Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Jr. Sokrates

Jr. Sokrates
@Burtayo
Tek bildigim sey hicbirsey bilmedigimdir.
Jr. Sokrates bir yorumu yanıtladı.
320 syf.
2/10 puan verdi
Uzak Dur!
Yazarin "Felsefenin Kisa Tarihi" adli kitabina kanip aldigim bitiremedigim tek kitap. Iki tane tamamen birbiriyle zit kitap birinde elinden dusuremiyorsun diyeri gina getietiyor. Zaman kaybetmeyin bu kitapla.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişNigel Warburton · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 20221,522 okunma
Yakup okurunun profil resmi
Neden ki, ben gayet keyif alarak okumuştum 🤔
Jr. Sokrates okurunun profil resmi
Bilemedim ki okurken cok bunaldim. Belki cok yuzelsel gittigi icin bunalmis olabilirim. Birde ornekleme cok azdi. Diger kitabinda ornekler cok guzel ve ilgi cekiciydi.
Reklam
Jr. Sokrates yorumladı.
184 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Simyacı
Kitabı okumaya başladıysanız uzun macera dolu harika bir yolculuga hazırlanın İspanya'nın yeşil ovalarından başlayıp Fayyum'un uzun çöllerinden Mısır piramitlerine kadar uzanan olağanüstü bir yolculuk bu farklı karakterleri ve gelenekleri öğrenip üstüne birde simyaciyla tanışacaksınız. Kitabı bitirdikten sonra şunu anladım ki aslında aranan şey bazen yanı başımızdadır ama biz onu uzun uzun ararız buda onu daha değerli hale getirtir. Israrla tavsiye ediyorum lütfen okuyun ..
Simyacı
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2015206,3bin okunma
Jr. Sokrates okurunun profil resmi
Bu hikayenin aslinda Mevlananin Mesnevi kitabinda gectigini bilir misiniz?
Elif okurunun profil resmi
Bir yorumda bahsedilmişti ama bu kadar benzerlik olması şaşırttı doğrusu Sizin yorumunuzdan sonra açıp okudum. Teşekkür ediyorum beni bu bilgiye yönlendirdiğiniz için hayatta o kadar gizli güzellikler var ki bunları bulmak içinde bazı aşamalardan geçmek gerekiyor galiba
Jr. Sokrates bir yorumu yanıtladı.
504 syf.
6/10 puan verdi
Teori olarak kalir ;)
Darwin zamaninda cok arastirma yapmis, fakat konunun detayini bilmeden okumak inaninki cok zor ve bir okadarda sikici. Bence bu kitap yerine evrimi daha kolay anlatan baska bir kitap okunabilir. Gel gelelim kitapta yazilanlara inaniyormusun konusuna... Sadece teorem, kendiside kanit bulamayacaginin farkinda o yuzden teorem olarak kalacak.
Türlerin Kökeni
Türlerin KökeniCharles Darwin · Alfa Yayınları · 20202,486 okunma
ghost okurunun profil resmi
Teori yerine teorem kelimesini kullanmışsınız fakat teorem "kanıtlanmış önerme" anlamına gelir. Bunu düzeltelim öncelikle. Sonra da bilimde kullandığımız "teori" kelimesinin tanımına bakalım: "Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır." Yani günlük hayatta kullandığımız, "benim bir teorim var ama doğru olmayabilir" cümlesindeki teori ile bilimdeki teori aynı anlama gelmiyor. Bundan bihaber olabilirsiniz, hiçbir sıkıntı yok. Asıl sıkıntı, evrimin kanıt bulunamayacağı için çürüdüğünü söylemenizde. Bilimde kavramlar arası hiyerarşi sandığınız gibi ilerlemiyor, ortaya bir teori atıp onu kanıtladıktan sonra yasalaştırmış olmuyorsunuz. Bu tamamen yanlış anlaşılma. Bilimdeki "teori", "yasa"nın 5N'sidir. Yasa dediğimiz şey Ne? sorusuna cevap verirken Teori Nasıl? Neden? Nerede? Ne zaman? gibi sorulara cevap verir. Yani teori kanıtlandıkça yasa olmaz. Kütleçekim Yasasını açıklamak için görelilik teorisini kullanırız mesela, görelilik bir teoridir çünkü Kütleçekimin nedenini ve nasılını açıklar. Umarım kavramlardaki karışıklığı giderebilmişimdir, bunun dışında kitabın karışıklığı konusundaki fikrinize katılıyorum. Evrime giriş kitabı olamaz bu kitap, Çağrı Mert Bakırcı'nın Evrim Kuramı ve Mekanizmaları'nı okuyarak bazı şeyleri basitleştirebilirsiniz. Keyifli okumalar.
2 önceki yanıtı göster
Jr. Sokrates okurunun profil resmi
Haklisin ustadim teori yerine teorem kullanmisim, hemen duzeltiyorum. Teori yazmak istmemdeki amac bilim dunyasinda bu sekilde gecmesidir. Simdi ben buraya evrim hipotezi yazsaydim guncel adindan uzaklasagiz ve yakisik almayackti. Bilimin uc adet adiminin oldugunu gayet iyi biliyoruz hipotez, teori ve kanun. Teorinin hipotez ve kanun arasindaki zincir gorevi goren bilimsel arac olarak tanimlayip hipotezin kanun olma yolundaki en onemli adim oldugu teoremini hic acmiyorum bile. Neyse konuya geliyim cok carpitmadan. Turlerinin kokenine; bilmiyorum okudunuz mu ama kendi kalemiyle hipotezlerini kanitlayamadigini bir cok yerde soyluyor cunku gecis turlerinin fosillerini bulamiyor. Tek soyledigi hipotezlerinin kendine gore mantikli geldigidir, tabiki bazi konular mantikli geliyor ama bunlarin kanun olmasi icin kanit gerekmektedir aksi taktirde hipotezden odeye gecemez. Bastaki yorumunda kavramlara cok takilmayin, onemli olan okuyucuya bir yol gostermek. Basit olan ile baslasinlar sonra ana metne gecerler Saygilar ustadim