Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sabreden Pollyanna

Sabreden Pollyanna
@1bng_a
Aldığımız ve verdiğimiz nefesin bir gün son olacağını unutma. 04.12.2023 / Zaman durdu.
İnsan-insan ilişkisi
Müminin ferasetinden sakının. Çünkü o, Allah'ın nuru ile bakar.
Sayfa 99 - Taberâni, el-Mu'cemü'l-Kebîr, IV, 253.Kitabı okuyor
Reklam
İnsan-Eşya(Evren) İlişkisi
Eşyayı basit görüp küçültmek vahyin dilinde ciddi bir biçimde eleştirilen bir hastalığa yol açar. Bu hastalık israftır.
İnsan-Allah İlişkisi
Sağlıklı bir insan-Allah ilişkisi, ancak mutmain olmuş bir kalp ve ikna olmuş bir akıl ile mümkündür. Aklın iknası marifetin hakikatten kaynaklanmasına, kalbin itminanı ise Allah'ın zikrinin varlığıyla mümkündür.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Değersizlik Duygusu
Kendisine değer verilmemiş bir insan bir başkasına değer veremez.
Reklam
Öfke ve Düşmanlık
Bir insanın kendi kendine yeterliği ve başkalarına bağımlılığı arasında belirli bir denge olması gerekir.
Öfke ve Düşmanlık
Hakkımız olanı alamadığımız ya da önem verdiğimiz bir insan beklentilerimiz doğrultusunda davranmadığında yaşanan duygu kızgınlıktır.
insanlardan korkmak
Bir insanın kendisinde var olan düşmanca eğilimleri başkalarına mal etmesi biçiminde yaşanan bu duyguya alınganlık denir.
insanlardan korkmak
İnsanlardan korkmak, kızgınlık ve bu kızgınlığın yarattığı düşmanca duyguların dıştan fark edilmesi tehlikesinin doğal bir sonucudur. Ne var ki tehlike kişinin kendi içinden değil de dıştan gelecekmişçesine algılanır. Dolayısıyla, diğer insanlardan olumsuz davranışlar geleceğini düşünen kişi, aslında kendi olumsuz duygularından korktuğunu göremez.
Ana-Baba ve Çocuk
Suçu ceza, cezayı da af izler. Çocuk için af, ana-babanın sevgisini yeniden kazanmaktır. Çocuğa verilen ceza sona erdiğinde ana-babanın çocuğu yine eskisi gibi sevdiklerini göstermeleri gerekir. Bunu yapamayan ya da çocuğa sürekli olarak eski hatalarını hatırlatan ana-babalar, kendi sevgisizliklerini haklı gösterecek gerekçeler arayan kişilerdir.
Reklam
Ana-Baba ve Çocuk
Anne ve babanın aynı çocuğa karşı hissettikleri farklı, hatra birbirinin tam karşıtı olabilir. Üstelik bazı ailelerde çocuklar anne ve babanın arasında parsellenir.
Anne-Baba ve Çocuk
Çevreye güven duyma ile kendine güven birbirinden farklı olgular değildir. İnsan kendisine güvenirse diğer kişilerden de korkmaz; diğer insanlardan korkan biri ise çaresizlik duyguları yaşar. Bir insanın kendine güvenmesi çocukluk yıllarında çevresine duyduğu güvenle başlar. Bu duyguyu sonradan, kendinden elde edebilmesi oldukça güçtür.
Birey ve Toplum
Bir insanın gerçek kimliği, yaşadığı olayların ne olduğuna değil, o olayların kişi tarafından nasıl yaşandığına göre belirlenir.
Birey ve Toplum
İnsan hem yapan hem bozan hem seven hem kıran bir varlıktır.
Hem fezâdaki hava, o kadar hakîmane vazifelerde istihdam ve bulut ve yağmur, o kadar alîmane faidelerde istimal olunur ki; her şeye ihâta eden bir ilim ve her şeye şâmil bir hikmet olmazsa, o istimal, o istihdam olamaz.
175 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.