Baran AYYILDIZ

Bir acıya tahammül edebilmek ancak ondan daha büyük bir acıyla yüz yüze gelmekle mümkün olabilirmiş, anladım.
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
Bu kadar dökülüp saçılmak, bu kadar açılmak için ancak ölüme yakıtı olmak lâzımdır. Bu kadar cesur olmak için de kavuşma ümidinin kalmaması.
Sofie'nin Dünyası
10/10
·592 syf.··
2021 13. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 05 Şubat 2021 15:41
Felsefi konuları bir olay kurgusu içinde anlatmaya çalışan didaktik bir romandır. Jostein Gaarder’in felsefe alanında yazdığı bu kitap roman içinde roman denilebilecek bir kurguyla aslında felsefeyi, felsefecilerin ve felsefe ekollerinin düşüncelerini, vardıkları sonuçları teori ve kuramlarını roman içindeki roman kurmacası içinde anlatmaktadır. Felsefe tarihini eğlendirerek öğretmek maksadı ile bir roman kurgusu içinde anlatmıştır. Yazar felsefeyi herkese öğretebilecek, felsefeyi sevdirecek bir kitap yazarak herkesi, düşündürmeyi, herkese eleştiri yaptırabilmeyi amaçlamıştır.
Sofie'nin DünyasıJostein Gaarder · Pan Yayıncılık · 202043,7bin okunma

Baran AYYILDIZ

, bir kitap okudu
10/10
·592 syf.··
5 günde okudu
·
Okunma: 05 Şubat 2021 15:41
·
2021 13. kitabı
Jostein Gaarder
8.6/10 · 43,7bin okunma
Platon erkekler kadar kadınların da devleti yönetebileceğim düşünüyordu. Çünkü yöneticilerin şehir devletini akla dayanarak yönetmesi gerekliydi.