Nurgül Ünal

Nurgül Ünal
@Ankakusu1987
3 çocuk annesi kıdemli anne , kıdemli öğretmen, çok okuyan , çok gezen ve hayatı çok seven…EVLİ, MUTLU ve ÇOCUKLU
Sınıf öğretmeni
Lisans
Bursa
Bursa
29 okur puanı
Aralık 2024 tarihinde katıldı
Özet
Puan vermedi
Kore edebiyatını okurken Kore’de hayatın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum . Hem intihar oranı çok yüksek bir ülkeymiş hem de eğitim öğretime devam etmek zor ve baskıcı bir tutumdaymış . Kitabımıza gelecek olursak sakin akışta bir kitap okuduk ve inceledik. Youngju ile aramızda o kadar çok benzerlik var ki benim de en büyük hayalim bir kitap evi açmak . Roman tam bir karakter romanı ve karakterler de çok fazla bizden, Asya insanı. Kitapta en çok güzel güldüğüm karakter Jungseo saatlerce oturup sipariş vermemek için direniyor ama sonrasında kitapevi için yaptığı susemileri bağışlıyor. Youngju ‘nun annesi kitaptaki en gıcık olduğum karakter oldu
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,2bin okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Puan vermedi
Bir cinayet kitabı okuyacağımızı zannederken , geçmişin izlerine şahit oluyoruz . Kitabın sonunda hem şaşırıyor hem de ters köşe oluyoruz. Çok severek ve beğenerek okuduğumuz bu kitap aynı zamandan Pera Palas Oteli’nin büyülü ortamında geçiyor . Mizzi Markiz ‘den alınan intikam bir nebze de olsa bizleri rahatlıyor . Hafiye Demirbey’i bile kurgusu şaşkınlığa uğratıyor kitabın .
Tarçınlı Düşler ÇikolatacısıKayahan Demir · Genç Timaş Yayınları · 2025132 okunma
Puan vermedi
Dil ve anlatım yönünden yavan gelen bir kitap oldu ve mevcut dişil dil beni yordu . Tavsiye eder miyim bilmiyorum ama uzun süredir kitap okumuyorsanız ve yeniden alışkanlık kazanmak için okunabilir. Osman da Osman kısmı leitmotife örnek gösterilebilir ama bu kadar sık tekrarlanması da sıkıcı olmuş . En çok etkilendiğim yer ise mezarlık ziyaretlerinin ne kadar da anlamsız olduğu ! Bazen rutinler ne kadar da gereksiz olsa da yapılıyor .
Bu Hikâye Senden Uzun OsmanAylin Balboa · İletişim Yayıncılık · 202213,8bin okunma
Çocuk ebeveynler 🩷
Puan vermedi
Kitabın kahramanı sevgili küçük dostumuz Calypso’nun erken yaşta annesi kaybetmesi sonucunda babasıyla yaşadıklarını anlatan hüzünlü bir o kadar da düşündürücü bir hikayeydi. Babasına ebeveyn olmak zorunda kalan Calypso’nun yolu Mae ile kesişir ve dostlukları sayesinde Calypso’nun hayatı güzelleşir.
Limon KütüphanesiJo Cotterill · Genç Timaş Yayınları · 20174,200 okunma
Puan vermedi
“Bir kadın birdenbire günlük yazmaya başlıyorsa ya aşık olmuştur ya terk edilmiştir. “Suzan defter, Suzan’ın yazmadığı Suzan adına yazılan defter . Dünya üzerinde varlığının unutulmasını isteyen Bay E . İle Derya’nın para karşılığında başlayan arkadaşlığı . Günlük tekniğinin harika bir şekilde eş zamanlı olarak iki farklı ağızdan kullanılması ; modern edebiyatının en güçlü isimlerinden Ayfer Tunç ile enfes bir anlatıma bürünmüş. Ev nedir ? Sorusu üzerine bolca düşündüren bir eser .
Suzan DefterAyfer Tunç · Can Yayınları · 202520,3bin okunma