Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

William Bynum

William BynumBilimin Kısa Tarihi yazarı
Yazar
8.7/10
59 Kişi
233
Okunma
7
Beğeni
1.825
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
ingiliz Öğretim üyesi,yazar,editör

Okurlar

7 okur beğendi.
233 okur okudu.
25 okur okuyor.
326 okur okuyacak.
9 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bedlam’
Beklenenin aksine, akıl hastaneleri gitgide büyüdü ve iyileştirilemeyen hastalarla tıka basa doldu. Edinilen bu ilk hastalarla adeta “delilik müzeleri” oluşturuldu.
Diseksiyon’
Bu, nihayetinde, genellikle mezar hırsızlığı ama bazen de cinayet gibi yasadışı yollardan kadavra sağlayan bir yeraltı ticaretinin başlamasına yol açtı.
Reklam
"Üniversitelerin sunduğu pahalı ve uzun eğitimle hekimlerin gururla taşıdıkları centilmenlik statüsü de var oldu."
"Hasta ile doktor görüşmesi kendine özgü davranış ku­rallarına sahiptir ve yakınlaşmayı gerektirir."
"din adamları hastaları kabul eder ve hastalıkları hastaların an­lattıkları rüyalar temelinde yorumlardı. Bu rüyalar, muh­temelen, uyku örüntülerini bozdukları kuşku götürmeyen kutsal yılanların varlığından etkilenmekteydi."
Başlanğıç; Burçlara inanmak doğru mudur ?
İnsanlar dünyayı evrenin merkezi olarak kabul ettiği müddetçe onun diğerleri gibi bir geze­gen olduğunu düşünmedi. Gökyüzünü on iki parça­ya böldüler ve her parçaya belirli takımyıldızlarla (veya "burçlarla") ilgili bir isim verdiler. Babilliler, gökyüzündeki noktaları birleştirerek çeşitli objelerin ve hayvanların resmini çıkardı; örneğin bir ta­kımyıldızını teraziye, bir başkasını akrebe benzet­tiler. Bunun sonucunda yıldızların üzerimizdeki et­kisini inceleyen astrolojinin temeli olan ilk Zodyak, yani burçlar kuşağı ortaya çıktı. Antik Babil'de ast­roloji ve astronomi birbiriyle yakından bağlantılıy­dı ve bu bağ yüzyıllar boyunca sürdü. Günümüzde birçok insan, burçlar kuşağının hangi bölümünde doğduğunu bilir (mesela ben boğa burcuyum) ve hayatları hakkında tavsiye almak için gazete ve dergilerdeki yıldız fallarını okur. Ancak astroloji modern bilimin parçası değildir.
Bilimin Kısa Tarihi
Bilimin Kısa Tarihi
Reklam
Biyoloji
Başvuru Kaynakları: ●
Şekilli Biyoloji Sözlüğü
Şekilli Biyoloji Sözlüğü
Bitkiler
Bitkiler
Hayvanlar
Hayvanlar
● 📱 Seek by iNaturalist, play.google.com/store/apps/deta... ● 📱 PlantNet - Plant Identification, play.google.com/store/apps/deta... ● 📱 BirdNET - Identify Birds by Sound,

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
288 syf.
9/10 puan verdi
·
57 günde okudu
Her okur için bilimi sevdiren kitap olacağını düşünüyorum. Dünden bugüne bilimin ilerleyişi, bilime, hayata, yaşam tarzımıza yön vermiş önemli buluşların kronolojik sırası sunulmuştur. Tüm konular bağlantılı, saf, temiz ele alınmış ve tam bir objektiflik gözetilmiştir. Sade, akıcı ve açıklayıcı bir şekilde yazıldığından, her okura hitap edebilecek kitap olduğunun garantisini dahi verebilirim. Her konu ayrı bölüm olarak yazılmıştır, ki bu da karışıklığı engellemiştir. Bir çok kitapta okuyup da tam olarak anlayamadığım bilimsel konuları (evrim,termodinamik yasaları, mutasyon, genom ve genom projesi gibi vb.) bu kitapta daha açıklayıcı şekilde buldum ve anlamış oldum. Bilim tarihi adına en iyilerden ve en faydalılarından sayılabilir. Eleştireceğim ve olumsuz diyebileceğim bir tarafı yok. Yazarın bilgisini ve konulara ne kadar vakıf olduğunu okuyan herkes görecektir. Böyle bir çalışmayı alkışlıyorum.
Bilimin Öyküsü
Bilimin ÖyküsüWilliam Bynum · Aylak Kitap · 201537 okunma
366 syf.
·
Puan vermedi
Bilim: Ayağını yere basmak gibidir.Varlığı kesindir
Merhaba,Kitap içindeki alıntılarımın sayfa numaraları:18,63,111,113,137,141,171,181,195,216,291,302 Bilim.... Ucu açık bir kavram, evren var oldukça varolacak her açıklanamayan olguyu açıklamaya çalışıcak.Peki bilim hakkında neler biliyoruz? İlk ne zaman ,nasıl ortaya cıkmış? Bu konularla giriş yapıyor kitap,gelişme kısmında birçok bilimsel konuya; Tıp, Fizik,Kimya,Biyoloji,Astro fizik ve kuantum fiziği gibi bilimin dallarına yüzeysel ;halkın anlayabileceği bir üslupla kaleme alıyor. Sürükleyici bir kitap mı? Yer yer evet,bazende hayır, ortalmaya vurursak fena değil. Güzel anektodlara,kafamdaki bazı sorulara cevap vermiş bir kitap. Şunu unutmayalım ki içinde bilim olan ne olursa olsun kiymetlidir. Ayağı yere basmak gibidir,vardır ve somuttur. Okumanızı tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar
Bilimin Kısa Tarihi
Bilimin Kısa TarihiWilliam Bynum · Alfa Yayınları · 2019154 okunma
221 syf.
·
Puan vermedi
Wıllıam Bynum tıbbı beş türe ayırıyor 1-Hastanın başucu (hipokrates ve suyuk öğretisi 2-Kütüphane (bilgi birikimi oluşturma) 3-Hastane 4-Toplum (halk sağlığı hizmetleri) 5-Laboratuvar (mikrobun keşfi) Akıcılığı, dili ve konuları işleyiş tarzı güzel ama tıp gibi çok geniş bir konu için eksik kalıyor, ama bu bir sürü bilgi öğrenmiceğiniz anlamına gelmiyor. Yazar bunu başta belirtiyor zaten. Iyi okumalar
Tıp Tarihi
Tıp TarihiWilliam Bynum · Dost Kitabevi · 201430 okunma