Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

gamzede

gamzede
@1gamzede
Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim; Gündüzler size kalsın, verin karanlıkları! Necip Fâzıl Kısakürek instagram.com/ssehriban1?igsh...
128 syf.
·
Puan vermedi
Kısa ve net bir anlatımla kitabı okurken hiç yorulmadığımı söyleyebilirim. Kitap değerlendirmesi de kısa ve net olacak. Peyami Safa’nın okuduğum beş romanından biridir. Aslında çok fazla roman türü okumamakla birlikte, yaşama dokunan, zihin aydınlatan romanları okuyorum. Genelde bilim, mitoloji, antik medeniyetler ile ilgili kitapları okumayı seviyorum. Fakat bahsettiğim gibi yaşamı, insanı öyküleyen kitapları okumak okuduğumuz kitap kadar yaşama dokunmak demek olsa gerek diye düşünüyorum.
Fatih Harbiye
Fatih HarbiyePeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 202047,9bin okunma
Reklam
112 syf.
·
Puan vermedi
Küçük Prens kitabında bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası ele alınmaktadır. Eser toplamda yirmi yedi bölümden oluşmaktadır. Hikaye Sahra Çölü'ne düşen bir pilotun Küçük Prens ile karşılaşması ile başlamaktadır. Küçük Prens bu karşılaşmada yazara yaşadığı yeri ve yaşadığı maceraları anlatmaktadır.
Küçük Prens
Küçük PrensAntoine de Saint-Exupéry · Can Çocuk Yayınları · 2015235,9bin okunma
152 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Mustafa KUTLU kitaplarında okuyucuyu karşısına alır, sanki ondan hikâyeler dinliyormuşuz gibi yazar eserlerini. Zaman zaman müdahil olması, bilgi vermesi, kesmesi... kitaplarını daha muhteşem kılıyor. Kitapların sonundaki ters köşeleri, ve okuduktan sonra uzun süre düşündürmesi kitabın o sımsıcak, samimi dili, okumaya başladığınız anda kilitliyor kitap sizi.
İyiler Ölmez
İyiler ÖlmezMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 20165,2bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
208 syf.
·
Puan vermedi
Kitap, 10 bölümlük psikoterapi öykülerinden oluşuyor. Bu öykülerin çoğu ölüm üzerine ve gerçek psikoterapilerden yararlanılarak yazılmış. Kitap, Marcus Aurelius’un sözüyle başlıyor: Hepimizinki günübirlik hayatlar; hatırlayanın hatırlanandan farkı yok. Hepsi geçici. Hem anılar hem de onların nesnesi. Her şeyi unutmuş olacağın günler kapıda, her şeyin seni unutacağı günler yakın. Bil ki çok geçmeden hiç kimse ve hiçbir yerde olacaksın.
Günübirlik Hayatlar
Günübirlik HayatlarIrvin D. Yalom · Pegasus Yayınları · 20158,5bin okunma
115 syf.
6/10 puan verdi
Mustafa Kutlu tarafından 2000 yılında yayınlanan bu eser adı gibi uzun hikaye türünde yazılmıştır. Bu kitabıyla hikayeciliğinden farklı tarzda bir eser verse de, tam olarak bu özelliğinden uzaklaşamamıştır. Naif ve zarif tarzda yazılmış olan eser tek solukta okuru son cümleye getirmektedir. Mustafa Kutlu’nun sade, akıcı ve Anadolu kokan dilini burada da görmekteyiz. Sıkça geriye dönüş tekniği kullanılmış olması da okurun dikkatini canlı tutmayı amaçlamaktadır. Gezgin bir hayat anlatılması hasebiyle kitap aslında küçük küçük hikayelerin bir bütünüdür.
Uzun Hikâye
Uzun HikâyeMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 202336,4bin okunma
Reklam
5/10 puan verdi
Eserde tavsir edilen çevreleri yazmadan önce, yazarın oraları incelediği ve birtakım notlar aldığı bilinmektedir. Yazar, kendinden önce yetişenlerden ayrı, yeni bir edebiyat çığırı tutmuş olmakla birlikte, Namık Kemal etkisinden kendisini büsbütün kurtarabilmiş değildir. Bu yoldaki tabiat tasvirlerinde dil, yabancı sözcük ve dil kurallarıyla alabildiğine yüklü, üslup da çok yapmacıklı ve süslüdür. Kişi tasvirlerinde de yer yer Namık Kemal etkisi açıkça görülmektedir. Günlük hayatın anlatıldığı yerlerde herhangi bir üslup kaygısı gözetilmemiş; hele kimi yerlerde, geçmiş zaman kipi okuyucuya usanç verecek kadar çok kullanılmıştır.» (Cevdet Kudret).
Zehra
ZehraNabizade Nazım · İskele Yayıncılık · 201811,4bin okunma
256 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitapta Melody isminde bir kız çocuğunun yaşam karşısındaki mücadelesini ve başarmak önüne çıkan engelleri nasıl aştığını okuyoruz. Kız doğuştan kısmi hareketler dışında hareket edememekte ve konuşamamaktadır. Tekerlekli sandalyede ailesine muhtaç bir şekilde yaşamaktadır. Fakat bu engelli beden içerisinde oldukça zeki ve içinde bulunduğu kalıplara sığmayan bir kız vardır aslında. Melody ortaokula başlayınca ona Stephan Hawking’den aşina olduğumuz bir bilgisayar alırlar ve Melody yıllar sonra çevresindekilerle aktif olarak iletişim kurmaya başlar. Bundan sonra Melody’nin zekası ve yapabildikleriyle herkesi şaşırtmaya başladığı okul dönemini adeta bir tv dizisi gibi izleriz.
İçimdeki Müzik
İçimdeki MüzikSharon M. Draper · Timaş Genç Yayınları · 202130,6bin okunma
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Rasim Özdenören, Gül Yetiştiren Adam karakterini, şaşırdığı bir dünya karşısında insanlara/hayata küsen, duygularıyla hareket eden ve dini sadece kendi içinde yaşayan bir insan profilinde değil; değerlerin değiştiği bir dünyada hiçbir taviz vermeden Müslümanca yaşayabilmek ideali etrafında kurgulamıştır
Gül Yetiştiren Adam
Gül Yetiştiren Adam
Gül Yetiştiren Adam
Gül Yetiştiren AdamRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 202117,8bin okunma