Ömer İzgeç

Bozadam yazarı
Yazar
7.1/10
23 Kişi
114
Okunma
4
Beğeni
1.688
Görüntülenme

Ömer İzgeç Yorumları ve İncelemeleri

Ömer İzgeç yorumları ve incelemelerini, Ömer İzgeç kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Ömer İzgeç puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu Yazar: Ömer İzgeç ZİHNİMİN KİTAPLARIN EN SONLARINDAKİ SAYFALAR GİBİ BOŞ OLMASINI İSTERDİM 人 Herkese Merhaba ✧ Bugün sizlere gerek konusu, gerek kurgusuyla büyük bir keyifle okuduğum "Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu" kitabının yorumu ile geldim. Yazarın kendi çizimi olan kitabın kapak tasarımına
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
160 syf.
8/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Bugün sizlere her bir bölümünü farklı heyecanla okuduğum, oldukça ilginç bir anlatım tarzı ile karşılaştığım bir romanın paylaşımı ile geldim. Üç farklı zaman, üç farklı aba karakter ve üç ayrı öykü. Birinden diğerine, diğerinden ötekine geçiliyor. Öylesine bir kurgu ki bu üç öykü birbirini tamamlayarak ve uyum çerçevesinde devam ediyor. İsmi ve kapak tasarımı ile öncelikle ilgimi çeken kitabı ilk okumaya başladığımda tarihi bir roman ile buluştuğumu, ilerleyen sayfalarda ise psikolojik romana ve polisiyeye döndüğünü düşündüm. Elbette kurguda tarihi , felsefi ve polisiye olarak nitelendirilebilinecek detaylar bulunmakla birlikte daha çok kurgu mito-teolojik özellikleri içerisinde barındırıyor. Uzak Doğu inanışları, ejderhalar, tarikatlar... Bu kitap için diğer taraftan da postmodenist bir eser de denilebilinir. Bu kitap için sizlere ne söylesem az olur. Onun için siz de okuyun diyorum. Tavsiyemdir.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Buzdağının görünen yüzüyle bu kitabı ifade etseydim zamanlar arasında gitgelleri olan, paralel kurgulu, gizemli bir arayış romanı diyebilirim. Ne var ki, öyle değil! Az evvel dediğim gibi, bu buzdağının sadece görünen yüzü. Geçmiş, bugün ve gelecek üzerinde ilerleyen fantastik kurguda IV. Murad döneminden bir cellat ve hırsız, bugünden yarı deli bir yazar/ressam, gelecekten ise bir dedektif ile ilginç bir tarikatın peşine düşüyoruz. Derisinde “aynalı” pulları ve zümrüdi gözleriyle bir ejder madalyonu bu üç karakteri hem zamanda hem uzamda birleştirir. Metaforlar, metafizik âlemle ilgili hakikatleri ifade etmek için kullanılan simge, mecaz ve sözcüklerdir. Bu bağlamda yazar
Ömer İzgeç
Ömer İzgeç
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
ejderha ve ayna metaforlarıyla alt metinde muazzam bir örüntü tesis ediyor. Mesnevide ejderha metaforu, nefsi ifade etmek için kullanılmıştır. “Putların kaynağı ve anası nefsinizdir. Diğer putlar yılan ise nefs ejderhadır,” demiştir Mevlâna. Hakikat ve suret arasındaki ilişkiyi ifade ederken sıklıkla kullanılan ayna metaforu ise istenen ve ulaşılması gereken bir bilinç halini tanımlamak için kullanır.  Çağrışımlar ve yan anlamlar açısından zengin olan ayna, gerçeği yansıtabilmesi için cilalanması gerektiğinden, büyük çaba ve irade ile temizlenen kalbi simgeler. Daha önce ilk baskısıyla okuduğum kitabı, yıllar sonra @ithakiturkce baskısıyla ve @subatthikayesi ile tekrar okumak hayli keyifliydi. Kapak tasarımını da kendisinin yaptığı bu gizemli sayfalarda dolaşmak isterseniz doğru adrestesiniz.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
104 syf.
·
Puan vermedi
Kısa bir aradan sonra özellikle okurunu doyuran bir öykü kitabı okumanın verdiği mutlulukla yanınızdayım. Selamlar İthaki Pangea serisini bilmeyen yok. Seriden biri de bu kitap. Kadim ve Ebed olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Her kısımda 7 öykü var. Her bir öykü birbirinden güzel. Kurgu ve konusuyla okurunu kendisine çekiyor. Konuların güzelliği kadar kelime seçimleri de bir o kadar leziz. Günümüz türkçesinde kullanmadığımız bir çok kelimeyi kitapta görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Kadim kısmından kitapla aynı adı taşıyan Karakambur öyküsü, ebed kısmından ise Uzaktaki Çiçekler öyküsü beni en çok etkileyenlerden biriydi. Her bir öykünün kendi içinde güzel olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu iki öyküye ayrıca çekildim Bir de ben okurken şuna dikkat ediyorum; tabiiki farklı kültürleri öğrenmeyi isterim ancak türk yazardan beklentim kendi kültürümüzde varolan ya da unutulmaya yüz tutmuş hikayelerimize, örf ve adetlerimize, deyişlerimize, düşüncelerimize, kısacası kendi kültürümüze yer vermesi. Bunu gerçekten önemsiyorum. Yabancı kültürleri yabancı kaynaklardan okurum. Türk yazarlardan kendi kültürümü okumak istiyorum. Bu kitap da tam olarak bizi bizle besliyor. Öyle sıcak geldi ki… okuma zevkimi katladı. Bunun için ayrıca müteşekkirim yazara. Okurunu düşündüren, ufak ufak sorgulatan bir kitap. Akıcılığı ve konusu sayesinde şahane bir okuma gerçekleşiyor. Öykü sevenlerin kaçırmaması gereken bir kitap. Öyküye yeni başlayanlar için de gerçekten kıymetli bir başlangıç olabilir. Şevkle tavsiyemdir. Yazarın emeğine sağlık diyor, okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum
Karakambur
KarakamburÖmer İzgeç · İthaki Yayınlar · 202126 okunma
104 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
“Ben sıkkın ama sabırlı, kelâmı güzel ve ehl-i kemâl müezzin bir imam misaliymişim, cemaatime bir hikâye anlatmışım. Beni sessizce dinlemişler. Bu benim tek hikâyemmiş. Sonra minareye çıkıp atlamışım da olan olmuş, bu sefer kara bir kuş beni kapmış. Beni karanlıklar ülkesine taşımış. Öte dünyanın bin bir hâlini görmüşüm de yetmiş yedi cemaatini görmemişim. Bilmemişim, öğrenmemişim. Sizlerle hiç karşılaşmamışım.” Şu cümlelerin verdiği edebi hazzı hissediyor musunuz? Masalsı anlatımı, zengin dili, her biri ah hiç bitmese dedirten “Kadim” ve “Ebed” başlıkları altında 7’şer öykü. Kadim bölümündeki öyküler bende dipsiz bir kuyu içerisinde hafif ürpererek yol alıyormuşum izlenimi uyandırırken Ebed öyküleri alacakaranlıkta ufka açılan bir pencereden bakmak gibiydi. İthaki Pangea Kitaplığı’nda Bozadam isimli bir de romanı bulunan Ömer İzgeç’in kalemi büyüleyici. Benim için sırada Bozadam var.
Karakambur
KarakamburÖmer İzgeç · İthaki Yayınlar · 202126 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Farklı zamanlardan farklı insanların aynı konu üzerinde tarihe göre ilerlemesi. Geçmişte IV. Murat zamanında yaşamış bir cellat; şimdi de akıl hastanesine kapatılmış deli bir ressam; gelecekte de bir dedektif taşlı ejderha işlemeli kolyeyle karşılaşır ve hayatları değişir. Aynalı Ejder tarikatı olarak kendilerini adlandıran bir takım insanla kolye uğruna karşı karşıya gelirler. Tarikatin içine giren bir "fevkalbeşer" olur.  Üç karakter verilir ama bu üç karakter birbirleriyle elbette karşılamazlar yani kitap üç ayrı zamanda işlenir. Okuması zevkliydi bu açıdan bence. Üçü de kolye peşinde giderken geri dönülmez günahlar işlerle. Sonunda da tarikat mensuplarıyla karşılaşırlar. Kurgusu düzgün ve tutarlı ilerledi fakat sonu yoktu. Çok havada kaldı olaylar. Efsane okuyup "vay demek öyle" deyip kapamaktan öte gidemedim maalesef kitapta... Vurucu sonlardan hoşlanıyorsanız hayal kırıklığı olabilir bu kitap sizin için.
Fevkalbeşer Sair Bey ve Suskunluğu
Fevkalbeşer Sair Bey ve SuskunluğuÖmer İzgeç · İthaki Yayınları · 202363 okunma
Reklam
24 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.