Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Büşra Karaaslan

Reklam
Her insanın bir kendini ifade ediş tarzı vardır ama bunu nadiren görüyoruz .Ben işte o özgünlüğe rastladığım zaman keyif alıyorum.Bu hâl ,özel bir hediye gibi geliyor bana.
Mutlu olmaktan huzurlu olmaktan korkuyor gibiler.Adeta mutluluktan kaçıyorlar...Ne zaman mutlu olsa içinde bir korku ,kaygı belirir;farkında değildir.İşte Sistem istediği jandarmayı yaratmış oluyor.Sonra başımıza kötü bir hâl gelirse "Mutluluğun bedelini ödedim " hissiyatına kapılıyoruz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Korkutmaya meraklı kişinin en büyük korkusu nedir biliyor musunuz?Kendi yetersizliği ile yüzleşmek.Bir gün gelir de ondan korkmazlarsa ne halt edeceğini bilemez çünkü.
Bütün toplumlarda ve zamanlarda insanlar arasında yer alan tüm konuşmaların yüzde sekseninin dedikodu olduğu düşünülüyor.
Reklam
Hayatın anlamı "keşif"tir.Hayat bir keşif yolculuğudur.Neyi keşfedeceksin?Özünü,kendini...
İlgi listem yüzlerce konuyu kapsar.Ama etki alanım sınırlı...Ne olacak? Eper zamanımı etki alanımla ilgili bir şey yapmadan ,sadece ilgi alanım içerisinde haber dinleyip ya da şikayetle harcıyorsam yanlış bir tavır içindeyim demektir.
İnsanın başka seçeneği yok.ŞİMDİ ve BURADA.Başka bir ânın ve yerin olmadığını fark edince ifade etmek istediğim dördüncü noktaya geliyoruz:"Şimdi ve burada kendim miyim?"Şimdi ve burada bir başkasının kriterlerine göre var olmaya çabalayan bir insan mısın; yoksa kendi bilincinle oluşturduğun ölçütlere göre seçimlerini yapıp eyleme geçen biri misin?
Büşra Karaaslan

Büşra Karaaslan

, bir kitabı okumaya başladı
Var mısın?
Var mısın?Doğan Cüceloğlu
8.7/10 · 27,2bin okunma
İbnü'l-Heysem, Antik Yunan'da gözden nesneye doğru çıkan ışınların tepesi gözde ve tabanı da bakılan nesnede olan bir ışık konisi aracılığıyla görme olayının gerçekleştiğine dair ortaya konan "Göz Işın" kuramını reddederek kendi kuramını oluşturmuştur."Nesne Işın" kuramı olarak ifade edilebilecek bu nazariye,ışığın kaynağı ne olursa olsun göze dışarıdan bir şey gelmezse algının ya da görmenin gerçekleşmeyeceğine dayanmaktadır.
Reklam
Sarkaçlı zaman hesaplayıcılarının İtalyan bilim insanı Galileo'nun icatlarından biri olduğuna ve ondan yararlanan ilk bilim insanı olduğuna inanılmaktadır.Kendisinden tam altı yüzyıl önce zamanı ölçmek için ilk sarkacı kullanan sarkacın,eksantrik çizimlerin ve trigonometrik formüllerin mucidi İbn Yunus'a aittir.Elbette şu anda bildiğimiz şekli ile yerleştirdiğini söyleyemeyiz.Fakat sarkacın zamanla ilişkisini bulmada ve onu kullanmada Galileo'dan önce İbni Yunus'u geldiğini belirtmek gerekmektedir.
İbn Firnas icat ettiği kanatlarla bir taraftan uzaklara gitmişken diğer taraftan keşfettiği mercekle uzağı yakın kılmayı başarmıştır.
Büşra Karaaslan

Büşra Karaaslan

, bir kitabı okumayı düşünüyor
İrade Terbiyesi
İrade TerbiyesiJules Payot
8.1/10 · 29,1bin okunma
142 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.