İsmail Duran

İsmail Duran
“Demir olsam dayanmazdım çürürdüm, toprak oldum dayandım” Yaşar Kemal Oğuz Atay Sabahattin Ali Stephen King Fyodor Dostoyevski

İsmail Duran

, bir kitap okudu
9/10
·247 syf.·
Beğendi
·
2025 30. kitabı
Abraham H. Lass
7.8/10 · 53 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
9/10
·312 syf.··
Beğendi
·
2025 29. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 17 Ağustos 2025 17:25
Eser alternatif bir II.Dünya Savaşı sonrası dünyayı ele alıyor. Bu dünyada Almanya ve Japonya savaşı kazanmış, müttefik kuvvetler ise ağır bir yenilgi almıştır. ABD yenilgiden sonra bölünmüş, doğusunu Almanya, batısını Japonya yönetir olmuştur. Tıpkı savaştan sonra Almanya’nın ikiye bölünmesi gibi. Amerika’nın Alman yönetimindeki topraklarda ise bir kitap yasaklanır. Sebebi ise kitapta anlatılanların Nazi Almanya’sını rahatsız etmesidir. Anlatılanlara göre savaşı Müttefik Devletler kazanmış olsaydı nasıl bir dünya egemen olurdu. Abendsen adlı bir yazarın yazdığı “Çekirge Ağır Gelecek Kendine” adlı kitap tüm bilinenleri değiştirebilecek türdedir.
Yüksek Şato'daki AdamPhilip K. Dick · İthaki Yayınları · 20251,239 okunma
İnsanı asıl harekete geçiren şey hayalleridir.
Sayfa 36·Kitabı okudu
9/10
·264 syf.··
Beğendi
·
2025 27. kitabı
·
34 saatte okudu
·
Okunma: 06 Ağustos 2025 19:44
Tevfik Fikret’in meşrutiyetten sonra yazdığı şiirleri içeren bu eserde, oğlu Haluk’a yazdığı “Haluk’un Defteri”, çocuklar için kaleme aldığı “Şermin” ve yakın tarihe ve sorunlarına ışık tutan diğer şiirleri yer almaktadır. Şiirler hem eski dilde hem de günümüz Türkçesiyle verilmiştir. Özellikle bazı şiirleri var ki dönemin sorunlarını oldukça sert bir şekilde eleştirmektedir.
Halûk’un Defteri - Şermîn, Son ŞiirlerTevfik Fikret · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024419 okunma