Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Richard M. Restak

Richard M. RestakAkıl yazarı
Yazar
7.3/10
15 Kişi
65
Okunma
3
Beğeni
1.472
Görüntülenme

Hakkında

Richard Restak (1942 doğumlu) Amerikalı bir nörolog, nöropsikiyatrist, yazar ve profesördür. Gettysburg College ve Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun. New York St Vincent Hastanesi'nde (Manhattan) stajını tamamladı. George Georgetown Üniversitesi Hastanesinde psikiyatri ve George Washington Üniversitesi Hastanesinde nöroloji alanında ihtisas yaptı. Restak, Washington DC'de nöroloji ve nöropsikiyatride özel bir tıp uygulamasını sürdürüyor ve George Washington Hastanesi Tıp ve Sağlık Yüksekokulu'nda Nöroloji Klinik Profesörü olarak çalışıyor. İnsan beyninin çeşitli yönleri hakkında 20 kitap yazdı. İkisi New York Times En Çok Satanlar Listesi'nde yer aldı. Çeşitli ulusal gazeteler için makaleler yazdı, radyo ve televizyon programlarında yer aldı. Encyclopædia Britannica ve Neuroscience Ansiklopedisi için beyin ve sinirbilimi ile ilgili kayıtlara katkıda bulundu.
Tam adı:
Prof. Dr. Richard Restak
Unvan:
Akademisyen, Nörolog, Nöropsikiyatrist, Yazar
Doğum:
Amerika Birleşik Devletleri, 1942

Okurlar

3 okur beğendi.
65 okur okudu.
2 okur okuyor.
72 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bizler, kendimiz hakkında ne hatırlayabiliyorsak ondan ibaretiz.
Sanki beynimiz, “Bir bilgiye gerek duyulduğunda internete bakılabiliyorsa, o bilgiyi neden hatırlayayım ki?” ilkesine göre işliyor.
Reklam
Ne gördüğümüz, her zaman beklentilerimizle ilgilidir.
Geçmiş hatıralar, yeni hatıralar edinme becerimizi engeller. Ne kadar uzun yaşamışsak, hafızamızda yeni hatıraların oluşmasına müdahale eden kalemlerin sayısı o kadar fazladır. “Yaşlı bir köpeğe yeni numaralar öğretemezsin” atasözü bu olguyu dile getirir.
Öfke genellikle bir denetim kaybıyla ilişkilendirilse de bazıları öfkeyi başka insanları denetim altında tutmanın bir aracı olarak kullanabilir. Bu işe yarar; çünkü bazı araştırmalara göre, yüz ifadeleri öfkeli insanlar, başkaları tarafından daha güçlü ve daha yüksek bir toplumsal mevki sahibi olarak algılanırlar.
Akıl
Akıl
ını kullanıp "
Aydınlanma
Aydınlanma
"ya çalışıp
Düşünceler
Düşünceler
i ile
Dünyamıza Bakış
Dünyamıza Bakış
larını belirten, kanayan yaramız olan
Dünya Lekesi
Dünya Lekesi
ni düzeltmeye çalışıp '
Yalan Dünya
Yalan Dünya
' olgusunu kırıp, "
Burası Gerçek Dünya
Burası Gerçek Dünya
" dedirtip '
Dünyayı Güzellik Kurtaracak
Dünyayı Güzellik Kurtaracak
' olgusunu benimseyen "
İnsancıklar
İnsancıklar
"
Bize Göre
Bize Göre
ne kadar
Uzak
Uzak
olsalarda
Hep
Hep
Biz
Biz
im için
İyilik
İyilik
yapıyorlar. Bu
İnsanlar
İnsanlar
,
Düzensiz Düzen
Düzensiz Düzen
i
Düzen
Düzen
lemek için çalışıyorlar.
Bu Arada...
Bu Arada...
; Bu
İnsanlar
İnsanlar
'a ne kadar "
Teşekkür Ederim
Teşekkür Ederim
" desek bile "
Teşekkürü Bir Borç Bilirim!
Teşekkürü Bir Borç Bilirim!
" demeliyiz.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
218 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
gayet akıcıydı.Kısa kısa soru cevap şeklinde okunabilecek bir kitap.Cevaplar da doyurucuydu herkesin düzeyine göre hazırlanmış.Aşırı bilimsel bir dili yoktu bu yüzden keyifle okudum.
Akıl
AkılRichard M. Restak · Aylak Kitap · 201648 okunma
228 syf.
9/10 puan verdi
·
32 günde okudu
Beynimizin nasıl çalıştığını, motor faaliyetler dışında bilişsel ve emosyonel işlemleri nasıl yaptığına dair yakın zamana kadar olan bakış açısı çok değişti. Artık beynimizin tamamını kullandığımızı, beynimizin bir çok eylemi kendi başına yaptığını, bilinçli yaptığımızı sandığımız eylemlerin aslında bilinçle yapılmadığını ama sanki bilinçli yapıyormuşuz gibi sandığımızı çok iyi biliyoruz. Sinaptik ilişkilerin her an yeninden kurulduğu biliniyor. Her kavram için yeni bir sinaptik ilişki meydana geliyor. Ayrıca nöroplastisite denen, yani beynin her yerinin her an yeniden bir şeyleri yapmak için öğrenme sürecine girebildiğini de biliyoruz. Bir beyin cerrahı olan Restak'ın bu konulardaki araştırmaları (ki bu kitabın basım yılı 2003 ve bu bilgilerin üzerine daha neler neler eklendi) özetlediği güzel bir kitap. Yabancı dili olmayan okuyucular için Türkçe çevirisinin de olmasını dilerim.
The New Brain
The New BrainRichard M. Restak · Rodale · 20031 okunma