Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Çabuk

Ahmet Çabuk
@Ahmetcabuk
Öğretmen
üniversite
Bursa
18 okur puanı
Şubat 2020 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Ahmet Çabuk
@Ahmetcabuk·Bir kitabı okumaya başladı
Kayıp Aydınlanma
Kayıp AydınlanmaFrederick Starr
8.5/10 · 338 okunma
Reklam
360 syf.
9/10 puan verdi
Dijital Diktatörlük
Dijital DiktatörlükStefan Aust
8.6/10 · 3 okunma
Sentetik renkler ,ayartma ,teşvik ve ikna etme teknikleri ile ittifak halindedir.
Sayfa 129Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Çoğu zaman internet sörfünün öylesine rastgele olduğunu zannederiz. Oysa gözün ,alışkanlığa dayalı örüntüler arasına serpiştirilmesidir.
Sayfa 120Kitabı okudu
1880 de Emile Javal tarafından gözün sekmeli hareketlerle görme eylemini gerçekleştirdiği tespit edildi. Gözün neye göre hareketlerini belirlediği konusunda çalışmalar yapıldı. Göz ,çıkar ,beklenti ,endişe ,korku ,dürtüleriyle hareketlerini ayarlar.
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
İnternette sevinç de yok ,keder de güzellik de yok coşku da . Şiirler bulunabiliyor ama şiir yok.
Sayfa 106Kitabı okudu
Modernlik , hayatın bekasını sağlayan eko sistemlerin ortadan kaldırılmasından ayrı düşünülemez. Konsantre hayvan besleme operasyonu (CAFO) bunun için kurulmuş devasa besin dönüştürme merkezleridir.
Google'ın 2013 yılında CALİCO şirketini kurması şaşkınlıkla karşılanmıştı.Çünkü şirket ,insan ömrünü kontrol altına alan biyolojik araştırmalar yapacaktı.
FÜTÜROLOJİ kelimesi ilkkez 1946 yılında savaşın bittiği yıllarda Amerikan şirketlerinin emperyal hırslarına hizmet edecek bir sözde bilim olarak ortaya çıkmıştır.
Kolombiya'lı sinemacı Cesar Augosto Acevedo'nun ''Toprağın gölgesinde''filmi kapitalizmin şiddetini sunar.
Reklam
Endonezyanın Papua bölgesindeki dünyanın en büyük maden ocaklarından Grasberg madeninde yaklaşık yirmi bin kişi çalışır.Bu madenlerden nehirlere haftalık 700 bin ton atık madde atılır.Freeport-mcmoran şirketinin işlettiği bu madenler gibi Peru ,Şili, Zambiya, G.Afrika gibi bir çok ülkede bu tür işletmeleri vardır.
Aime Cesaire 1955 te Avrupa sömürgeciliğini anlatırken ''Onlar ; ilerlemeden ,tedavi ettikleri hastalıklardan, otoyoldan, geliştirilen hayat standartlarından bahsdiyorlar. Ben ise , özleri boşaltılmış toplumlardan ,çiğnenen kültürlerden ,tahrip edilen kurumlardan , imha edilen sanat eserlerinden, silinip giden olağan üstü imkanlardan bahsediyorum.
İnternetin ,muhalif siyasi kesimler için iyi bir örgütlenme fırsatı sunması bekleniyordu. Gerçekte ise bu örgütlerin ortaya çıkmasını önleyen ve devredışı bırakan düzenlemeler bütünü olduğu ortaya çıktı
152 syf.
8/10 puan verdi
Yazarın Türkçeye çevrilmiş toplam üç kitabı var ,her birisi ,hayatın eleştirisi üzerine kurulmuş kitaplar. Edward Said'in de öğrencisi olamsından kapitalizme karşı bir farkındalığa sahip bir akademisyen olarak kabul edilebilir sanıyorum. Kitabın konuları arasında sosyal medya ve internetle şekillenen toplumlar ve bireylerin günlük yaşamı ,en çok üzerinde durulan konu olmuş. Diğer bir konu , tabiatı tahrip eden endüstri baronlarının bir ülkede nasıl sömürü ve tahribat yaptıklarını Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar şirket isimleri ve yer belirterek gerçekçi ifşalar ,okuyucuyu konuyla ilgili araştırmaya sevk ediyor. Kitaptaki tespitler oldukça aydınaltıcı. Küçük bir eleştiri : Kitapta içindekiler kısmı yok . Yaklaşık 50 veya 40 sayfalık üç bölüme ayrılarak her bir bölüme 1-2-3 şeklinde numara verilmiş. Oysa Yazılar bazı konu başlıklarına bölünüp okuyucunun yürüyüşü daha akıcı hale getirilebirdi.
Yeryüzü Yakılıp Yıkılırken
Yeryüzü Yakılıp YıkılırkenJonathan Crary · Metis · 202335 okunma
152 syf.
8/10 puan verdi
Yeryüzü Yakılıp Yıkılırken
Yeryüzü Yakılıp YıkılırkenJonathan Crary
8.4/10 · 35 okunma
112 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.