Ali Adan

Ali Adan
@Ali_adan_
Uluslararası ilişkiler bölümü mezunu
YYÜ
Hatay/Defne
14 okur puanı
Ocak 2025 tarihinde katıldı

Ali Adan

, bir kitap okudu
7/10
·202 syf.··
28 saatte okudu
·
2026 2. kitabı
Ray Bradbury
7.7/10 · 108,3bin okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Beatty den Guy Montage kitap yorumu
Birkaç satır okuyunca gidip kendini uçurumdan aşağı attın, Bam... dünyayı patlatmaya, kelleler uçurmaya, kadınlarla çocuklar yere sermeye, otoriteyi yok etmeye hazırsın !!
Sayfa 130 - İthaki yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Hepimiz birbirimize benzemeliyiz.
Anayasa'nın dediği gibi, herkes hür ve eşit doğmaz ama herkes eşit hale getirilir. Her insan diğer herkesin suretidir; o zaman herkes mutlu olur çünkü sinmelerine yol açacak, kendilerini kıyaslayacakları dağlar yoktur. Yani! Yandaki evde bulunan bir kitap, dolu bir tabancadır. Yak onu. Silahın mermisini al, Adamın zihnine zorla gir. Okumuş adamın hedefinin kim olacağını kim bilebilir?
Sayfa 79 - İthaki yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
İşte tam da bundan bahsediyorum !
Martin'de görülmemiş bir kibir mevcut
Gönderi kullanım dışı
Martin Eden Üzerine Bir İnceleme
7/10
·502 syf.··
2026 1. kitabı
·
12 günde okudu
·
Okunma: 10 Ocak 2026 23:30
Dikkat: Kitabı henüz bitirmemiş olanlar için tad kaçırıcı detaylar içerir Jack London Martin Eden ​Martin Eden gerçekten alçak bir bencildir. Kendini tatmin etmek için o gemide çalışmıştı ve tatmin parasıyla aylak gezmişti. Hatta okuldayken "Peynir Surat" ile sırf bu yüzden kavga etmiş ve küçük bir serseri grubu dahi kurmuştu. ​Ruth bir kadın değildir; o bir statüydü. Martin, "aşk" diyerek hep kendini kandırdı. O, ulaşılmayan şeyin getirdiği sahte aşk duygusuna kapıldı. Zaten ulaşılabilse aşk olmazdı, neyse. Evet, "kişiliği öyleydi" diyebilirsin ama Martin haksız yere insanlara merhametli davranırken onları küçümsüyor ve merhametiyle vicdan rahatlatıyordu. Nietzsche’nin oğlu Zerdüşt bile bu kadar aşağılık değildi. ​İntihar ederken dahi adil değildi. Sonunda mükemmeliyetçi bencilliği uğruna bedenini yok etti. Şair arkadaşı haklıydı da bir taraftan; güzellik açığa çıktıkça tekmelenir. Ve Martin gerçekten o arkadaşına ihanet etti. Görüşüm kısaca budur. Çok kızgınım.
1000Kitap
Martin EdenJack London · Koridor Yayıncılık · 2020135bin okunma