Elif Beyza VANLI

Elif Beyza VANLI
@elifveyzavanli
Reklam
488 syf.
·
Puan vermedi
Pia ve Galen'in beyinlerinin -Eva tarafından- laboratuvar sonucu eşleştirildiğini düşünüyorum. Madem ki bilim kurgu okuyorum ben de kendi final tasarımımı özgürce dile getireyim. Sanki en başından Galen ile Pia'nın karşılaşması Eva'nın bir planıydı ve Galen Pia'yı korumak için kendini feda etmek zorundaydı (Üçüncü kitabı okumadım). Yorumlarda ikinci kitabın daha yavaş ilerlediğini, kitabın sonunda kurgunun, heyecanın arttığını ve bunun da üçüncü kitabın alınması gibi ticari bir şey için yapıldığını yazan yazılar gördüm. Buna karşı çıkmak zorundayım; kitap yavaş ilerlemek zorundaydı çünkü karakterler daha geniş persfektifte ele alındı, olaylar daha da derinleşti. Neon örgütünün, geçmişin açıklayıcı bir şekilde verilmesi gerekiyordu. Çünkü tüm hikayeyi oluşturacak olayların merkezi iyi anlaşılmalıydı. Kitabında adı gibi 'örümcek ağı'nı yazarımız oldukça iyi ördü. Finali inanılmaz bitti. Nefes almadan okudum, kahramanların yaşadığı şaşkınlıkların aynısı yaşadım. Devin'in, Pia'nın, Galen'in kitap boyunca yaşadıklarını ben de hissettim. Bir de yerin altında duran Meyram'ın hissettiklerini... "Dünyanın en analitik düşünen insanlarını kaderci insanlara dönüştüren, her zaman denklemin çözümsüzlüğü olurdu." (Sayfa454)
Arachnoid Mater
Arachnoid MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 20208bin okunma
424 syf.
·
Puan vermedi
Yazarının burcunu aşırı merak ettim kitap, yazarın deyimiyle bir nöroroman. Kitabı incelemeye isminin nereden geldiğiyle başlayayım diyerek Mater.., Pia.., Pia Mater hakkında makale incelemeye çalıştığımda karşıma tıp ile ilgili anlamadığım bir sürü yazı çıktı. Kitapta da bu isim aslında baş kahramanımız ismi. Roman ilk başlarda karmaşık ve ve biraz ağır ilerliyor.. karakterleri sağlam anlayarak ilerlemeniz gerekiyor ve sona yaklaştıkça gerilim+aksiyon artıyor. Kitabı bitirdiğinizde serinin diğer kitaplarını okumak zorunda kalıyorsunuz :) ki zaten hikaye diğer iki kitapta devam ediyor. Kitabın içinde çeşitli makaleler, araştırmalar kahramanların konuşturulması yoluyla okuyucuya veriliyor ve kitabın sonunda bütün makalelerin olduğu kaynakça bölümü mevcut. Örneğin birkaç konu: 1- burç özellikleri neden kendimize uyumlu olur (sayfa 49-50) 2- yunusların uyku fizyolojisi.. tek yarıküre düzeyinde uyumaları.. ve bunun insan beyni ile benzerliği. 3- nomofobi yani online olamama korkusu (sf 200). 4- yaşlıların beyninin zaman algısı (sf. 314). 5- biyolojik saatin dışında insan beynindeki 'iç saat' (sf. 315). 6- bir nevi illüzyon semptomu olan pareidolia (sf. 347).
Pia Mater
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201914,7bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
384 syf.
·
Puan vermedi
Bana bir kitap öner ama şiir gibi olsun, şarkı söyler gibi okuyayım.. her bir satırı, her bir sözcüğü kafiyeli olsun. İnsanın ruhunu okşasın. Böyle bir kitap
Lâ: Sonsuzluk Hecesi
Lâ: Sonsuzluk HecesiNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 202112,4bin okunma
286 syf.
·
Puan vermedi
İnsan fiziksel olarak hastalandığında nasıl ilaç alıyor tedavi uyguluyorsa kendine, ruhsal sorunları salı tedavide de kendi geçmişine yönelmeli. Kendi zihnini yoklamalı.
Günahın Üç Rengi
Günahın Üç RengiGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 201314,1bin okunma
Reklam
52 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.