısı sizce ne yapıyor? Elbette ki uyuyor! Öğrenme alanlarımız, halka açık, büyük yatak odalarına dönüşüyor.
Zihin haritası kuralları, zihinsel özgürlüğünüzü sınırlamak yerine arttırmayı amaçlamaktadır. Bu noktada düzeni değişmezlikle, özgürlüğü kargaşa ile karıştırmamanız gerekir. Düzen çoğunlukla, katı ve sınırlayıcı olarak olumsuz bir şekilde algılanır. Benzer şekilde özgürlük, kargaşa ve düzensizlik ile karıştırılır. Aslında, gerçek zihinsel özgürlük kargaşadan düzen yaratma becerisidir.
İnsan beyni, milyonlarca anlamlı deseni dokuyan büyüleyici, parlak bir tezgahtır; bu tezgahta değişmeyen , alt desenlerin değişken uyumudur. Beyin, kozmik dansa giren bir galaksi gibidir.
142 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.